The Scottish Highlands … ik ben er een jaar of 15 geleden op vakantie geweest. Een prachtig gebied met veel kastelen. Sommige intact en van sommige zijn alleen nog maar ruïnes over. Groot was mijn vreugde dan ook toen ik getipt werd over de serie Outlander …

Outlander_header

Over Outlander

Het is 1945, WOII is voorbij. Claire Beauchamp heeft gewerkt als combat nurse (hospik) en is getrouwd met Frank Randall. Meteen na de oorlog gaan ze samen op vakantie naar Inverness in Schotland. Frank wil daar zijn familiegeschiedenis onderzoeken, aangezien hij afstamt van Jonathan “Black Jack” Randall, een gevreesde kapitein in het leger van de Redcoats (de Engelsen). Frank vertelt Claire heel veel over de geschiedenis van Schotland en Claire zal daar meer aan hebben dan ze op dat moment denkt …

Outlander_Frank and Claire

Frank en Claire

Ze bezoeken samen Craig na Dun, een eeuwenoude steencirkel, waar druïden een ritueel uitvoeren. Als ze weer thuis zijn merkt Claire dat ze haar sjaal is verloren, dus ze gaat later terug naar de steencirkel. Daar aangekomen hoort ze een vreemd zoemend geluid en als ze de grootste steen aanraakt, valt ze flauw …

Outlander_Craig na Dun

Craig na Dun

… Om wakker te worden in een bos. Ze wordt snel opgemerkt door een man, die ze herkent als haar man Frank. Of toch niet? Nee, het is Jonathan ‘Black Jack’ Randall en ze realiseert zich snel dat het niet meer 1945 is. Ze is via de steen door de tijd gereisd, terug naar 1743. Black Jack valt haar aan, maar ze wordt gered door een groep strijders van clan MacKenzie.

Outlander_Carig na Dun

Redcoat Captain Jonathan ‘Black Jack’ Randall

Ze wordt meegenomen naar Castle Leoch, waar ze de wonden van de jonge strijder Jamie Fraser verzorgt. Ze moet natuurlijk verklaren waar ze vandaan komt, aangezien ze gevonden is in een witte jurk, die de MacKenzies aanzien voor een onderjurk. Is ze een hoer voor de Engelse soldaten? Claire verzint een een verhaal over waar ze vandaan komt, maar de MacKenzies vertrouwen haar niet.

Ze wordt verzorgd als een gast, maar ondertussen wordt ze ook aan het werk gezet als genezeres en mag ze het kasteel niet verlaten. Zal ze ooit de steencirkel van Craig na Dun weer zien, om terug te keren naar haar eigen tijd?

Outlander_Clair and Jamie

Jamie en Clair

Images courtesy of Starz.com

De cast

De hoofdrollen van Claire (Caitriona Balfe), Jamie (Sam Heughan) en Frank/Black Jack (Tobias Menzies) worden gespeeld door acteurs die ik allemaal nog niet (her)kende. In Castle Leoch herkende ik wel best veel gezichten. Mrs. Fitzgibbons, de huishoudster van Castle Leoch, gespeeld door Annette Badlands, ken ik van mijn favoriete Britse soapserie Eastenders.

Mijn mening over Outlander

Deze serie is geweldig, een echte must-see. De omgeving, de karakters en de kostuums, alles is prachtig. Maar het mooiste vind ik hoe de relatie tussen Jamie en Claire zich ontwikkelt. Get ready for beautiful scenery and steamy love scenes! Door de hoeveelheid romantische scènes heeft mijn vriend de serie toch wel als ‘vrouwenserie’ bestempeld, maar dat mag de pret niet drukken. Hij kijkt gewoon mee 😉

Waar kun je Outlander kijken?

Seizoen 1 is beschikbaar op Netflix en seizoen 2 kun je nu kijken op HBO. Of je bestelt de dvd bij Bol.com (aff.) De serie Outlander is gebaseerd op de boeken van de serie ‘De Reiziger’ van de fantasy schrijfster Diana Gabaldon. Dus als je liever leest, kun je ook de boeken bestellen (aff).

Kijk jij Outlander? Of heb je de boeken gelezen?

ondertekening
Volg me ook via ♥ Bloglovin’ ♥ Facebook ♥ Twitter ♥ Instagram ♥ Pinterest
Of abonneer je via e-mail. Dan mis je niks!