Aanstaande woensdag vindt Koningsdag 2016 plaats en we zijn een dagje vrij! Wat ga jij doen? In Sittard worden allerlei leuke activiteiten georganiseerd en ik vertel je alles!

Koningsdag 2016

Koningsdag is synoniem voor een aantal dingen: versieringen in oranje en rood-wit-blauw, vrijmarkt, lintjesregen, versierde fietsjes, muziek en biertjes drinken. Toch? 😉

Versieringen in oranje en rood-wit-blauw

Deze vind je in het centrum van Sittard en ook in de wijken erbuiten. Vind ik altijd erg gezellig uitzien! En je mag jezelf natuurlijk ook versieren, bijvoorbeeld met een leuke Koningsdag nail art!

Koningsdag 2016 - Oranje versierd

Bron foto

Lintjesregen

Oftewel de vrijwilligers die worden gedecoreerd met een Koninklijke onderscheiding. Tussen 11:00 en 13:00 uur: is er eerst een kerkdienst, gevolgd door een feestelijke stoet, met als toetje een ceremonie protocollair op de Oude Markt (driekleur hijsen, Wilhelmus, toespraak door de burgemeester).

Kunstmarkt en food trucks

Op de Oude Markt, het Kloosterplein en de Paardestraat vind je tussen 10:30 en 17:00 uur een kunstmarkt met 85 kunstenaars uit het hele land. Te zien en te koop zijn sieraden, tassen, keramiek, brons, schilderkunst, fotokunst, en glas in lood. Bijzondere etenswaren en heerlijke hapjes zijn te verkrijgen bij een zestal “food trucks” op het Kloosterplein, m.m.v. o.a. Formidable, Wurst & Co, The Blue Truck, Banh-mi en The Kapeman.

Vrijmarkt

Zowel in de Putstraat als in het Stadspark wordt tussen 10:00 en 17:00 uur een vrijmarkt voor de kinderen georganiseerd. Altijd goed om even te gaan neuzen, wellicht vind je nog iets leuks!

Koningsdag 2016 - vrijmarkt

Bron foto

Muziek

In het Mariapark en op podia op de Markt, het Kloosterplein en de Paardestraat zie je tussen 13:00 en 17:00 uur diverse optredens (muziek, zang en dans) met: de Oakcity jazzband, kapel Jonge Klaore, de sambaband Cachacha, Bozz-blaosmeziek,het koor New Generation, de gymnastiekvereniging Swentibold, DJ Wouter, Nikki en de mansluuj, de trommelgroep Djembe, the Pipers society Anam Cara, Ruby’s Salsa Workshop, het Uujlehöfke en een optreden van dansschool Danzaira. En waarschijnlijk meerdere dansscholen met fitnessdansen en demonstraties en workshops.

In de Putstraat en het hele centrum kom je rondtrekkende muzikanten tegen.

In het Stadspark vindt tussen 10:00 en 18:00 uur het Parkfestival plaats met muziek van o.a. DJ’s Ron en John, kinderbigband SLIMVitzkids, Dazed and Confused, Les Zazis, Phil Bee’s Freedom en De Spikes.

Heb je nog niet genoeg muziek gehad? Dan kun je vanaf 19:00 uur terecht bij Café Schtad Zitterd op de Markt, voor een optreden van feest-band PartyBoest. Schijnt erg leuk te zijn!

Versierde fietsjes

In de wijk Overhoven trekt tussen 11.00 en 13.00 uur een optocht met versierde fietsen. Op de speelplaats van basisschool Overhoven valt van alles te beleven, zoals een spellencircuit, kinderrommelmarkt, ballonnenclown, springkussens, schmink, tombola, etc. Nostalgie! Ik vond het vroeger altijd erg leuk om mijn fiets te versieren 🙂

Oranjevuurwerk

Om 22:00 uur wordt Koningsdag 2016 afgesloten met een vuurwerkshow op de wielerbaan bij Glanerbrook in Geleen.

Meer informatie vind je op de websites van het Oranjecomité en het Parkfestival.

Wat ga jij doen met Koningsdag?

ondertekening
Volg me ook via ♥ Bloglovin’ ♥ Facebook ♥ Twitter ♥ Instagram ♥ Pinterest
Of abonneer je via e-mail. Dan mis je niks!