De naam ‘Bioderma Hydrabio eau de soin spf 30’ is een hele mond vol. Ik zag deze spray bij Cynthia van misslipgloss.nl, bestelde ‘m online en testte ‘m uit op vakantie. Benieuwd naar dit product?

Review: Bioderma Hydrabio eau de soin SPF 30

Bioderma is een merk dat bekend staat om zijn micellair water. Ze voeren een aantal lijnen van producten, waaronder Hydrabio voor de gedehydrateerde, gevoelige huid. Deze lijn moet zorgen voor “stimulering van de celcapaciteiten van de huid en reactivering van het natuurlijk hydratatieproces van de bovenste opperhuidlagen”.

Wat is Bioderma Hydrabio eau de soin SPF 30?

Het is een gezichtsspray op basis van water, mét zonnefactor, in de Hydrabio lijn van het merk Bioderma. In het Engels noemen ze dit een moisturising anti-UV mist.

Voor het eerst een water dat hydrateert en perfect beschermt tegen UV en vroegtijdige huidveroudering. Gewoon even sprayen en klaar. Naar believen in de loop van de dag te herhalen. Deze onzichtbare maar efficiënte spray wordt een nieuwe beschermingsgewoonte. Het gepatenteerde Aquagenium-complex stimuleert de huid om zichzelf continu te hydrateren; gepatenteerde Bio-celbescherming, in combinatie met een complex van zonnefilters, reactiveert de natuurlijke huidafweer van binnenuit. De huid is sterker, heeft meer weerstand en oogt stralend. Voor heel lang.

Review: Bioderma Hydrabio eau de soin SPF 30

Ingrediënten

Dit zijn de ingrediënten van de spray. Ik heb de eerste 6 opgezocht in de lijst Internationale Naamgeving voor Cosmetische Ingrediënten en voor zover ik het kan beoordelen ziet dat er goed uit. De belangrijkste onderdelen zijn water en diverse uv-filters. De betekenis heb ik tussen haakjes erachter gezet.

AQUA (water), CYCLOPENTASILOXANE (oplosmiddel), DISODIUM PHENYL DIBENZIMIDAZOLE TETRASULFONATE (uv-filter), GLYCERIN (drager voor werkstoffen), HOMOSALATE (uv-filter), OCTOCRYLENE (uv-filter), ETHYLHEXYL SALICYLATE (uv-filter), CYCLOHEXASILOXANE (oplosmiddel), BUTYLENE GLYCOL, PHENYLBENZIMIDAZOLE SULFONIC ACID, ARGININE, SODIUM HYDROXIDE, PENTYLENE GLYCOL, 1,2- HEXANEDIOL, CAPRYLYL GLYCOL, DISODIUM EDTA, MANNITOL, XYLITOL, TOCOPHERYL ACETATE, RHAMNOSE, SODIUM METABISULFITE, ECTOIN, NIACINAMIDE, HEXYLDECANOL, PYRUS MALUS (APPLE) SEED EXTRACT, BRASSICA CAMPESTRIS (RAPESEED) STEROLS, TOCOPHEROL.

Review: Bioderma Hydrabio eau de soin SPF 30

Hoe gebruik je deze spray?

Heel eenvoudig. Eerst schud je het busje goed, dan houd je je ogen dicht en spray je met korte pompjes over je hele gezicht en eventueel je hals. Het voelt heerlijk fris. De nevel droogt snel op, de druppeltjes gaan niet ‘lopen’ of zo. Je kunt de spray ook gebruiken om je make-up mee te fixeren.

Wat vind ik van deze spray?

Ik vind ‘m heerlijk. Het is een goede oplossing voor het aanbrengen van SPF nadat je je make-up hebt aangebracht. Dat moet je immers eigenlijk om de twee uur herhalen, maar het is niet handig om een crème of emulsie over je make-up aan te brengen. Ik ben deze spray op vakantie beginnen te gebruiken. Vooral in Kroatië was het heel warm en droeg ik helemaal geen make-up. Ik bracht ’s morgens een SPF voor het gezicht aan en gebruikte door de dag heen deze spray. Ik heb ‘m eerlijk gezegd niet iedere 2 uur aangebracht, maar zo’n twee keer per dag (denk ik?). Ik ben geen enkele keer verbrand en de spray voelde heerlijk verfrissend aan.

Het is een busje van 50ML en dat gaat eigenlijk best lang mee. Ik heb de spray zeker 10 dagen meerdere malen per dag gebruikt en het lijkt alsof het busje nog halfvol is. Al is dat wel moeilijk in te schatten.

Verkrijgbaarheid

Helaas is het merk Bioderma in Nederland niet super goed verkrijgbaar. Ik heb de spray online besteld bij Pharmamarket. Verder heb ik ontdekt dat de producten van Bioderma ook worden verkocht bij Duitse apotheken. Dus als je in de grensstreek woont zoals ik, heb je geluk. Op de site van Bioderma staan ook Belgische apotheken genoemd, maar die heb ik zelf nog niet geprobeerd. Aan het einde van de vakantie waren we nog in München en daar heb ik een back-up gekocht voor rond de 14 euro. Bij Pharmamarket betaal je € 10,64, zonder verzendkosten á € 4,95. Bij bestellingen vanaf € 40,- betaal je geen verzendkosten, dus wellicht kun je ook nog wat andere (SPF-)producten mee bestellen.

Review: Bioderma Hydrabio eau de soin SPF 30

Aanrader?

Jazeker! Het is een goede oplossing om je gezicht door de dag heen tegen de zon te beschermen, als het niet handig is om met zonnebrand te smeren.

Heb jij de Bioderma Hydrabio eau de soin SPF 30 al eens gebruikt, of ken je een vergelijkbaar product?

 

ondertekening
Volg me ook via ♥ Bloglovin’ ♥ Facebook ♥ Twitter ♥ Instagram ♥ Pinterest
Of abonneer je via e-mail. Dan mis je niks!