De Steenweg, dit stukje Sittardse winkelstraat bezocht ik vaak toen ik nog niet in Sittard woonde. Er was een handige parkeerplaats (nog steeds trouwens) van waaruit je alle winkelstraten makkelijk kon bereiken. De laatste jaren ben ik er echter nog maar weinig geweest. Terecht?

Herontdekt: shoppen op de Steenweg in Sittard

Nee, niet terecht. De Steenweg heeft namelijk een reeks leuke winkels!

Deze blogpost is een samenwerking met Sittard. Genieten voorop.

Benja dames- en herenmode

Neem nou Benja, een kledingzaak waar ik vreuger regelmatig kwam. Afgelopen zaterdag liep ik er weer eens binnen en het was leuk shoppen.

Benja heeft een uitgebreide collectie voor zowel heren als dames. Ik kwam bij de dames stukken tegen van vooral Enjoy en Envy Pronto Moda. Typisch van die merken die je in lokale boetiekjes veel tegenkomt. Beide merken gaan qua maatvoering van S tot XL. Ik kocht er deze leuke top met grafische print. Van 100% viscose, dus lekker luchtig als het warm is, maar ook geschikt voor onder een jasje naar mijn werk. (Foto’s van jezelf maken blijft lastig haha)

Herontdekt: shoppen op de Steenweg in Sittard

Bormans modeschoenen

Bormans is ook een oude bekende in het straatbeeld van de Steenweg. Het is een mooie schoenenzaak waar je terecht kunt voor de wat duurdere, hippe merken schoenen, zoals Fretons, Shabbies Amsterdam en A.S.98. Maar ook voor Gabor, Maruti, Bronx, Mjus en nog veel meer. Ze verkopen schoenen voor het hele gezin.

Ik heb tussen de schoenen in de uitverkoop gesnuffeld (ben nog niet klaar voor de najaarscollectie) en ik vond eigenlijk niets dat me 100% beviel. Wel vond ik een mooie tas! Ik zocht al tijden een zwarte cross body tas die ik kan gebruiken voor een avondje uit of een middag naar de stad. Deze heeft voor mij de perfecte afmeting, zodat ik mijn telefoon, sleutels, portemonnee en eventueel nog wat andere dingen makkelijk kan meenemen.

Herontdekt: shoppen op de Steenweg in Sittard

Hij is van mooi, zwart leer en ik kan ‘m ook als clutch gebruiken als ik de riem eraf haal. Onder de flap zit de opening die wordt afgesloten met een rits. Super handig en multifunctioneel!

Herontdekt: shoppen op de Steenweg in Sittard

Trattoria da Domenico

Natuurlijk kon ik de inwendige mens niet negeren. Op zaterdagmiddag moet je immers ook lunchen, daarom streek ik neer bij Trattoria da Domenico. Helaas was het terras al vol, maar ik vond binnen nog een plaatsje.

Herontdekt: shoppen op de Steenweg in Sittard

Deze zaak is afgelopen september geopend en biedt authentieke Italiaanse gerechten. Ik koos een foccaccia tonno en die was heerlijk! Het broodje werd vers voor me gebakken. Er bij dronk ik een Pesca, een lekker Italiaans perzikdrankje.

Zijn er nog meer winkels op de Steenweg?

Ja zeker! Er is nog van alles. Je vindt er diverse modezaken voor dames, heren of kinderen. De meesten in een iets hoger prijssegment viel me op. Maar ook een slager, de Wereldwinkel, een stripwinkel, een dierenspeciaalzaak, een sportzaak en nog veel meer! Ik nodig je uit om zelf eens te gaan kijken. Dat kun je wel het beste door de week of op zaterdag doen, want tijdens de koopavond op donderdag zijn een aantal zaken dicht. Of dat heeft misschien te maken met de vakantieperiode?

Op zaterdag is er ook altijd een kleine markt met allemaal biologische producten.

Herontdekt: shoppen op de Steenweg in Sittard

Winkel jij wel eens op de Steenweg?

ondertekening
Volg me ook via ♥ Bloglovin’ ♥ Facebook ♥ Twitter ♥ Instagram ♥ Pinterest
Of abonneer je via e-mail. Dan mis je niks!