Misschien is het je al opgevallen dat Debbieschrijft een nieuwe lay-out heeft gekregen. Het nieuwe thema heet Hipsta Solstice en ik heb het gekocht op Creative Market Themeforest.

Adelle

Sinds het begin van mijn blog gebruikte ik het thema Adelle van Bluchic. Eerst op wordpress.com en toen ik overstapte naar wordpress.org kon ik hetzelfde gratis thema blijven gebruiken.

Oude lay-out Adelle

Oude lay-out met thema Adelle

Het afgelopen half jaar had ik echter behoefte aan een nieuwe, professionelere look voor mijn blog. Een nieuw thema kiezen was een zware bevalling. Er.Is.Zo.Veel.Aanbod!

Grid lay-out

Als eerste was het van belang om te bepalen welke functionaliteit ik wilde. Daar was ik op zich snel uit, ik wilde een magazine-achtig thema met een grid lay-out en een slider. Dat maakte de keuze iets kleiner, maar nog steeds reusachtig. Ik heb uren door Themeforest en Creative Market gebladerd, op zoek naar dat ene thema dat mij meteen aansprak.

Daarnaast wilde ik ook een nieuwe huisstijl en een ander logo. Ik wil het liefst verder zonder Jetpack en zo zijn er nog een paar dingetjes. Doordat de todo-lijst zo lang was werd dat nieuwe thema voor mijn gevoel een hele grote berg.

Hipsta Solstice

Totdat ik dit thema tegenkwam op Creative Market. Het heet dus Hipsta en ik vond direct alles leuk. Ik had meteen zoiets van ‘dit wordt ‘m, ik ga het gewoon doen’. Ik heb het thema eerst getest in een testsite en afgelopen zaterdag heb ik ‘m geïnstalleerd op mijn blog. Uiteraard kom je dan toch weer dingen tegen die niet goed werken, maar tot nu toe ben ik met de service van de leverancier goed uitgekomen.

Hipsta biedt een slider bovenaan, een kolom met nieuwste berichten en een kolom met populaire berichten. Mijn ‘wallpaper wednesday’-artikelen heb ik ingesteld als ‘featured’, dus die zijn altijd zichtbaar onder de slider.

De plugins Commentluv en Comment Reply Notification geven nog wat issues; ze zijn niet netjes uitgelijnd onder het reactieveld, maar ze werken wel. Het lettertype, de kleurstelling en het logo zullen wellicht ook nog veranderen, maar voor nu vind ik het leuk.

Redactie 09-06-2016: Hipsta bleek dus een kopie te zijn van Solstice. Ik heb van Creative Market mijn geld teruggekregen, plus een bonus. Vind ik netjes. Het originele thema is dus Solstice en dat heb ik op Themeforest gekocht. Voor jullie verandert er niks, alleen aan de achterkant is er iets gewijzigd.

Wat vind jij van mijn nieuwe lay-out? Als je nog iets opmerkt dat nog niet werkt, laat je het me dan alsjeblieft weten?

Je kunt me bereiken via de onderstaande communicatiemiddelen, of stuur een berichtje via het contactformulier. Alvast bedankt!

P.S. je kunt Hipsta tot 13 juni nog kopen in een bundel met nog 5 andere leuke thema’s, voor maar 54$ (excl. BTW).

P.P.S toen ik deze blogpost gisteravond inplande werkte de ‘winkel’ van deze aanbieder op Creative Market niet meer. Ik ga ervan uit dat dat snel wordt opgelost!

ondertekening
Volg me ook via ♥ Bloglovin’ ♥ Facebook ♥ Twitter ♥ Instagram ♥ Pinterest
Of abonneer je via e-mail. Dan mis je niks!