En dan is het zondag … de vorige is alweer lang geleden. Maar goed, jullie iedere week hetzelfde vertellen is ook niet zo spannend he? Deze week heb ik dus weer iets te melden.

En dan is het zondag #14

Gelezen

Ik heb het boek ‘Reis naar het Noorden‘ van Sandra Berg (aff.) uitgelezen. Zo’n heerlijk feel good boek voor tussendoor. Zoek je nog leesvoer voor de vakantie? Dan is dit een boekje voor jou.

Gehoord

Dat Engeland toch echt voor EXIT uit de EU heeft gekozen! Ik kan het nog niet echt geloven en de economische consequenties zijn nog niet echt te overzien. Ik hoorde op het nieuws dat inwoners van Engeland een petitie aan het tekenen zijn om het referendum te herhalen. Ze zijn van mening dat de opkomst te laag was voor zo’n belangrijke beslissing. Ik ben benieuwd hoe dat gaat aflopen …

Gedaan

‘Research’ voor onze naderende vakantie in Praag (Tsjechië), Ljubljana (Slovenië), Dubrovnik en de Plitvice meren (Kroatië). We doen weer een roadtrip via appartementjes die we via Airbnb hebben geboekt. Ken jij Airbnb nog niet? Laat dan een reactie achter hieronder zodat ik je een uitnodiging kan mailen. Het zijn meestal particulieren die hun huis tijdelijk verhuren als ze er zelf niet zijn, dus je krijgt echt het living like a local gevoel.  Onze verhuurder in Praag heeft bijvoorbeeld ook een uitgebreide reisgids van zo’n 70 pagina’s samengesteld met tips over wat je wel en vooral ook niet moet doen in die stad.

En dan is het zondag #14

De Capitool reisgidsen hebben we in de Bieb geleend. Er staat heel veel in, maar ik vind ze eigenlijk niet fijn opgebouwd. Denk dat ik vandaag nog wat blogartikelen en Youtube video’s ga opzoeken over deze steden. Ben jij in een van deze steden geweest en heb je er een verslag over gemaakt? Ik wil het graag lezen/kijken, dus laat de link achter in een reactie.

Gegeten

We hebben de afgelopen twee weken vegetarisch gegeten. Gewoon om te proberen hoe dat is. De voedingsindustrie is immers helemaal van het padje en het vlees dat je bij de supermarkt koopt (wat wij meestal doen) is hoogstwaarschijnlijk niet van een fijne afkomst. Ik moet zeggen dat het me niet is tegengevallen.

Er zijn best fijne vleesvervangers te koop, waarvan de meesten zelfs lekker te noemen te zijn. Alleen vegetarisch gehakt, dat krijgt een dikke no-no. Ik probeerde er macaroni mee te maken. Je zou het maar 2 minuten hoeven bakken, maar het kreeg helemaal geen kleur. Dus veel langer gebakken, kruiden er overheen gedaan, maar het smaakte heel vreemd in de macaroni. Gekruide tofu roerbakreepjes waren ook niet zo’n succes haha, maar ze smaakten wel beter dan het ‘gehakt’. De volgende stap zijn ‘echte’ vegetarische gerechten, met linzen of zo.

De vegetarische periode is op zich nog niet afgelopen, we gaan gewoon verder met experimenteren. Lichamelijk heb ik nog niet echt een verschil gevoeld, moet ik zeggen. Ik heb wel vaker ’s avonds weer honger, wellicht dat de porties groenten nog wat vergroot moeten worden. Eet jij regelmatig vegetarisch? En voel je je daar anders bij? Vind je dit een interessant onderwerp om over te lezen?

P.S. ik heb helemaal geen foto’s gemaakt van onze vegetarische maaltijden. Wat een slechte blogger ben ik toch ook …

Gedronken

Met die tropische temperaturen heb ik eind deze week mijn waterfles met fruit infuser van Bol.com (aff.) weer gevuld met munt en komkommer. Heerlijk verkoelend als het zo warm is! Water met citroen, munt, komkommer, aardbei of combinaties hiervan heb ik al geprobeerd. Heb jij nog tips?

