In januari schreef ik de eerste keer over handlettering (of handletteren). Na het notitieboekje heb ik nog een paar keer geoefend, maar verder deed ik er eigenlijk niks meer mee. Ik wilde wel, maar nam er de tijd niet voor. Tot ik een workshop handletteren bij Patchoeli volgde. En jij kunt er een winnen!

Workshop handletteren bij Patchoeli

Ik kwam Rachel van Patchoeli tegen op de kunstenaarsmarkt met Koningsdag. Een workshop handletteren en ook nog bij mij in de buurt! Daar moest ik bij zijn. Samen met vriendin Marjoleine volgde ik de workshop een paar weken geleden. In Rachel’s gezellige huiskamer zaten we met zijn zevenen aan een grote tafel. Op een echt schoolbord legde Rachel de basistechniek uit met veel voorbeelden. Daarna was het tijd om zelf aan de slag te gaan.

Workshop handletteren bij Patchoeli + winactie!

De bedoeling was om een quote uit te kiezen en die te gaan uitwerken volgens de stappen. Na wat keuzestress koos ik voor ‘bewonder hoe bijzonder’. Ik wilde de quote in een cirkelvorm uitvoeren, dus het was even puzzelen hoe ik dat ging doen. Eerst meten en tellen waar alle letters moesten komen zodat de tekening symmetrisch werd. Dan schetsen met potlood en als laatste overtekenen met fineliner. Rachel begeleidde ons de hele tijd heel fijn en hielp waar nodig. De workshop vloog om en voor we het wisten was het al 22:00 uur. Ik was precies op tijd klaar en had mijn tekening al netjes kunnen schoon gummen.

Workshop handletteren bij Patchoeli + winactie!

Aanrader?

Deze workshop werkt veel beter dan zelf aan de slag gaan! Het is gewoon handig als iemand je constant kan helpen bij die eerste stappen op het handletterpad. Ik vond het super leuk om te doen. Het werkt ontspannend, ik word er helemaal zen van (zodra ik de quote, de letters en de vorm heb gekozen :-P). Eigenlijk vond iedereen het heel leuk!

De resultaten waren er ook naar:

Workshop handletteren bij Patchoeli + winactie!

Zo leuk om te zien hoe iedereen zijn eigen draai aan zo’n handlettering geeft. Zeker een aanrader dus!

Workshopset

Bij de workshop kregen we een goodiebag met de nodige materialen. Denk aan een custom schetsboek, een potlood, gum en een fineliner. Maar ook een geodriehoek en wat papierwaren. Het belangrijkste voor na de workshop was echter het bijbehorende boekje waarin de uitleg nog eens is herhaald. Zo kun je het thuis nog eens nalezen en gebruiken bij je eigen werk.  Dat boekje heeft Rachel zelf gemaakt en je kunt zien dat er veel liefde en aandacht aan is besteed. Ik heb het zelf thuis ook iedere keer weer erbij gepakt om iets op te zoeken, of om inspiratie op te doen.

Workshop handletteren bij Patchoeli + winactie!

Extra: wallpaper

Speciaal voor ons heeft Rachel een quote geletterd voor een smartphone wallpaper! ‘Think happy thoughts and letter them’ is haar motto. In de video kun je zien hoe ze dat gedaan heeft. Zo mooi als zij het doet kan ik het natuurlijk nog niet, maar ik ga het wel proberen in een vervolgworkshop :-).

Klik op de knop om de wallpaper te downloaden. Weet je niet hoe je zo’n wallpaper moet gebruiken? Kijk dan even bij de downloadinstructie bij mijn vorige wallpaper wednesday.

Download

Workshop handletteren bij Patchoeli + winactie!

De exclusieve wallpaper op mijn iPhone.

Win een workshop!

Als klap op de vuurpijl kun je zelf ook een workshop ter waarde van € 42,95 winnen! De workshop wordt gegeven in het pittoreske dorpje Obbicht in Limburg. Je mag kiezen tussen dinsdag 28 juni, dinsdag 5 juli of dinsdag 12 juli. Een workshop duurt van 19:00 tot 22:00 en je krijgt ook zo’n handige workshopset.

Wat moet je doen?

Het enige dat je moet doen is het formulier hieronder invullen. Je ontvangt dan 2 e-mails, waaronder 1 e-mail die je moet bevestigen door op de link te klikken.

De winnaar wordt bekend gemaakt via de Facebookpagina van Patchoeli dus als je die een ‘Vind ik leuk’ geeft blijf je op de hoogte. Meedoen kan tot en met vrijdag 24 juni. Lees ook de voorwaarden van deze actie door.

De winnaar is bekend. Gefeliciteerd Maril!

Heb jij al eens een workshop handletteren gedaan?

ondertekening
Volg me ook via ♥ Bloglovin’ ♥ Facebook ♥ Twitter ♥ Instagram ♥ Pinterest
Of abonneer je via e-mail. Dan mis je niks!