Day Zero Project update #7! Ja hoor, het project loopt nog steeds. Alleen ga ik met dit tempo niet het vereiste aantal updates van 33 komen haha, maar dat mag de pret niet drukken. Ik heb over een aantal behaalde doelen in losse artikelen geschreven, dus je vindt veel linkjes terug. Happy reading!

DayZeroProject_7_header

2. Stop voor ieder behaald doel €5,- euro in de spaarpot. (20/101)

4. Schrijf maandelijks over de doelen die behaald zijn. (7/33)

10. Bezoek Berlijn, Duitsland √

Berlijn is een van die steden die al heel lang op mijn lijstje stond. En zoals je hebt kunnen lezen in de blogpost Verslag over Berlijn hebt kunnen lezen ben ik eindelijk geweest!

Berlijn, verslag onze reis die we maakten van 5 t/m 8 mei 2016

20. Ga 2x naar een concert. (1/2)

Eén concert kan ik afstrepen en het was niet zo maar een concert. Ik ging begin juni in de Ziggo Dome naar Adele! Wat was dat een geweldig concert! Heb je de blogpost over Adele gelezen?

Verslag concert Adele in Ziggo Dome Amsterdam op vrijdag 3 juni 2016

25. Doe 5x een workshop met vriendinnen. (1/5)

Yes, ik ging met Marjoleine naar de workshop Handletteren!

48. (Laat) een nieuw bloglogo ontwerpen √

Ik heb zelf een nieuwe header en een favicon gemaakt, dat zijn eigenlijk je bloglogo’s. Voor deze lay-out vind ik ze leuk, maar wellicht ga ik nog iets anders verzinnen.

cropped-favicon-1.png

Favicon

logo met liefde gemaakt-2

Header of logo

49. (Laat) een nieuwe huisstijl voor mijn blog maken √

Ik heb een nieuwe huisstijl (lees: lay-out) gekocht en die heb ik zelf geïnstalleerd en ingericht. Er zaten wat hobbels in de weg, maar ik ben tevreden met het eindresultaat! Ik schreef er ook in de blogpost Nieuwe lay-out!

57. Maak 5 video’s voor mijn blog. (3/5)

Ik maakte een video over Berlijn, over het concert van Adele en over het verwijderen van onkruid met een onkruidbrander. Je vindt ze in de respectievelijke artikelen, maar ook allemaal op mijn YouTube-kanaal. Wil je abonneren? Graag!

64. Ga één keer per kwartaal naar de schoonheidsspecialiste. (2/11)

Een keer kwartaal lukt niet echt haha, maar ik ben pas weer geweest. Na de zomervakantie zal ik weer een afspraak maken, ga het nu wat beter bijhouden.

65. Ga één keer per half jaar naar de pedicure. (2/7)

Yes, hiervoor geldt hetzelfde als voor de schoonheidsspecialiste. Ik beloof dat ik regelmatiger zal gaan. Zo’n bezoekje kost ook nog weinig moeite, aangezien mijn schoonheidsspecialiste/pedicure Priscilla om de hoek woont!

90. Lees 10 boeken. (10/10) √

The Girl on The train: een boek over exen en over drie vrouwen (Rachel, Anna en Megan), waarvan er een vermist raakt. Het boek beschrijft een periode van een aantal maanden, waarbij ieder hoofdstuk vanuit het perspectief van een van die vrouwen wordt verteld. Doordat dat perspectief dus steeds verandert en de periodes ook niet chronologisch lopen, vond ik het best moeilijk te volgen. Niet een boek dat je leest, neerlegt en meteen verder leest als je het weer oppakt. Geschreven door  Paula Hawkins.

Finding Audrey:  Dit boek gaat over de 14-jarige Audrey, die op school een aantal nare ervaringen met persten heeft meegemaakt. Als gevolg daarvan zit ze nu thuis met een angststoornis. Ze komt bijna niet buiten en ze kan mensen niet in de ogen kijken. Ze boekt enige vooruitgang met Dr. Sarah, maar het gaat langzaam. Als Linus, het gaming vriendje van haar broer langskomt, voelt ze iets dat allang niet meer gevoeld heeft; interesse voor een andere persoon. Linus voelt ook een connectie met haar en langzaam helpt hij haar er weer boven op.

