Baristos espressobar en concept store is nieuw in Sittard! Een klein maar knus zaakje, aan de Limbrichterstraat 5. Vanaf de Markt ben je er met een paar stappen. Afgelopen week ging ik er lunchen met een vriendin!

Hotspot: Koffiebar Baristos in Sittard - debbieschrijft.nl

Inrichting

De inrichting met veel hout en leer vind ik erg leuk. Een warme sfeer waarin je je meteen welkom voelt. De bar met een grote koffiemachine is het centrale punt van het zaakje.  Voorin staan een aantal tafeltjes en aan de voorruit kun je ook zitten aan een klein barretje. Daar zaten wij, moet goed zicht op het voorbij wandelende publiek. Mensen kijken is altijd leuk 🙂

Hotspot: Koffiebar Baristos in Sittard - debbieschrijft.nl Hotspot: Koffiebar Baristos in Sittard - debbieschrijft.nl

Eten & Drinken

In deze espressobar wordt koffie geschonken van Giuliano. Verder staan chai latte, chocolademelk en heerlijke verse sapjes op de kaart. Ik heb er zelf nog geen koffie gedronken, maar dat ga ik zeker nog eens doen.

Hotspot: Koffiebar Baristos in Sittard - debbieschrijft.nl

Hotspot: Koffiebar Baristos in Sittard - debbieschrijft.nl

Qua eten kun je er terecht voor een slow breakfast (croissant, jam, eitje, jus en koffie) en kun je lunchen met een croissant of een heerlijk panini. Ik had een panini met pastrami en augurk, mijn vriendin koos voor een panini met gegrilde groenten. Beiden waren heerlijk! Ik ken pastrami alleen uit Amerikaanse tv-series, dus het was leuk om dat nu eens zelf te kunnen proeven.

Hotspot: Koffiebar Baristos in Sittard - debbieschrijft.nl Hotspot: Koffiebar Baristos in Sittard - debbieschrijft.nl

 

Bereikbaarheid

Baristos is gevestigd aan de Limbrichterstraat 5. Parkeren kun je op Tempelplein, in de parkeergarage onder het Hub Dassenplein of in de Odaparking.

Hotspot: Koffiebar Baristos in Sittard - debbieschrijft.nl

Copyright Baristos

 

Stichting Streetwise

Ook in Sittard komen helaas steeds meer winkelpanden leeg te staan. Stichting Streetwise werkt er samen met de gemeente Sittard-Geleen aan om die lege winkelpanden te vullen met nieuwe concepten van vaak nieuwe/jonge ondernemers. Voor zover ik heb kunnen achterhalen uit nieuwsberichten is Baristos daar ook een product van. Geweldige initiatieven en ik zal dan ook vaker aandacht gaan geven aan dit soort nieuwe hotspots!

Baristos espressobar en concept store

Wat het concept store gedeelte inhoudt heb ik nog niet kunnen ontdekken, maar daar horen we binnenkort vast meer over! Ga je er ook heen voor koffie of iets anders? Laat dan een review achter op hun Facebookpagina.

Wanneer ga jij Baristos bezoeken?

ondertekening
Volg me ook via ♥ Bloglovin’ ♥ Facebook ♥ Twitter ♥ Instagram ♥ Pinterest
Dan mis je niks!