Zomerse tips! Ik heb een duik genomen in het archief van deze blog en een aantal artikels verzameld die nog steeds relevant zijn voor de zomer.

zomerse tips-header

Ik heb de tips verzameld in een aantal categorieën.

Huid

Smeren, smeren, smeren. Dat is belangrijk als je de zon in gaat. Ik blogde al eerder over mijn favoriete zonnebrandproducten. Die favorieten staan nog steeds overeind, ook al gebruik ik deze zomer andere producten.

Zomerse tips_zonnebrand

Haar

Als je (hopelijk) veel zon ziet deze zomer adviseer ik je om je haar te beschermen tegen de beschadigende straling van de zon. Ik schreef in april vorig jaar over zonbescherming voor het haar. Ik heb het artikel gecontroleerd en waar nodig bijgewerkt, dus je kunt naar hartenlust rondklikken tussen de producten die ik heb gevonden.

Review L’Oréal zonbeschermingsspray

Vorige zomer had ik niks van zonbescherming gebruikt en was mijn haar heel droog geworden. (Goede adviezen geef ik he!?) Deze zomer was ik in het hele zonnige Dubrovnik en daar was bescherming toch echt wel nodig. Ik heb de spray van L’Oréal gebruikt die ik vorig jaar heb gekocht. Ik moet zeggen dat die me goed is bevallen. Ik heb ‘m iedere dag gebruikt en ben veel in de zon geweest omdat die moeilijk te ontwijken was haha.

Zomerse tips_solar sublime

Het nadeel van de spray vind ik dat die erg naar perziksnoepjes ruikt en daar houd ik persoonlijk niet zo van. De geur vervliegt echter wel snel. De verstuiver vernevelt niet heel erg goed, waardoor je echt straaltjes op je haar spuit. Maar dat kun je voorkomen door eerst een hoeveelheid op je handen te spuiten en het dan over je haar te verdelen.

Rokjes en jurkjes

Als je net als ik niet gezegend bent met een thigh gap, dan kan het dragen van rokjes en jurkjes met blote benen best pijnlijk zijn bij warm weer. Gelukkig ontdekte ik een paar jaar geleden de Bandelettes en ik draag ze nog regelmatig met veel plezier.

Deodorant

Natuurlijk wil je het hele jaar door fris ruiken, maar zeker in de zomer als je meer zweet. Mijn favoriete deodorant is nog steeds van Lady Speed Stick. Al sinds 2012! Check de review, want ik heb nog wat nuttige informatie toegevoegd!

Zomerse tips_lady speed stick Praag

Scrubben

Ook al weet je dat je moet smeren, je wil toch ook een lekker kleurtje opbouwen. (Of spreek ik alleen voor mezelf?). Scrub je huid daarom regelmatig, zodat dode huidcellen worden verwijderd. Zo houd je je kleurtje zo lang mogelijk goed. Ik gebruik regelmatig van die scubhandschoentjes, of ik maak zelf een lekkere scrub. Recepten voor scrubs vind je in dit artikel.

Geen zon?

Is er geen zon waar jij bent? Moet je je binnen vermaken? Kijk dan een film of tv serie, luister een podcast of lees een boek. Je hoeft maar op de linkjes te klikken om mijn suggesties te ontdekken.

Hoe verloopt jouw zomer tot nu toe? Heb je iets aan deze zomerse tips?

ondertekening
Volg me ook via ♥ Bloglovin’ ♥ Facebook ♥ Twitter ♥ Instagram ♥ Pinterest
Of abonneer je via e-mail. Dan mis je niks!