Ken jij de nieuwe hotspot Cone Corner in Sittard al?

Overmorgen begint de zomer. En wat hoort er meer bij de zomer dan: … IJS !
Heb jij Cone Corner al gevonden? Het zaakje is gevestigd in het deel van de Molenbeekstraat, als je van HEMA/Versströätje naar de Markt loopt.

Deze blogpost is een samenwerking met Sittard. Genieten voorop.

Hotspot: Cone Corner in Sittard

Het straatje.

IJs

Ze verkopen héél erg lekker ijs, in een hoorntje of een bakje. Smaken ijs die niet direct voor de hand liggen, zoals rozen, sinaasappel-wortel of olijfolie-tijm-vanille. Eigenaresse Mara Ramirez de Arellano vertelde mij dat ze al het ijs zelf maakt, met verse ingrediënten, zonder toevoegingen. Inspiratie voor smaken haalt ze overal vandaan.

Hotspot: Cone Corner in Sittard

Mara.

Ze had laatst bijvoorbeeld 20 kilo aan watermeloenen gekocht op de markt en de bak watermeloenijs die daaruit voortkwam was binnen no time uitverkocht. Ze probeert iedere twee weken een nieuwe smaak te introduceren. Smaken die goed verkopen kunnen terugkomen. Smaken die niet zo goed scoren worden vervangen door nieuwe ideeën.

Hotspot: Cone Corner in Sittard

Het ijs.

Crepes en koffie

Naast ijs biedt Cone Corner ook nog heerlijke koffie. En als je geen zin hebt in ijs, kun je genieten van een heerlijke crepe, met zoet of hartig beleg. De crepes zijn ook zeer geschikt voor een lekkere lunch. En op de balie staat een grote tapfles waar je een glaasje fruitwater mag tappen.

Hotspot: Cone Corner in Sittard

Koffie of thee?

Freakshakes

Gewone milkshakes? Nee, van iedere milkshake wordt een Freakshake gebouwd! Zoals deze Nutella/Oreo freakshake die ik heb mogen proeven. Een milkshake van Nutella ijs, versierd met cookies and cream, nutella, oreo’s, geflambeerde mini marshmallows en slagroom. Een ‘klein caloriënbommetje’, maar zo lekker!

Hotspot: Cone Corner in Sittard

De freakshake.

Nieuwe eigenaar

“Cone Corner bestond toch al?”, vraag je je misschien af. Klopt, het is vorige zomer gestart als balieconcept voor American style ijs zoals ice cream floats (cola met ijs) en Mara werkte er toen. Ze had altijd al een passie voor bakken (en voor mode) en ze ontdekte dat ijs maken eigenlijk erg lijkt op bakken.

“Het gaat allemaal om de verhouding van de ingredienten en het is super tof om daar mee te experimenteren.”

Ze kreeg de kans om de naam over te nemen en na een verbouwing is Cone Corner nieuwe stijl nu een knus zaakje waar je ook binnen kunt plaatsnemen voor een verwenmoment.

Hotspot: Cone Corner in Sittard

De nieuwe zitplaatsen.

 

Adres en openingstijden

Cone Corner is gevestigd aan de Molenbeekstraat 1 in Sittard.

Openingstijden:

Woensdag:
11:30 – 18:00 uur
Donderdag:
09:00 – 21:00 uur
Vrijdag:
11:30 – 18:00 uur
Zaterdag:
10:00 – 19:00 uur

Als het heel mooi weer is kan Cone Corner ook op en van de andere dagen geopend zijn. Wil je het zeker weten? Bel dan eventjes naar 046 737 0184 of ga gewoon even langs. En houd hun Facebookpagina in de gaten, zodat je weet welke nieuwe smaken ijs er zijn.

Houd jij van ijs, lekkere koffie, smakelijk crêpes of romige milk freakshakes? Dan moet je zeker eens naar Cone Corner gaan. You will definitely enjoy it!

 

ondertekening
Volg me ook via ♥ Bloglovin’ ♥ Facebook ♥ Twitter ♥ Instagram ♥ Pinterest
Of abonneer je via e-mail. Dan mis je niks!