Af en toe een gezichtsmasker gebruiken is goed voor je huid. Dat weet toch iedere vrouw (en man?)? Sure, ik weet het ook, maar in de praktijk neem ik maar zelden een gezichtsmasker. Veel te veel gedoe en geknoei. Tot ik de sheet masks ontdekte!

Wat is een sheet mask?

Een sheet mask, in het Nederlands ook wel vliesmasker genoemd, is gemaakt van een dun materiaal (vaak papier, tissue of katoen) dat doordrenkt is met een vloeistof van werkzame stoffen.

Relax! With a sheet mask ...

Het Venus sheet mask van Douglas

Hoe gebruik je een sheet mask?

Je gebruikt het ter vervanging van een serum. Een sheet mask zit opgevouwen in de verpakking. Als je het openvouwt zie je gaten voor je neus en ogen. Je drapeert het over je gezicht en drukt het goed aan. Afhankelijk van welk masker je gebruikt laat je het zo’n 10 tot 25 minuten zitten (lees de verpakking). Als de tijd voorbij is, verwijder je het masker van je gezicht. De vloeistof die achterblijft kun je nog in de huid masseren. Je hoeft je gezicht niet af te spoelen.

Relax! With a sheet mask ...

De ingrediënten van het Venus sheet mask.

Waar koop ik een sheet mask?

Sheet masks zijn een fenomeen dat uit Azië komt. De bekendste sheet masks die in Nederland de koop zijn, zijn van Starskin (te koop bij Douglas, aff.), maar die zijn behoorlijk prijzig. Ze kosten per stuk een tientje. Ikzelf ben begonnen met een sheet mask van het merk Venus (aff.), ook te koop bij Douglas. Dat kost 1,95 € per stuk. Bij de bekende drogisten of bij de Duitse DM heb ik zelf nog geen sheet mask kunnen vinden, maar tijdens de research voor dit artikel las ik dat Kruidvat nu ook een ‘Energizing Boost Tissuemasker’ van eigen merk verkoopt. Dat ga ik zeker ook eens proberen. Het bekende maskermerk Montangne Jeunesse schijnt ook een sheet mask te verkopen onder de naam Dead Sea Face Spa, in een blauwe verpakking. Zou je ook bij Kruidvat moeten kunnen vinden. Als je de echte Aziatische sheet masks wil proberen, kun je online terecht bij bbcreamshop.eu. Over de merken Beauty Friends en Misscha die je daar kunt kopen lees ik positieve reviews.

Voor- en nadelen?

Er zijn in mijn ogen meer voordelen dan nadelen aan sheet masks.

Voordelen

  • Geen geknoei
  • Je hoeft het masker niet af te spoelen
  • Het masker voelt heerlijk verfrissend aan

Nadelen

  • Je moet even oefening krijgen in het aanbrengen
Relax! With a sheet mask ...

Sheet masks are awesome!

Kortom: ik ben FAN van sheet masks!

Heb jij al eens een sheet mask gebruikt?

ondertekening
Volg me ook via ♥ Bloglovin’ ♥ Facebook ♥ Twitter ♥ Instagram ♥ Pinterest
Dan mis je niks!