Het is tijd voor een plog! Begin maart maakte ik tijdens een werkdag een ‘Every hour of the Day’ artikel, waarbij ik ieder uur een foto maakte. Dat was gisteren ook de bedoeling, maar ik kon niet ieder uur een foto maken, vandaar een ‘gewone’ plog (=photo blog).

Plog

Plog: zaterdag 9 april 2016

Ik heb lekker uitgeslapen tot de wekker ging om 08:50. Ontbijtje met vanilleyoghurt, granola en banaan.

Plog: zaterdag 9 april 2016
Ik heb weer wat moestuintjes gezaaid en die hebben water nodig. De broccoli was al na twee dagen uitgekomen, echt snel!
Plog: zaterdag 9 april 2016
Ik vertrok rond 10:00 richting Veenendaal.
Plog: zaterdag 9 april 2016
Ik was nog geen kwartier onderweg, toen ik al een melding kreeg over te lage bandenspanning. Ben bij het eerstvolgende tankstation gestopt om te banden te controleren, maar je had een euro nodig voor het luchtapparaat (die ik niet had). Een aardige medewerker van het tankstation zei dat ik ook bij de vrachtwagens lucht kon gebruiken en dat dat daar gratis was. Dus, daar naartoe. Maar dat was niet zo’n standaard apparaat, waarbij je benodigde druk instelt en dat ding bepaalt hoeveel lucht je nodig hebt. Nee, er zat een of andere vreemde meter op die ik niet snapte. Dus een paar scheuten lucht in de banden gedaan en weer verder.
Plog: zaterdag 9 april 2016

Toen ik een stuk onderweg was werd ik toch een beetje bang voor een klapband. Misschien had ik wel veel te veel lucht erin gepompt? Gelukkig vond ik in een bakje in de auto toch nog een euro en kon ik nog eens bij een tankstation stoppen om de druk nogmaals te controleren. Er ging nog steeds lucht bij, dus ze waren toch niet te vol geweest. Pfjoe!
Plog: zaterdag 9 april 2016

Tien minuutjes na de afgesproken tijd kwam ik binnen bij De Zweedse Schuur LYCKA TILL, waar ik had afgesproken met een aantal mensen die ik ook nog niet kende. Allemaal Zweden-liefhebbers die lid zijn van een Facebookgroep. Iemand had het plan opgevat om een dag te organiseren en ik had me opgegeven om mee te helpen. Vandaag was dus de eerste afspraak, in Veenendaal.

Plog: zaterdag 9 april 2016

De Zweedse Schuur is een prachtig verbouwde schuur, die nu dienst doet als winkeltje/atelier. De eigenaars komen veel in Zweden en hadden door de jaren heen zoveel Zweedse spullen verzameld dat het in huis te vol werd. Tijd om wat spullen te verkopen.

Plog: zaterdag 9 april 2016

Je kunt er terecht voor Zweedse accessoires zoals kussentjes, servies, vazen, tafellakens, woonbladen, etc.

Plog: zaterdag 9 april 2016Maar ook voor oude Zweedse meubels die ze vaak bij een loppis (Zweedse rommelmarkt aan huis) op de kop tikken. Dit blauwe kastje is daar een prachtig voorbeeld van. In Zweedse huizen vind je vaak witte vloeren, muren en plafonds, maar de meubels hebben dan vaak dit soort leuke kleurtjes.

Plog: zaterdag 9 april 2016

Kater Joepie was ook aanwezig en wilde heeeeeel graag worden geaaid. ♥ Rond een uur of 4 was het tijd om te vertrekken. We hadden voldoende kennisgemaakt met elkaar en we hebben een leuke opzet voor de dag gemaakt. Meer nieuws volgt via de Facebookgroep.

Plog: zaterdag 9 april 2016

Op de terugweg kwam ik langs het RetailPark in Roermond en ja, dan moet ik toch even gaan kijken bij de grote Intersport die daar ligt. Die vestiging verkoopt naast sportkleding ook een hele boel merken van de Deense Bestseller Group, dus Junarose, Only, Jack&Jones, etc. Ik slaagde goed met een zwarte jeans en een grijs t-shirt voor mij en een trui voor Frank.

Plog: zaterdag 9 april 2016

Toen was het echt tijd om naar huis te gaan. We hebben soep met broodjes gegeten (vergeten een foto van te maken) en de rest van de avond het eerste seizoen van Scorpion afgekeken op Netflix (aanrader!). Helaas is op Netflix alleen het eerste seizoen te zien, maar seizoen 2 is ook al bijna afgelopen. Ga ik nu wachten tot Netflix ook seizoen 2 uitzendt? :-S

Houd je ook van mooie Zweedse spulletjes? Ga dan eens een kijkje nemen in Veenendaal. Check de Facebookpagina van De Zweedse schuur LYCKA TILL voor de openingsdagen.

Hoe was jouw zonnige zaterdag?

ondertekening
Volg me ook via ♥ Bloglovin’ ♥ Facebook ♥ Twitter ♥ Instagram ♥ Pinterest
Of abonneer je via e-mail. Dan mis je niks!