Hoe leer jij Adobe Photoshop of Illustrator te gebruiken? Om foto’s te bewerken, of je eigen logo te ontwikkelen? Ik gebruik Skillshare!

Skillshare: online leren

Na 3 semesters van woensdagavonden met Photoshopcursus had ik er even geen zin meer in. Ik had wel zin om Illustrator te leren, maar dan lekker thuis. Ik weet niet meer hoe, maar op een gegeven moment kwam ik Skillshare tegen.

Wat is Skillshare?

Skillshare is a global learning community for creators. Anyone can take thousands of online classes or even teach a class themselves.

De leraren zijn zelf ook creators en leren jou hun skills in allerlei leuke cursussen. Deze video legt het concept uit:

Ieder cursus bestaat uit een aantal videolessen. Het begint altijd met een introductie, die iedereen kan bekijken. Zo kun je beoordelen of de cursus iets voor jou is. Daarna zijn de lessen steeds kort (gemiddeld rond de 7 minuten per video) en fijn gestructureerd. Er zijn een heleboel gratis cursussen die je kunt doen, maar er zijn er ook veel waarvoor je moet betalen.

Skillshare: online leren

Wat kun je leren?

Heel veel! Ik zal de categorieën voor je opsommen: business, crafts, culinary, design, DIY, fashion, film, gaming, music, photography, technology, writing en other. Dus eigenlijk kun je het zo gek niet verzinnen op creatief gebied, of het wordt aangeboden. Ik beweeg me vooral in de Design categorie, met Photoshop, Illustrator, Typography, Lettering en Logo design. Ik vind het echt een super leuke site en ik heb al zo’n 20 uiteenlopende cursussen in mijn todo-lijstje staan. De cursussen zijn dus wel allemaal in het Engels. Hoop dat dat geen punt is voor jou?

Bij bijna alle lessen kun je ook meedoen aan een klassenproject, waarbij je een opdracht doet en die ook bij het cursus uploadt. Zo kun je laten zien dat je de stof beheerst en kunnen docenten en andere cursisten je feedback geven.

Wat ik al geleerd heb?

Ik begonnen met deze gratis cursus Illustrator, waarbij je drie bekende logo’s gaat leren (na)maken. De leraar heeft een beetje een vervelende manier van praten, maar ik leerde wel meteen een hoop basisbegrippen in Illustrator.

Skillshare: online leren

Ook heb ik de cursus ‘Watercolor: smart texturing in Photoshop’ gedaan, waarmee ik deze iPhone wallpaper heb gemaakt.

Skillshare: online leren

Welke devices?

Je kunt Skillshare in een browser gebruiken op je laptop of computer. Maar ook via de app (iOS of Android) op je telefoon of tablet. Op de iPhone werkt het geweldig! Heel leuk als je ergens zit te wachten of een kwartiertje tijd over hebt.

Abonnement nemen?

Je kunt dus een hoop cursussen gratis volgen (354 om precies te zijn). De betaalde cursussen zijn te herkennen aan het label premium en dat zijn er 3026. Een abonnement kost 8 dollar per maand, of 96 dollar per jaar. Met een betaald abonnement kun je ook video’s downloaden en offline bekijken. Je kunt nu tijdelijk 3 maanden een premium account proberen voor 99 dollarcent. Als je je via deze link aanmeldt voor een premium account krijg je een maand gratis en ik ook.

Ken jij Skillshare al?

ondertekening
Volg me ook via ♥ Bloglovin’ ♥ Facebook ♥ Twitter ♥ Instagram ♥ Pinterest
Of abonneer je via e-mail. Dan mis je niks!