De inhoud van mijn tas, oftewel what’s in my bag. Een dankbaar onderwerp voor veel bloggers en voor mij is dit de eerste keer dat jullie in de diepe krochten van mijn tas laat meekijken …

De inhoud van mijn tas - #30DayBlogChallengeNL - ©debbieschrijf

En klein stukje tassenhistorie

Vroeger was het ik type van ‘liever 5 nepleren tassen van 30 euro zodat ik kan afwisselen, dan 1 goede (leren) tas van 150 euro’. Toen ik 5 jaar geleden mijn eerste leren tas kreeg van mijn vriend was ik eigenlijk bang dat ik die tas ook snel moe zou zijn, net als mijn andere tassen. Maar dat bleek toch niet zo te zijn, gelukkig. Sindsdien heb ik zelf nog maar 2 tassen gekocht.

De inhoud van mijn tas - #30DayBlogChallengeNL - ©debbieschrijf

De tas die ik nu gebruik is een Totepack No. 2 van het Zweedse outdoormerk Fjällräven. Deze tas kocht ik vorig jaar tijdens onze vakantie in Stockholm en ik heb er nog steeds geen spijt van. Het is een soort boodschappentas die je ook als rugzak kunt gebruiken èn hij is waterdicht. Heel handig, want ik kan mijn broodtrommel erin meenemen naar het werk. Soms neem ik een paar platte schoenen mee als ik hakken aanheb.

Wat zit er in mijn huidige tas?

De tas heeft 3 vakken. Het grote binnenvak, het voorvak en een klein vakje aan de binnenkant.

In het grote binnenvak

Ik zal in het grote vak beginnen. Hierin zitten mijn paspoort, een parapluutje, handcrème (mijn favoriete van Hema, klik om te lezen waarom), een notitieboekje, mijn Ray-Ban zonnebril en visitekaartjes die ik bestelde bij Moo.com (review). Verder een minitasje van Fjällräven waar mijn telefoon, portemonneetje en een stoffen tasje inpassen. Deze neem ik altijd mee als ik in mijn lunchpauze de stad inloop. Meest neem ik zelf brood mee in een lunchbox van Sistema. Het grote binnenvak heeft ook een handige lanyard waar je je sleutels aan kunt hangen. Ik heb ‘m verlengd met een Zweedse lanyard, zodat ik ook makkelijk de deur kan openmaken. Ik heb 2 sleutelbosjes. Eentje voor de achterdeur, poort en de fietsenstalling op het werk. Aan de andere de voordeursleutel en de sleutel van mijn Fiat 500. Het pluchen elandje kocht ik in Zweden en de houten sleutelhanger kocht ik bij The Swedish Giftshop van Katrien.

De inhoud van mijn tas - #30DayBlogChallengeNL - ©debbieschrijf

In het kleine binnenvakje bewaar ik een paar oordopjes, een kabel voor de iPhone en een nagelvijl.

De inhoud van mijn tas - #30DayBlogChallengeNL - ©debbieschrijf

In het voorvak

In het voorvak zitten nog de meeste dingen. Belangrijkste onderdeel? Mijn telefoon! Verder een klein portemonneetje waarin ik de belangrijkste pasjes en beetje geld bewaar. Ik gebruik bijna altijd mijn pinpas en heb alleen papier- of muntgeld om op de markt of bij de friture te kunnen betalen. Ik heb dit portemonneetje nu ongeveer een jaar en ik ben er erg blij mee. Er kan niet veel in, dus ik word ook gedwongen om regelmatig de bonnetjes en zegeltjes op te ruimen en uit te zoeken.

Daarnaast bewaar ik in dit vaak de Rabo Scanner, een tube Eight Hour Cream, pakje zakdoekjes, invisibobble elastiek met een paar schuifjes, kauwgum (Stimorol Vanilla Mint is mijn absolute favoriet), een klein flesje lenzenvloeistof, een miniflesje handgel (nog van vakantie), een Compeed anti-blarenstick, zonnebrand en een SPF spray voor het gezicht van Bioderma (review).

De inhoud van mijn tas - #30DayBlogChallengeNL - ©debbieschrijf

Bag in bag

Vanwege de afgelopen zomervakantie is de hoeveelheid ‘kleine prulletjes die ik ooit misschien nodig heb’ weer een beetje toegenomen. Maar normaal gesproken valt het goed mee met de onnodige dingen. Ik heb een hele tijd zo’n ‘bag in bag‘ meegesleept met allerlei poeders, lippenbalsems, tampons, etc. Makkelijk als je van tas wisselt, maar zo veel onnodige ballast haha. Als je af en toe een kleinere tas gebruikt leer je het vanzelf af om dat soort dingen allemaal mee te nemen. 🙂 Tampons neem ik nu alleen mee als ik ze nodig heb.

Is de inhoud van jouw tas vergelijkbaar met die van mij?

30-Day-Blog-Challenge-NL-1-640x640Dit artikel is opdracht nr. 3 van de 30 Day Blog Challenge (zonder spelregels!) die Maris van HareMaristeit.nl onlangs heeft gelanceerd.
Heb je inspiratie nodig voor je eigen blog of zoek je leuke onderwerpen om in Komkommertijd over te bloggen? Lees er HIER meer over. Gebruik op social media de HASHTAG #30DayBlogChallengeNL

ondertekening
Volg me ook via ♥ Bloglovin’ ♥ Facebook ♥ Twitter ♥ Instagram ♥ Pinterest
Of abonneer je via e-mail. Dan mis je niks!