Je ziet ze steeds meer verschijnen in de winkels; de Konjac spons (of sponge, in het Engels). Het zijn sponzen die je kunt gebruiken voor het verwijderen van make-up en het reinigen van je gezicht, maar ook voor het reinigen van je lichaam. Ik kocht er eentje van het merk Sponge Me bij ICI Paris XL voor € 9,95.

Review: de Konjac spons van Sponge Me

Herkomst en ingrediënten

De sponzen worden gemaakt van de wortel van de Konjac plant (konnyaku), die voorkomt in verschillende delen van Azië. De sponzen van Sponge Me worden gemaakt van 100% Konjac poeder.

De natuurlijke Konjac sponzen van Sponge Me zijn verrijkt met de volgende natuurlijke ingrediënten en kenmerken:

INGREDIENT: FUNCTIE

 • Eiwit proteine: Proteïnen zijn van belang voor het herstellen van weefsel en voor de aanmaak van nieuw weefsel
 • Koolhydraten: Zorgt voor een mooie gezonde glans van de huid
 • Ijzer: Geeft een vermoeide huid een boost door zuurstof door de weefsel te brengen.
 • Fosfor: Helpt de cellen te repareren en beschermt de huidgevoeligheid en hierdoor de immuniteit van de huid
 • Koper: Heeft wond helende kenmerken en werkt onstekingsremmend
 • Zink: Een beauty mineraal. Het bevordert celdeling, cel herstel en celgroei en is hierdoor essentieel voor een gezonde huid.
 • Vitamine A: Stimuleert de gezondheid van de huid
 • Vitamine E: Werkt als een antioxidant
 • Vitamine D: Helpt tegen ontstekingsremmende reacties zoals allergie
 • Vitamine B1: Stimuleert bloedcirculatie van de huid
 • Vitamine B2: Helpt en behoudt een gezonde huid, vermindert rimpels, roodheid enJeuk op de huid
 • Vitamine B6: Helpt preventief tegen acne & behandelt acne door overproductie van talg te voorkomen
 • Vitamine B12: Functioneert als een coenzyme en helpt in de synthese van DNA
 • Vitamine C: Een effective antioxidant, strijdt tegen de tekenen van het ouder worden, stimuleert de productie van collageen
 • Foliumzuur: Helpt met de productie van DNA en is van belang voor snelle groei

Bron

Ik vind de marketing van dit product een beetje misleidend moet ik zeggen. Er wordt gesproken over 100% Konjac poeder, maar er zitten ook nog andere ingrediënten in. De Renew variant, die ik kocht, bevat ook Franse rode klei. Hoeveel Konjac poeder er in zit is dus niet duidelijk en kan ik ook niet achterhalen op de site of op de verpakking. Het Konjac poeder dát erin zit is wel 100% Konjac poeder. Ja, duh! Beetje vreemde formulering als je het mij vraagt.

Review: de Konjac spons van Sponge Me

Vorm en consistentie

De spons ligt qua vorm lekker in de hand, maar hij mocht best iets groter zijn. De droge spons is hard, maar zodra je ‘m nat maakt wordt hij heel zacht. Voelt lekker! De spons wordt in natte vorm bijna niet groter dan de droge vorm. De ene kant voelt een kleine beetje ruwer aan dan de andere kant. Ik vind ‘m fijn voor het reinigen van mijn gezicht en ik gebruik de spons met een klein beetje Purity Made Simple van Philosophy. (Je hoeft niet persé een reiniger erbij te gebruiken.) Na het reinigen dien je de spons schoon te spoelen en je hangt ‘m te drogen aan het touwtje. Na een paar keer gebruik droogt de spons wel een stuk kleiner op. Het schoonspoelen duurt voor mijn gevoel ook best lang, maar dat kan ook liggen aan de reiniger die ik heb gebruikt.

Review: de Konjac spons van Sponge Me

De nieuwe Sponge Me Konjac spons in droge vorm.

Gebruik

Ik gebruik de Konjac spons regelmatig, dat wil zeggen een keer of 3 per week. Ik wissel af met een washandje en met de Clarisonic (lees review). Bij mij is de spons niet helemaal droog binnen 24 uur en ik heb een beetje een aversie tegen het gebruiken van nog vochtige producten :-P. Je mag de spons ook niet uitwringen, alleen het overtollige water er uit knijpen. Je kunt de spons steriliseren door ‘m twee minuten te koken, of door ‘m twee minuten in de magnetron te doen. Hoe dat laatste precies in zijn werk moet gaan staat niet beschreven. Volgens de instructies zou je de spons ook iedere 2-3 maanden moeten vervangen.

 

Review: de Konjac spons van Sponge Me

Een Konjac spons die al een tijdje in gebruik is, droog en nat.

Zal ik de Sponge Me Konjac spons opnieuw kopen?

Nee, ik denk het niet. Het sponsje werkt fijn hoor, dat is het punt niet. Maar ik vind € 9,95 best duur voor iets dat je maar een paar maanden zou kunnen gebruiken. Het gebrek aan duidelijkheid over de ingrediënten en de verhouding daarvan vind ik ook een beetje dubieus. Moet wel zeggen dat ik geen contact met hen heb opgenomen om die vraag te krijgen beantwoord. Ik zou wel best een Konjac spons van een ander merk willen proberen.

Heb jij al eens een Konjac spons gebruikt? Ken je een merkt dat wel de ‘echte’ Konjac sponzen verkoopt?

ondertekening
Volg me ook via ♥ Bloglovin’ ♥ Facebook ♥ Twitter ♥ Instagram ♥ Pinterest
Dan mis je niks!