Ken jij het fenomeen ‘Escape Room’ al? In Sittard is pas geleden Escape Centrum Limburg geopend en gisteren hebben wij onze eerste escape room gespeeld.


escape room bij escape centrum limburg

Wat is een escape room?

Een escape room is een ruimte waarin groepen (tussen de 3 en 6 personen) zich vrijwillig laten opsluiten. De groepen zullen vervolgens de kamer bestuderen en tal van puzzels en raadsels moeten oplossen om binnen een uur de uitgang te vinden (en dus te ontsnappen /escapen).

Escape Centrum Limburg

Escape Centrum Limburg is opgezet door een groepje vrienden die al diverse escape rooms in de omgeving hadden bezocht en dachten “Dat willen wij ook!”. Ze vonden een pand, midden in het centrum van Sittard. Dat pand stond al 15 jaar leeg, maar bevat zo veel ruimte dat ze er wel 10 escape rooms kunnen maken. En het ligt vlakbij de Markt, met al zijn gezellige cafés en restaurants. Je kunt een bezoek aan de escape rooms dus mooi combineren met een hapje en een drankje. Yup, ik schrijft escape rooms in meervoud, want de tweede, ‘The Haunted Office’, is in de maak.

De ontvangstruimte is gezellig ingericht met veel zelfgemaakte houten meubels. Je spullen kun je opbergen in een mooie originele locker. Want je mag natuurlijk geen hulpmiddelen mee naar binnen nemen!

escape room bij escape centrum limburg

Er staat ook een aantal mooie flipperkasten. Daarmee kun je eventueel de tijd doden voordat je naar binnen mag.

escape room bij escape centrum limburg

Helstraat 666

De eerste escape room in Sittard heet Helstraat 666. Het verhaal gaat over het duistere geheim van pastoor Jean, in deze trailer wordt het uitgelegd.

Deze foto van de haard in de studeerkamer van pastoor Jean is de enige die ik mag laten zien.

escape room bij escape centrum limburg

Door deze mooie, oude deuren ga je naar binnen.

escape room bij escape centrum limburg

Eerste keer

Zij we eruit gekomen? Ja! Met nog 1 minuut en 27 seconden op de klok haha. Dat was dus nipt. Maar het was dan ook onze eerste keer in een escape room. Ik mag natuurlijk niks verklappen, maar het was best lastig in het begin. Je hebt geen idee waar je moet beginnen, dus je begint gewoon allerlei dingen uit kasten te trekken. Er zit wat rekenwerk bij waarmee je puzzels moet oplossen. Verder moet je goed kijken en verbanden leggen. De kamer heeft een paar verrassende wendingen en special effects.

Was het leuk?

JA! Dit is echt leuk om te doen. Het is spannend (want onbekend), je moet samenwerken, het is vrij donker binnen en bij iedere puzzel die je oplost krijg je zo’n gevoel van “Yes! We zijn weer een stukje verder!”. We zullen zeker meer escape rooms gaan bezoeken en ik ben heel benieuwd naar The Haunted Office.escape room bij escape centrum limburg_winner

Wil je ook?

Op de website van Escape Centrum Limburg  en op hun Facebookpagina vind je alle informatie die je nodig hebt.

Adres: Escape Centrum Limburg, Helstraat 16, 6131CZ Sittard.
E-mail: info@escapecentrumlimburg.nl. Tel: +316 13 53 71 12

Vanwege de gekke reclameregels in Sittard hebben ze geen uithangbord, maar je kunt het pand herkennen aan de grote muurschildering op de gevel:

escape room bij Escape Center Limburg

 

Heb jij al eens een escape room bezocht?

ondertekening
Volg me ook via ♥ Bloglovin’ ♥ Facebook ♥ Twitter ♥ Instagram ♥ Pinterest
Of abonneer je via e-mail. Dan mis je niks!