Pokémon Go is overal. Kijk tv, luister radio of open Facebook, Twitter of welk ander medium, je hoort over Pokémon Go. Is het alleen iets voor ‘de jeugd’, of is het ook leuk voor veertigplussers? Ik vertel je mijn mening.

Is Pokèmon Go leuk voor veertigplussers?

Wat is Pokémon Go?

Als je over Pokémon Go hebt gehoord, maar niet weet wat het is, zal ik het je even uitleggen. Pokémon zijn fantasiediertjes die je vangt in de wereld om je heen. Jij bent de trainer en als je zo’n Pokémon hebt gevangen kun je ze trainen om er vervolgens mee te vechten tegen andere Pokémon.

Pokémon bestaat al jaren, als game o.a. op de Nintendo DS en als animatiefilm (te zien op Netflix). Pokémon Go is de eerste variant van het spel waarbij je geen DS of iets dergelijks nodig hebt. Je speelt het gewoon op je smartphone. Het leuke is dat het spel gebruik maakt van de camera van je telefoon, waardoor het lijkt dat de beestjes in jouw omgeving zitten. Augmented reality wordt dat genoemd.

Is Pokèmon Go leuk voor veertigplussers?

Pokèmon in het wild!

Hoe speel je Pokémon Go?

Je installeert de app op je telefoon (Android of iOS), maakt een account aan en je bent klaar om te gaan. Je kunt je avatar (poppetje) helemaal aanpassen, maar dat heb ik niet gedaan.

Open de app en begin te lopen. Je ziet een kaart van de straten in je directe omgeving. Je kunt blauwe kubussen tegenkomen, dat zijn Pokéstops. Als je kort genoeg bij bent, verandert de kubus in een schijf. Als je die schijf laat ronddraaien, krijg je items zoals Pokéballs. Die ballen heb je nodig om Pokémon te vangen. Als er een Pokémon in je buurt is begint je telefoon te trillen. Gooi dan ballen op de Pokémon, totdat je ‘m gevangen hebt. Op deze manier probeer je alle +/- 150 verschillende beestjes te vangen. Je zult echter meer van dezelfde soort vinden, maar vang ze allemaal. De slogan is niet voor niks ‘gotta catch’m all!’

Vanaf level 5 kun je ook bij een ‘gym’ gaan trainen met je Pokémon. Je kiest een team (geel, rood of blauw) en je kunt vervolgens ook gyms van andere teams proberen te veroveren.

Dit is nog maar een hele beknopte omschrijving. Meer gedetailleerde informatie voor beginners vind je bij iCulture.

Is Pokémon Go ook leuk voor veertigplussers?

Ja! Waarom? Het is een leuke manier om aan je 10.000 stappen per dag te komen. Je wandelt lekker rond en kunt onderweg natuurlijk ook stoppen voor een terrasje of een ijsje. Je komt veel mensen tegen die het ook spelen, jong en oud. Je ziet best veel ouders met hun kinderen, maar vooral ook volwassen zonder. Vooral bij ‘lures’ (dat zijn Pokéstops die extra Pokémon aantrekken) vind je veel mensen. Wij hebben al heel wat twintigers gesproken en niet één vond het raar dat wij het ook speelden.

Het is natuurlijk wel een hype. Ik vind het nu heel leuk om te doen, ben op dit moment level 13. Geen idee of ik er over een paar weken (of na mijn vakantie) ook nog zin in heb. We zien wel. Het is een gratis spel, maar het vreet wel van je gsm-batterij. Het spel verbruikt ook data, je kunt het niet off-line spelen. Maar ik heb niet het idee dat het echt heel veel MB’s verbruikt.

Dus, ben je nieuwsgierig naar waar iedereen het over heeft? Probeer het gewoon uit!

Tips

Ga je spelen, of speel je al? Tof! Dan heb ik nog een paar tips voor je.

  • Als je mist met een Pokèball kun je er weer op tikken om ‘m opnieuw te gebruiken, mits hij niet uit beeld is gevlogen.
  • Bij een Pokèstop, tik je een voor een op de items om ze in je bag toe te voegen. Je kunt echter ook op het kruisje onderaan tikken, zelfde effect en je krijgt alles in 1x binnen.
  • Als je een gym claimt en een van jouw Pokèmon achterlaat, kun je een Defender Bonus krijgen die bestaat uit PokèCoins en Stardust. Meteen na het claimen krijg je 10 PokèCoins en nog een keer als je na 21 uur nog steeds de gym beheerst. Let op, je krijgt die coins niet automatisch. Ga in de app naar Shop, je ziet in de rechter bovenhoek een schildje met een timer en een symbool voor de coins. Tik erop om de goodies te claimen.
  • Vind je het lastig om een bepaalde Pokèmon te vangen? Zet dan de AR modus even uit in de rechterbovenhoek.

P.S. zorg je dat je telefoon wel stevig vast hebt? Zoals ik eerder al schreef gebruik ik een Handy Grip (voorheen SlingGrip) op mijn telefoon. Maak gebruik van de code GO om zo’n Handy Grip nu met 25% korting te bestellen bij handygrip.nl. In plaats van €5,95 betaal je nu slechts €4,45. Een echte must have voor elke trainer! De 25% korting krijg je op het gehele bestelbedrag, dus je kunt ook met meerdere trainers samen bestellen.

Speel jij al Pokémon Go?

ondertekening
Volg me ook via ♥ Bloglovin’ ♥ Facebook ♥ Twitter ♥ Instagram ♥ Pinterest
Of abonneer je via e-mail. Dan mis je niks!