Deze zomer heb ik BronzCare gebruikt. Dat zijn capsules die je huid voorbereiden op de zon. Het melamine in je huid wordt hierdoor gestimuleerd, waardoor je huid beter op de zon reageert. Ben je benieuwd of dat werkt? Lees dan verder.

Review: BronzCare zonvoorbereiding voor de huid

Als kindje werd ik altijd best bruin, maar als kind ben je ook veel buiten natuurlijk. Mijn zusje en mijn vader overtroefden mij echter altijd qua kleur, zoals je op deze foto kunt zien. Nu als volwassene wordt ik niet meer snel bruin.

Review: BronzCare zonvoorbereiding voor de huid

Toen we van plan waren om naar Kroatie op vakantie te gaan wist ik dat ik iets wilde doen om mijn huid voor te bereiden. Ik had al vaker gehoord over dit soort capsules en ik wilde ze wel eens proberen.

Ik bezocht gezondheidswinkel Balsemien en ik liet me informeren. De verkoopster raadde me dit product van het merk BronzCare aan.

Review: BronzCare zonvoorbereiding voor de huid

Wat zegt BronzCare over dit product?

BronzCare® is een natuurlijk voedingssupplement dat uw huid voorbereidt op de zon. De innovatieve nieuwe formule van BronzCare® bevat bètacaroteen, lycopeen, Tarwekiem extract, Groene thee extract, Wijnpit extract, selenium, zink, vitamine C en E. Het totale complex zorgt nu voor een nog betere bescherming tegen de zonnestralen. Het resultaat is een mooie, egaal bruine huid van binnenuit. Vernieuwde BronzCare® beschermt ook tegen zonne-irritatie zoals zonneblaasjes. Door toevoeging van het innovatieve en wetenschappelijk bewezen extract Wheat Cerasomes wordt ook rimpelvorming en huidveroudering als gevolg van zonlicht tegengegaan. Kortom de perfecte voorbereiding voor iedereen die snel en veilig bruin wil worden!

Gebruiksaanwijzing

Aangeraden wordt om twee weken voordat je weet dat je de zon ingaat (dus bijvoorbeeld voor een zonvakantie) te beginnen met het nemen van de capsules. Ik heb 2 capsules per dag genomen. Tijdens je vakantie ga je ook door met 2 capsules per dag. Erna ga je door met 1 capsule per dag, totdat ze op zijn. Ik ben nu bezig met mijn laatste strip. Ik ben het een week vergeten, maar aangezien er nu weer een warme periode voor de deur staat dacht ik er weer aan.

Review: BronzCare zonvoorbereiding voor de huid

Ingrediënten

Ik heb de ingrediënten weer opgezocht op deze website van de Europese UnieAscorbic acid is een anti-oxidant. Extr. Grape Seed is om de huid in goede conditie te houden. Zink Sulfaat Monohydraat werkt antimicrobieel. Extr. Green Tea beschermt de huid. Wheat Germ extract gaat rimpelvorming en huidverslapping als gevolg van zonlicht tegen. Lycoceen poeder (uit tomaat), Bètacaroteen (natuurlijk) en Luteïne poeder (uit marigold bloemen) zijn de kleurstoffen in oranjerode vruchten en groenten. Ze geven de huid een mooie teint en beschermen tegen zon en UV-straling.

Review: BronzCare zonvoorbereiding voor de huid

Zontips

Als je deze capsules gebruikt dien je je toch op de normale manier tegen de zon te beschermen. Op de verpakking staan de tips vermeld.

Review: BronzCare zonvoorbereiding voor de huid

Werkt het?

Ja, bij mij wel. Ieders huid is natuurlijk anders, maar ik heb positieve effecten ondervonden. Ik heb de capsules trouw iedere dag genomen. Ik heb ook iedere dag gesmeerd met factor 50, maar ik hoefde niet iedere 2 uur te herhalen. Ik smeerde me ’s morgens in met zonnebrand en heb daarna iedere dag nog 1 of 2 keer herhaald. Mijn gezicht heb ik wel vaker beschermd, met de SPF spray van Bioderma (klik voor review). Ik heb geen voor en na foto’s gemaakt, maar op deze foto’s zie je wel een groot verschil (voor mijn dan toch :-P) op mijn pols en mijn schouders.

Review: BronzCare zonvoorbereiding voor de huid

Ik ben maar één keer verbrand. Dat was toen we weer thuis waren en ik een uurtje of 2 heb gelongboard. Toen was ik vergeten om me in te smeren. Normaal gesproken zou ik dan ook meteen beginnen te vervellen, maar dat gebeurde niet. Na een paar dagen en veel after sun was de huid weer helemaal bijgetrokken. Zoals je kunt zien heb ik vooral mouwloze tops gedragen deze zomer, we zijn niet vaak gaan zwemmen.

Review: BronzCare zonvoorbereiding voor de huid

Eén nadeel aan de capsules is dat ze niet lekker ruiken/smaken. Ik kan het niet goed omschrijven, maar het zorgde ervoor dat het slikken niet altijd soepeltjes ging haha. Desondanks zou ik ze toch aanraden als je net zo’n huid hebt als ik.

BronzCare kopen

Je kunt dit product o.a. kopen bij je reformwinkel, bij BronzCare.nl, of bij Bol.com. Een kleine verpakking van 45 capsules kost ongeveer 14 euro. Een grote verpakking van 105 capsules kost ongeveer 28 euro. Ik heb de grote verpakking gebruikt.

Heb jij als eens BronzCare capsules gebruikt om je huid voor te bereiden op de zon?

ondertekening
Volg me ook via ♥ Bloglovin’ ♥ Facebook ♥ Twitter ♥ Instagram ♥ Pinterest
Of abonneer je via e-mail. Dan mis je niks!