Eens in de zo veel tijd vertel ik je welke films ik heb gezien en wat ik daarvan vond. Daar gaan we …

Deadpool

Een superheldenfilm. Het genre an sich heeft me nooit zo geïnteresseerd. Ik nam niet zelf het initiatief  om een superheldenfilm te kijken, maar mijn vriend vindt ze wel leuk. Dus zie ik er steeds meer. En deze, da’s wel een toppertje 🙂 Ryan Reynolds speelt de hoofdrol als Wade Wilson.

Wade is een enorme grapjurk die het leven niet zo serieus neemt. Totdat hij echt verliefd wordt op Vanessa.

Het noodlot slaat toe als hij de diagnose kanker krijgt en zijn wereld instort. Artsen kunnen niks meer voor hem doen. Dan wordt hij benaderd door een louche persoon die zegt hem te kunnen helpen. Door de agressieve behandeling wordt hij immuun voor alles, maar zijn huid wordt er ontzettend door beschadigd. Hij leeft, maar kan zich zo niet bij Vanessa vertonen, vindt hij. Hij trekt zich terug voor Vanessa en de enigen die van Wades bestaan afweten zijn zijn beste vriend Weasel en een blinde vrouw, Al, met wie hij samen woont.

Hij gaat in een rode outfit met masker, onder de naam Deadpool op zoek naar degene die verantwoordelijk is voor zijn nieuwe looks.

Dit alles klinkt wellicht zwaar, maar Deadpool is een film die het hele superheldengenre eigenlijk ontzettend op de hak neemt. Met heel veel humor. Ik vond ‘m erg amusant. Voor het geval jij wel into de superhelden bent, Deadpool is een soort van spin-off van de X-men serie.

Gezien: thuis
Score: 4/5

10 Cloverfield Lane

Deze film is een thriller met een klein science fiction randje. Dat soort concepten vind ik meestal heel goed te pruimen. De hoofdrollen (en bijna de enige rollen) worden gespeeld door John Goodman, Mary Elizabeth Winstead en John Gallagher jr.

Michelle is ’s avonds onderweg als ze een auto-ongelukt krijgt. Ze wordt wakker in een betonnen ruimte en ligt vastgeketend aan het bed … Wat is er gebeurd?  Al snel komt Howard binnen, die beweert haar te hebben gered van een chemische aanval die buiten heeft plaatsgevonden. Ze zitten namelijk in een ondergrondse bunker, die dienst doet als schuilkelder. Naast Howard blijkt er nog een bewoner te zijn, genaamd Emmett. Michelle gelooft het hele verhaal eigenlijk niet en probeert te ontsnappen.

Als ze aan de buitendeur komt staat daar aan de andere kant een vrouw die geïnfecteerd lijkt met iets vreselijks. Ze wil naar binnen! Is het dan toch waar? Is er echt iets aan de hand?Even keert de rust terug, totdat Michelle iets ergs ontdekt over Howard. Zal het haar en Emmett lukken om te ontsnappen?

Deze film speelt zich op ongeveer 50m2 af en dat maakt het af en toe een beetje beklemmend. John Goodman speelt zijn rol ontzettend goed. Het ene moment geloof je hem op zijn woord en het andere moment kan het niet anders dan dat hij aan het liegen is. Het einde vond ik ook redelijk verrassend. Ik vond het vermakelijke film, maar geen topper.

Gezien: thuis
Score: 3/5

As Above, So Below

Deze titel is een kruising tussen een documentaire, een DaVinci Code-achtige film en een horror flick. Het is een feit dat onder de straten van Parijs een heel gangenstelsel is aangelegd. Men is begonnen met het winnen van kalksteen om huizen mee te bouwen. Sinds 1780 tot ver in de 19e eeuw werden er ook doden begraven, omdat de begraafplaatsen in Parijs vol waren. De gangen zijn tijdens  de Tweede Wereldoorlog ook gebruikt door het verzet. Tegenwoordig mag je een stuk van 1,7 km met een gids bezoeken, maar die 290 overige kilometers zijn natuurlijk veel interessanter … mensen dalen dus regelmatig illegaal via riooldeksel af in de catacomben en er worden zelfs feestjes gehouden.

Scarlett is op zoek naar de ‘philosopher’s stone’, een begrip uit de alchemie dat de kracht zou hebben om basismetalen om te zetten in edelmetalen. Haar overleden vader was er al naar op zoek en Scarlett probeert zijn werk voort te zetten. Na een speurtocht komt ze tot de conclusie dat die ‘philosopher’s stone’ ergens in de catacomben moet zijn. Met hulp van haar ex-vriend George weet ze een team van 5 mensen dat de tunnels regelmatig bezoekt, te strikken. Ze gaan goed voorbereid de gangen in en zoeken daar de volgende aanwijzingen. Hun tocht leidt hun steeds dieper de tunnels in, ook in delen waar niemand ooit gaat … zouden ze er ooit nog uitkomen?

Deze film is best gaaf. Het is de eerste film ook die echt in de catacomben is gefilmd, voornamelijk met de camera’s die het team zelf bij zich heeft. Er zitten aardig wat schrikmomenten in waardoor je wel helemaal in het verhaal opgaat. Het verhaal zit vol vage situaties die ik niet zal verklappen, ga zelf maar kijken!

Gezien: thuis
Score: 3/5

Warcraft: The Beginning

Warcraft is de eerste film gebaseerd op de MMORPG (massively multiplayer online role-playing game) World of Warcraft (WoW). Dat is een online game die ik zelf een jaartje of 2 heb gespeeld. WoW wordt regelmatig uitgebreid met nieuwe expansies, waarvan ik er zo’n 3 heb meegemaakt. Deze film gaat over het eerste deel van het spel. WoW is een wereld met werelddelen, landen en regio’s, waar je je vrij in kunt bewegen. Je moet opdrachten uitvoeren, vaak ook met andere mensen.

Het koninkrijk Azeroth en haar bevolking wordt bedreigd door de komst van gevaarlijke en gewelddadige Orcs. Zij zijn op zoek naar een nieuw gebied voor hun volk, omdat hun eigen land vernietigd is. Wanneer er een verbinding ontstaat tussen de werelden van de mensheid en de Orcs, zal één van twee volledig verdwijnen en uitsterven. Twee helden, afkomstig uit de twee verschillende werelden, staan tegenover elkaar om te vechten voor de redding van hun eigen toekomst en nageslacht.

Bron: Vue

Deze film is vermakelijk als je houdt van dit soort fantasyverhalen. Maar als je WoW ook hebt gespeeld zoals ik, is het een feest van herkenning. De omgeving, de gebouwen, de dieren, de Orcs, alles is precies zoals in de game. Ik heb aan de kant van de Horde (de Orcs) gespeeld en ben in game niet zo in aanraking geweest met karakters van de Alliance (de mensheid), dus dat deel was wel redelijk nieuw voor mij. Vorm je eigen mening en ga kijken! Dit is wel een film die je in de bioscoop miet gaan zien vind ik.

Gezien: bioscoop, in 3D
Score: 4/5

Het is weer een divers rijtje films, vind je niet? Mijn vriend is meestal degene die een film opzet en ik heb geleerd op zijn filmkeuzes te vertrouwen 😉

Welke films heb jij recent gekeken? Heb je nog tips voor ons?

ondertekening
Volg me ook via ♥ Bloglovin’ ♥ Facebook ♥ Twitter ♥ Instagram ♥ Pinterest
Of abonneer je via e-mail. Dan mis je niks!