Een paar weken geleden ging ik voor de eerste keer suppen. Ik nam de GoPro mee om je te laten zien hoe dat in zijn werk gaat.

Weet jij nog niet wat suppen is? Je bent waarschijnlijk niet de enige. SUP komt van Stand Up Paddling. Het is een grote surfplank waar op je je staand voortbeweegt met een peddel).

Leren suppen bij Sailcenter Limburg
Sailcenter Limburg

Mijn vriendin Carla werkt sinds dit jaar bij Sailcenter Limburg aan de maasplassen in Belgisch Limburg en zij was degene die me in het suppen heeft geïntroduceerd.

Balans

Suppen is geweldig goed voor je balans. Doordat je rechtop staat en je de bewegingen van het water moet volgen wordt je core stability ook getraind. Maar als je balans nog niet zo super is (zoals bij mij), dan is het toch best lastig haha.

Leren suppen bij Sailcenter Limburg

Hoe dan?

Je gaat vanaf het strand het water op met je board. Eerst op je knietjes, totdat je in dieper water komt, daarna moet je gaan staan. En dat ging twee keer mis bij mij! Het board was niet in balans, doordat ik mijn voeten niet goed geplaatst had. Daardoor viel ik in het water. Twee keer!

Maar toen ik het eenmaal doorhad hoe ik op de juiste manier moest gaan staan, ging het beter. Ik bleef staan en voelde me langzaamaan steeds zekerder. Suppen is leuk! Ik kan iedereen aanraden om het eens te proberen. Het is heel rustgevend. In de video kun je het hele proces bekijken (inclusief plons ;-)).

Bescherming

Ik droeg geen zwemvest, maar die zijn wel beschikbaar. Als het minder goed weer is kun je ook in een wetsuit gaan suppen, dan blijf je warm.

Leren suppen bij Sailcenter Limburg

Lessen

Sailcenter Limburg verzorgt suplessen en je kunt zelf ook een paddleboard huren. Er wordt zelfs SupYoga gegeven! Meer informatie vind je op de site van Sailcenter Limburg.

Heb jij al eens gesupt?

ondertekening
Volg me ook via ♥ Bloglovin’ ♥ Facebook ♥ Twitter ♥ Instagram ♥ Pinterest
Of abonneer je via e-mail. Dan mis je niks!