Wat een heerlijke zonnig zondag vandaag! Ik zit dit te typen terwijl het zonnetje heerlijk door het grote raam op mijn rug schijnt. Ik heb mijn Day Zero Project doelen zojuist allemaal nog eens doorgenomen en er zijn er een aantal die ik nooit meer ga volbrengen, zoals iedere maand een update schrijven, hahaha. Maar goed, ik noteer gewoon de keren dat het wel lukt :-P. 

Day Zero Project update 6

2. Stop voor ieder behaald doel €5,- euro in de spaarpot. (15/101)

Het potje begint aardig te groeien.

4. Schrijf maandelijks over de doelen die behaald zijn. (6/33)

Maandelijks lukt niet of is niet altijd de moeite waard. Dit is update nummer 6.

25. Doe 5x een workshop met vriendinnen. (1/5)

Een aantal weken geleden heb ik een workshop gedaan waar we leerden hoe je meubeltjes kunt opknappen met krijtverf. Dat was erg leuk! Ik daar ook een verslag over geschreven.

64. Ga één keer per kwartaal naar de schoonheidsspecialiste. (1/11)

Yes, ik ben een paar weekjes geleden bij Priscilla geweest voor een heerlijke gezichtsbehandeling.

Day Zero Project update 6

66. Houd 2 minuten planking vol.

Dit ben ik aan het oefenen, maar ik haal met moeite een minuut … Wordt vervolgd.

77. Stuur iemand brownies per post als er iets te vieren valt.

Gehaald! Ik heb mijn vriend een doos met brownies gestuurd voor Valentijnsdag. Ik ben niet zo goed in het verzinnen van originele cadeaus, hij is daar veel beter in. Maar, de brownies had hij niet verwacht en ze vielen goed in de smaak!

Day Zero Project update 6

79. Ga 5 keer eten in een nog onbekend restaurant (fastfood telt niet mee). (5/5)

Gehaald! De vijfde keer heb ik gegeten in een nieuw zaakje hier in Sittard, genaamd Baristos. Over Baristos heb ik ook geblogd, je leest het hier.

83. Maak vijf keer een gerecht dat ik nog nooit hebt gemaakt (3/5) (#ikkookboek challenge)

Het schiet op. Gisteren heb ik Thaise groene curry met sperziebonen gemaakt, van lekkerensimpel.com. Het was geen culinair hoogstaand recept, maar het was wel erg lekker.

Day Zero Project update 6

90. Lees 10 boeken. (6/10)

Ik las Een Nacht in Oktober van Sandra Berg (aff.) al uit. Dit is het tweede boek dat ik lees van deze schrijfster en ook dit boek is me goed bevallen! Het verhaal gaat over 3 vriendinnen Noortje, Aafje en Kiki, waarvan er eentje (Aafje) een jaar of 10 geleden is verdwenen. Noortje heeft de man van Aafje er altijd van verdacht dat hij Noortje heeft omgebracht, maar ze heeft het nooit kunnen bewijzen. Als Noortje vanwege haar scheiding moet verhuizen, valt bij het inpakken een schilderijtje kapot. Achter het paneel vindt ze een briefje. Ze heeft dat schilderijtje van Aafje gekregen. Betekent dit briefje dat Aafje nog leeft? Er blijken meer schilderijtjes met aanwijzingen te zijn en Noortje en Kiki gaan op zoek naar Aafje. Zullen ze haar vinden? Net als het vorige boek dat ik las van Sandra Berg (Voorbij de Duisternis), werd ik meteen in het verhaal meegezogen. Alle verhaallijnen passen perfect in elkaar en ze worden ook naar tevredenheid afgehandeld. Een aanrader!

Day Zero Project update 6

92. Kijk het eerste seizoen van 15 series die ik nog niet had gezien. (12/15)

Dit doel schiet al lekker op, bijna klaar! Ik heb Grace & Frankie, The Team en Scorpion gekeken. De eerste en de laatste zijn beschikbaar op Netflix.

Grace & Frankie

Super leuke serie over 2 koppels waarvan de mannen al jarenlang zakenpartners zijn. Maar dat niet alleen, ze zijn stiekem ook al jaren verliefd op elkaar. Nu ze tegen de pensioengerechtigde leeftijd lopen besluiten ze uit de kast te komen. Grace en Frankie zijn hun echtgenotes die ‘achterblijven’ en die ermee om moeten leren gaan dat hun mannen hen al jarenlang hebben bedrogen. Klinkt zwaar, maar de karakters zijn stuk voor stuk zo’n leuke types dat je in aflevering 1 al ontzettend met hen meeleeft. Ik heb de eerste seizoen achter elkaar gekeken, nu is het wachten op seizoen 2 dat vanaf 16 mei wordt uitgezonden. – met Jane Fonda, Lily Tomlin, Sam Waterston en Martin Sheen.

Day Zero Project update 6

The Team

Zoals jullie weten ben ik dol op Scandinavische (politie-)series. En ik houd van talen, dus een serie die deze componenten bevat moet ik wel leuk vinden, toch? The Team gaat over een aantal vrouwen die in Kopenhagen, Antwerpen en Berlijn worden gepleegd. Dat de moorden met elkaar te maken hebben is al snel duidelijk, maar wie heeft ze gepleegd? De onderzoekers uit de drie landen spreken onderling Engels, maar de scenes met landscollega’s gaan gewoon in de eigen taal. Dat aspect vond ik erg leuk en het verhaal was ook best spannend. Ik heb de serie helemaal gekeken, maar vond ‘m toch wat tegenvallen. Het leek allemaal wat gehaast en een paar karakters vond ik erg overdreven. Maar, kijk zelf en vorm je eigen mening, ik ben benieuwd!

Day Zero Project update 6

Scorpion

Over deze serie las ik een review bij Geeksters.nl. Ik had gisteren een beetje een off-day en mijn vriend was de hele middag en avond weg voor zijn kaartspel Magic The Gathering. En wat doe je dan? Juist, series kijken! Ik heb gisteren dus, over de hele dag verdeeld, 12 afleveringen van Scorpion gekeken. Erg leuk! Ok, er veel stereotypes langs en James Bond-achtige achtervolgingen en stunts, maar de serie is erg onderhoudend. Technisch gezien heb ik deze dus nog niet af, maar ik tel ‘m toch mee. De resterende afleveringen zal ik snel nog kijken.

Day Zero Project update 6

94. Kijk 50 films die ik nog niet had gezien. (21/50) 

Zeven films kan ik deze keer noemen! Ik zal jullie niet vermoeien met 7 beschrijvingen, maar ik laat de trailer zien en laat met vinkjes zien of het een aanrader is of niet. (1 plusje is mwah, 5 plusjes is YESSS)

Ex Machina +++++

The Revenant ++++

American Ultra +

Sicario +++

Southpaw ++++

Krampus ++

Knock Knock +++

Opbrengst

Deze update heb ik 2 doelen gehaald en een aantal langetermijndoelen loopt nog. Dus er gaat weer 10 euro in de pot!

Kan ik jou motiveren om een Day Zero Project te beginnen?

ondertekening
Volg me ook via ♥ Bloglovin’ ♥ Facebook ♥ Twitter ♥ Instagram ♥ Pinterest
Of abonneer je via e-mail. Dan mis je niks!