Dit boek is geschreven door Sophie Kinsella en haar ken je waarschijnlijk wel van de Shopaholic-serie. Ik heb die chicklit boeken verslonden, heerlijk vertier waar je niet over hoeft na te denken, met veel humor geschreven. Dit boek is Kinsella’s stap in het Young Adult genre. Ze weet op een hele leuke manier de problemen van pubers met respect, maar toch ook humor te beschrijven. Ook de strijd die broer Frank met zijn ouders heeft over het mogen gamen en het mogen meedoen aan een gamewedstrijd is erg goed uitgelegd.

DZP#7_boeken

De Erfenis en Reis naar het Noorden: zijn boek 3 en 4 die ik las van mijn favoriete Nederlandse-auteur-die-naar-Zweden-is-verhuisd Sandra Berg.

In De Erfenis erft Claartje een Zweeds pension van haar oom. Die vond dat ze niet genoeg met haar leven en hij heeft haar een uitdaging gegeven. Ze erft het pension, inclusief een varken, pony’s, kippen en geiten. Ze mag zelf weten wat ze ermee doet, maar ze mag het pas over een jaar verkopen. Ze denkt natuurlijk dat ze dat niet kan, maar als ze haar man Patrick betrapt met zijn secretaresse vertrekt ze toch hals over kop naar Zweden. Prachtig feel good boek dat zich afspeelt in een regio van Zweden die ik zelf ken.

Reis naar het Noorden gaat over 3 vriendinnen: de zorgelijke Ellanor, die haar man verloor aan de dood, de eenzame Nina die is verlaten door haar partner en de onbezorgde Letty die de meest saaie man heeft die er bestaat. Om Ellanor op te vrolijken besluiten ze met zijn 3-en te gaan wildkamperen in de bossen van Zweden. Ook dit is weer een leuk boek voor tussendoor en de (voor mij) herkenbare Zweedse omgeving wordt prachtig beschreven.

92. Kijk het eerste seizoen van 15 series die ik nog niet had gezien. (13/15)

Ik heb weer zo’n heerlijke serie ontdekt: Outlander. Ik schreef er ook al eerder over in deze blogpost. Het tweede seizoen heb ik ook al gekeken en ik moet eerlijk zeggen dat ik dat ietsje minder vond. Het eerste seizoen speelt zich helemaal af in het prachtige Schotland en de eerste helft van het tweede seizoen verkast het verhaal naar Parijs.

Outlander_Clair and Jamie

Jamie en Clair

 

94. Kijk 50 films die ik nog niet had gezien. (25/50)

Het aantal films dat ik kijk klimt gestaag. In de afgelopen periode keek ik vier films: Deadpool, 10 Cloverfield Lane, As Above, So Below en Warcraft. Ik beschreef ze in deze blogpost.

96. Leer handletteren √

Eerst probeerde ik in januari zelf te leren handletteren, met een DIY pakket van Imakin. Dat ging op zich goed en ik versierde dit notitieboekje dat ik voor mijn blog gebruik.

Toch merkte ik dat ik verder niet veel mee deed, tot ik de workshop deed die ik hierboven bij nummer 25 ook al noemde. Bij die workshop heb ik veel geleerd en ik ben nog steeds regelmatig aan het handletteren.

Conclusie

In deze update #7 heb ik 5 doelen afgestreept, wat ik toch wel een mooie score vind. Ook het eerste langlopende doel (lees 10 boeken) heb ik afgerond. Maar, er zijn nog genoeg doelen over voor de deadline van 18 januari 2018.

Hoe gaat het jouw doelen?

 

ondertekening
Volg me ook via ♥ Bloglovin’ ♥ Facebook ♥ Twitter ♥ Instagram ♥ Pinterest
Of abonneer je via e-mail. Dan mis je niks!