En dan is het zondag #14

Gedacht

Nu hebben we wel genoeg regen en onweer gehad! En stiekem: zou Londen/Engeland nu uiteindelijk goedkoper, of nog duurder worden? Ik zou er graag nog eens op vakantie gaan, maar vooral de prijs van een weekendje Londen vind ik vaak net iets te hoog. Toch zou ik heel graag nog eens teruggaan naar de stad waar ik een half jaar stage heb gelopen. Ben er maar één keer terug geweest, samen met Carla.

En dan is het zondag #14

Throwback: ik (in het midden met dat blauwe ding aan) als 21-jarige op stage in Londen 🙂

Gelukkig

Heeft het onweer/noodweer ons niet echt geraakt. Er moeten afgelopen donderdag in de buurt wel haast inslagen zijn geweest (de knallen waren zo hard!), maar verder hadden we geen schade. Terwijl vlakbij in Brunssum/Amstenrade/Hoensbroek mensen veel wateroverlast hadden en schade hebben geleden.

Gekocht

Sharpies! Deze vrolijke Amerikaanse permanent markers had ik al heel lang op het vizier. Je kunt ze vaak alleen bij hobbywinkels kopen en dan is er niet veel keus tussen pakketten. Bij Amazon.de kwam ik wel meerdere sets tegen en deze set, met 80’s glam sprak mij het meeste aan. Het was bovendien een leuke aanbieding, dus die heb ik naar huis geklikt. Was tevens mijn eerste bestelling bij Amazon.de. Een foto van de verpakking zie je op Instagram.

En dan is het zondag #14

Gisteren waren we onderweg om te gaan shoppen in Maastricht, begon het te regenen. Hmm, wat nu. Heerlen? Nee, saai en waarschijnlijk ook regen. Aken dan? Daar is het misschien droog … Voor Aken hadden we nog zo’n milieusticker nodig, dus dat was de eerste stop. Toen een rondje door Aken centrum gereden, maar daar regende het ook pijpenstelen. Toch maar even naar Heerlen dan? Oh ja, het nieuwe Maankwartier is geopend, even kijken. Alleen de Jumbo en de Action zijn al open, maar de Jumbo is ook wel een super mooie en grote winkel.

Vanuit het Maankwartier zijn we het centrum in gelopen. Ook regen, dan maar een paraplu. Ik had een nieuw zilveren kettinkje nodig, want dat had ik kapot getrokken met zilverpoetsen … Hadden ze daar van die schattige zilveren staafjes als oorbellen! Die kon ik niet laten liggen. Hoe vind jij ze? Is nog lastig om een scherpe foto van je eigen oor te maken hahaha.

En dan is het zondag #14

In Heerlen was ook nog een castingdag voor de Elite Model Look Nederland 2016 Contest. We hebben een tijdje staan kijken en probeerden te voorspellen welke jongens en meiden door zouden gaan naar de volgende ronde. Leuk om te zien, maar wat een vleeskeuring zeg …

En dan is het zondag #14

Die meid in het grijze shirtje was van de straat geplukt, daarom mocht ze op haar sneakertjes meedoen. Meiden die zich van te voren hadden opgegeven moest op hakken van minimaal 8 cm hoog verschijnen.

De zomer is nu officieel begonnen, maar ik hoop wel dat we nog wat fijne zomerse dagen gaan krijgen. ’s Zomers heb ik ook vaak niet zo veel tijd/zin/inspiratie om te bloggen, vandaar dat ik de frequentie de komende weken ga terugdraaien van 2 naar 1 artikel per week. Iedere zondag zul je hier om 15:00 uur een artikel kunnen vinden. Word je liever geïnformeerd dat er iets nieuws is? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief, dan krijg je netjes een mail.

Fijne zondag nog!

 

ondertekening
Volg me ook via ♥ Bloglovin’ ♥ Facebook ♥ Twitter ♥ Instagram ♥ Pinterest
Of abonneer je via e-mail. Dan mis je niks!

Dit artikel bevat affiliate links.