Afgelopen maandag- en dinsdagavond ben ik in de weer geweest met het pimpen van een oud nachtkastje. Tijdens een leuke workshop heb ik het nachtkastje opgeknapt met krijtverf. Ben je benieuwd naar het resultaat?

Workshop_Shabby_Chic_Boutique03_meubels_stylen_met_krijtverf_debbieschrijft.nl

Workshop

Bij Groupon kwam ik de workshop “restyling meubels” tegen (you gotta ♥ Groupon). In de workshop zou je een klein meubeltje zoals een nachtkastje, bijzettafeltje, wandrekje of een stoel kunnen restylen met behulp van krijtverf en wax. Dat leek me leuk! Ik vond in Gertie en Jacqueline gewillige slachtoffers die daar ook wel zin in hadden en afgelopen maandag was het dan zo ver.

D&E Shabby Chic Boutique

De workshop werd gegeven door Egbert van D&E Shabby Chic Boutique uit Landgraaf. Egbert heeft volgens mij van zijn hobby zijn beroep kunnen maken. Hij vertelt vol passie over de krijtverf die hij zelf maakt en verkoopt. Naast krijtverf vind je bij D&E Shabby Chic Boutique ook woonaccessoires en opgeknapte meubels in brocante stijl.

Uitleg

De avond begon met een kopje koffie en uitleg over de krijtverf. Je kunt de krijtverf in principe gewoon over de bestaande verflaag heeft gebruiken. Je meubelstuk hoeft alleen lichtjes te worden geschuurd en ontvet, zodat de krijtverf goed kan hechten. Bij gefineerde meubels is het raadzaam om wel eerst een laag grondverf aan te brengen.

Workshop_Shabby_Chic_Boutique03_meubels_stylen_met_krijtverf_debbieschrijft.nl

Egbert legt uit

Na de uitleg konden we beginnen met het meest moeilijke vraagstuk van de workshop; welke kleur!?

Workshop_Shabby_Chic_Boutique03_meubels_stylen_met_krijtverf_debbieschrijft.nl

kleurtjes!

Mijn nachtkastje was gelakt in (vergeeld) wit en ik wilde op zich wel bij een lichte basiskleur blijven.

Workshop_Shabby_Chic_Boutique03_meubels_stylen_met_krijtverf_debbieschrijft.nl

Welke kleuren zal ik kiezen?

Actie!

Na veel gegoochel met de kleurstaaltjes koos ik toch voor pure white. Het deurtje en de lade zou ik dan een contrasterende kleur blauw geven. Ik heb het nachtkastje lichtjes opgeschuurd en ontvet met Dasty. En toen kon ik de kwast ter hand nemen!

Workshop_Shabby_Chic_Boutique03_meubels_stylen_met_krijtverf_debbieschrijft.nl

Deze kleuren! Pure white en Ocean blue

De krijtverf is een vrij dikke substantie die zich best fijn laat aanbrengen. De bedoeling is dat het meubel een shabby look krijgt, dus je hoeft ook niet heel precies te werken. Het verven gaat best snel met een brede platte kwast. Nadat ik het kastje zelf helemaal wit had geverfd was het de beurt aan de lade en het deurtje. Klein oppervlakte, dus ook zo klaar.

Workshop_Shabby_Chic_Boutique03_meubels_stylen_met_krijtverf_debbieschrijft.nl

Mijn kastje in de verschillende stadia van bewerking

Egbert leerde ons ook nog een handig trucje. Steek een plamuurmes tussen de rand van het deurtje en het scharnier. Zo kun je heel makkelijk verven, zonder dat je de boel eerst hoeft af te plakken. Aan het einde van de worksop maandagavond zag het nachtkastje er zo uit als op de foto rechtsboven.

Workshop_Shabby_Chic_Boutique03_meubels_stylen_met_krijtverf_debbieschrijft.nl

Kastje van Jacqueline

Dinsdag begon de workshop weer met een stukje uitleg. Typisch voor brocante meubeltjes is dat er vaak meerdere kleuren over elkaar heen worden gebruikt. En dat de krijtverf aan de randen of bij uitstekende delen weer een beetje wordt weggeschuurd. Net alsof de verf door stoten of vallen is beschadigd. Egbert legde uit hoe je dat eenvoudig kunt doen met een rol schuurpapier.

Workshop_Shabby_Chic_Boutique03_meubels_stylen_met_krijtverf_debbieschrijft.nl

Kastje van Gertie

Om de shabby look af te maken kun je nog blanke of donkere wax gebruiken. Enerzijds om oppervlaktes watervast te maken en anderzijds om de kleur van de krijtverf en het zichtbare hout te beïnvloeden.

Workshop_Shabby_Chic_Boutique03_meubels_stylen_met_krijtverf_debbieschrijft.nl

Gertie in actie

Ik heb over het blauw nog twee kleuren aangebracht met een grove kwast. Eerst weer Pure white en daarna Dream green. Schuren vond ik bij mijn redelijk strakke nachtkastje niet mooi, dus ik heb alleen de blanke was gebruikt om het oppervlak waterbestendig en ook wat gladder te maken. Krijtverf voelt namelijk best wel ruw aan.

Workshop_Shabby_Chic_Boutique03_meubels_stylen_met_krijtverf_debbieschrijft.nl

Jacqueline in actie

Resultaat

Dit is het resultaat. Ik ben er blij mee!
Workshop_Shabby_Chic_Boutique03_meubels_stylen_met_krijtverf_debbieschrijft.nl

Tevreden?

Ja, ik vond het hele leuke, gezellige en leerzame workshop. Het werken met krijtverf is eenvoudig en je kunt er heel creatief mee omgaan. Je kunt zelf ook een workshop boeken. De krijtverf kun je kopen voor €19,95 per liter. Met een liter kun je zeker 7 a 8 meubeltjes behandelen, aangezien de verf erg zuinig is in gebruik. De verf is te krijgen in 26 standaard kleuren en diverse specials én je kunt op verzoek ook nog kleuren laten mengen. Meer informatie vind je op de Facebookpagina van D&E Shabby Chic Boutique.

Wat vind jij van mijn kastje? Zou je zelf ook zo’n workshop willen doen?

ondertekening
Volg me ook via ♥ Bloglovin’ ♥ Facebook ♥ Twitter ♥ Instagram ♥ Pinterest
Dan mis je niks!