Weet je nog, dat ik bezig was met een cursus Photoshop? Ik heb ‘m begin dit jaar afgerond. Een van mijn beste vriendinnen ziet binnenkort Sarah en dat wordt natuurlijk goed gevierd. Ze vroeg mij om in Photoshop een uitnodiging voor dat feestje te maken. Een leuke uitdaging, daar houd ik wel van. Kijk je mee?

Om een idee te krijgen van wat voor een stijl ze leuk vindt, maakte ik eerst een Pinterestboard. Ze wilde graag een krijtbord als achtergrond, iets dat ik zelf ook heel leuk vind. Verder had ze foto van zichzelf als peutertje die ze ook graag wilde gebruiken.

Photoshop: een uitnodiging maken

De originele foto’s

Zwart-wit

Het eerste twee voorstellen die ik maakte waren in zwart-wit. Zoals je in de basis ook verwacht met een krijtbord als achtergrond. De eerste bevat de foto van Noelle als volwassene en verder alleen tekst.

Photoshop: een uitnodiging maken

Simpel in zwart-wit

In de tweede versie voeg ik nog wat confetti en bloemen toe via brushes/penselen.

Photoshop: een uitnodiging maken

Simpel zwart-wit, maar met wat bloemetjes erbij

De peuterfoto ontbreekt nog!

Noëlle als peuter

De peuterfoto was in zwart-wit en van vrij slechte kwaliteit, dus dat was een lastige. Ik heb de storende beschadigingen bijgewerkt en het kindje uit de achtergrond geselecteerd. Ze had een spons vast en dat past toevallig leuk bij een krijtbord.

Photoshop: een uitnodiging maken

Nadat ik het peutertje aan de uitnodiging had toegevoegd, vond ik het geheel toch wel erg zwart-wit en saai. Daarom heb ik de spons geel gekleurd en het jurkje paars.

Photoshop: een uitnodiging maken

Het peutertje erbij in kleur

Meer kleur

Omdat een verjaardagsfeest toch wel meer kleur verdient ben ik daarmee verder gaan stoeien. Ik had Noelle eerst met een laag kleurtoon/verzadiging in zwart-wit toegevoegd, maar die heb ik weer uitgezet. Haar witte bloes kon ook wel wat kleur gebruiken, dus die heb ik in een slim object uitgeselecteerd en via een kleurvulling dit roze gegeven.

De definitieve tekst moest ook nog worden toegevoegd en ik was ook nog niet tevreden over het gekozen lettertype en de kleur oranje. Noelle is toen nog een avond hier langsgekomen, zodat we de puntjes op de i konden zetten. we hebben nog turquoise geprobeerd als letterkleur, maar zij vond het oranje toch wel fris en vrolijk. Klant is koning!

Photoshop: een uitnodiging maken

Nog meer kleur: de kaart is af!

Uiteindelijk heb ik het lettertype Darkwoman gebruik voor de hoofdtekst en Jenna Sue voor de adresgegeven. Beiden zijn gratis lettertypes. Aan de tekstlagen heb ik via een filter ruis toegevoegd, zodat het ook lijkt op tekst die op een krijtbord is geschreven.

De kaart

We hebben de kaart laten afdrukken bij Print en Bind, waar ook al eerder mijn blogplanner liet printen. Volgens mij was de bestelling binnen een dag of 5 binnen (afgeleverd in België), dus dat was goed op tijd.

Zo ziet de uiteindelijke uitnodiging eruit (ik heb de herkenbare gegevens vaag gemaakt):

Photoshop: een uitnodiging maken

Ik vond het erg leuk om te doen, zo’n uitnodiging maken. Ook heel leuk om Photoshop te blijven gebruiken voor iets meer dan alleen foto’s bewerken voor mijn blog. Nu ik er weer naar kijk zou ik nog wat experimenteren met andere kleuren, die iets beter bij elkaar passen. Denk dat je zelf toch nooit helemaal tevreden zult zijn haha.

Heb jij wel eens een uitnodiging gemaakt (in Photoshop)? Wat vind je van deze?

ondertekening
Volg me ook via ♥ Bloglovin’ ♥ Facebook ♥ Twitter ♥ Instagram ♥ Pinterest
Of abonneer je via e-mail. Dan mis je niks!