Als liefhebber van Scandinavische misdaadseries heb ik weer een pareltje gevonden: Modus. Ik bingewatchte deze serie binnen een weekend en ik zal je vertellen waarom.

Modus

Bron: TV4.se

Over Modus

Psychologe Inger Johanne Vik woonde met haar 2 dochters Stina en Linnea in New York. Ze werkte als profiler bij de FBI en kon erg door haar werk worden opgezogen. Zo erg dat ze haar 2 dochters in de metro achterliet om een sms te kunnen versturen over een zaak waar ze meer bezig was.

Bron: TV4.se

Bron: TV4.se

Daar is ze zo van geschrokken dat ze nu weer terug in Zweden is met haar dochters, waar ze een rustig leven wil leiden met een ‘normale’ baan. Maar dan wordt een bekende vrouwelijke chef-kok vermoord in een hotel. Haar oudste en autistische dochter is daar getuige van geweest, zo blijkt later.

Modus

Bron: TV4.se

Als vervolgens een tweede moord wordt gepleegd op een bekende vrouw wordt Inger Johanne gevraagd om aan het onderzoek mee te werken. Aarzelend doet ze dit. De moordenaar weet dat Stina hem heeft gezien. Hij weet ook dat hij haar uit de weg zou moeten ruimen. Hij vraagt haar echter gewoon om haar mond te houden over wat ze heeft gezien … is dat een vergissing? En wat betekent 5+1?

Modus

Bron: TV4.se

Cast

De hoofdrol Inger Johanne Vik wordt gespeeld door Melina Kinnaman. Ik heb haar nog niet veel zien spelen. Op IMDB zag ik dat ze een bijrol heeft gehad in seizoen 3 van The Bridge, maar daarin is ze me niet opgevallen. Melinda speelt haar rol goed.

Modus

Bron: TV4.se

Inger Johanne is een briljante profiler, maar daarnaast ook een goede moeder. Ze is trouwens de zus van Joel Kinnaman, die we kennen van o.a. de serie The Killing. Marek Ovarec, die de moordenaar speelt is ook een onbekende. Hij geeft je meteen een beklemmend gevoel en hij speelt zijn rol met vastberaden overtuiging. Krister Henriksson, bekend van als inspecteur Wallander, speelt in deze serie een bijrol.

Mijn mening over Modus

Modus is spannend. Er gebeurt van alles, langs diverse verhaallijnen. Als kijker weet je meteen wie de moordenaar is, maar zijn motieven daarvoor blijven lang onduidelijk. Het verhaal speelt zich af rond de kerst en de beelden van een besneeuwd Stockholm en omgeving vind ik betoverend mooi. Er zitten een paar verrassende wendingen in het verhaal die ik niet had zien aankomen. Ik zal er niet te veel over verklappen, je moet zelf maar gaan kijken. Je kunt de dvd voor € 21,99 bestellen bij Bol.com (aff.)

Wil jij de serie Modus gaan kijken?

P.S. ik heb een kleine spoiler verborgen in deze blogpost, in een verborgen afbeelding. Kun jij ‘m vinden? No worries, als je geen Zweeds kent zul je de spoiler toch niet snappen 😉

ondertekening
Volg me ook via ♥ Bloglovin’ ♥ Facebook ♥ Twitter ♥ Instagram ♥ Pinterest
Of abonneer je via e-mail. Dan mis je niks!

Spoiler!