Als kind was ik een absolute boekenwurm. Op vakantie gingen 6 dikke bibliotheekboeken mee en die gingen uitgelezen weer terug. Opdracht 30 van de #30DayBlogChallengeNL is dus een makkelijke voor mij. Ga je mee terug naar mijn jeugd?

Mijn favoriete kinderboeken

Maris vraagt eigenlijk naar mijn favoriete kinderboek, maar ik heb er gewoon meervoud van gemaakt ūüôā

Klaas Vaak vertelt 365 verhaaltjes

Toen ik zelf nog niet kon lezen vond ik het heerlijk om te worden voorgelezen. Dit boek was een groot en dik boek met √©√©n verhaaltje per dag (obviously). Sommige verhaaltjes duurde meerdere dagen, dus dat was een oefening in geduld haha. E√©n verhaal herinner ik mij¬†extra goed, dat heette ‘het uitje’. Dat ging over een gezin dat een uitstapje ging maken. Geen idee meer wat of waarheen, maar de titel intrigeerde mij.

Ik had namelijk steeds een plaatje van een UI in mijn hoofd! Pas later, toen ik zelf kon lezen en het boek nog eens doorkeek, begreep ik dat ‘het uitje’ sloeg op het uitstapje, niet op het uitje dat over de frikandel speciaal gaat ūüėõ

Mijn favoriete kinderboeken: Klaas Vaak vertelt 365 verhaaltjes

Bron: Mevrouw de uil

Het was iets moeilijk om van dit specifieke boek een foto te vinden. Ik herinner me dat het blauw was, dus ik denk dat dit exemplaar dat ik bij de vintageshop Mevrouw de uil vond, de juiste is.

Pinkeltje

Toen ik zelf leerde lezen heb ik veel Pinkeltje gelezen. Ik kan me de verhalen niet meer zo herinneren, maar de boeken met de gele kaft staan me nog duidelijk op het netvlies. Het doet me deugd dat Pinkeltje nog steeds wordt gelezen. Je kunt de boeken nog steeds op Bol.com bestellen, maar de meeste boeken hebben wel een modernere omslag nu. Vind ik wel jammer, want die gele kaft was juist zo herkenbaar.

Mijn favoriete kinderboeken: Pinkeltje

Als je zoekt op Pinkeltje in Google

De Vijf

De 4 kinderen¬†George, Dick, Julian, Annie en hun hond Timmy, die samen mysteries oplossen. Deze serie van Enid Blyton was mijn absolute favoriet toen ik een jaar of 10, 11 was. Ik vond de verhalen erg spannend en las zo’n boek in no time uit. Soms ook een beetje eng, maar gelukkig liep het altijd goed af. Leuk om te zien dat ook deze serie nog steeds ‘leeft’. Ik zag op Bol.com dat er zelfs nieuwe vertalingen zijn gemaakt van deze 50 jaar oude serie.

Mijn favoriete kinderboeken: De Vijf

Als je zoekt op De Vijf in Google

Suske en Wiske

Ok, technisch gezien geen boeken, maar stripboeken. Suske en Wiske horen wel thuis in dit rijtje. Ik kan met niet herinneren dat ik andere stripboeken heb gelezen dan deze serie. Suske en Wiske, Jerom, tante Sidonia, Lambiek en professor Barabas. Geweldige karakters die geweldige avonturen beleefden. En die titels! Zo leuk gevonden altijd.

Mijn peetoom Lei had een hele verzameling Suske en Wiskes en als ik bij hun op bezoek was hoefde je me niet te zoeken. Ik zat altijd in de hoek van hun grote hoekbank te lezen. Daar is ooit een foto van gemaakt, maar die kan ik niet meer vinden.

Wat waren jouw favoriete kinderboeken?

30-Day-Blog-Challenge-NL-1-640x640Dit artikel is opdracht nr. 30 van de 30 Day Blog Challenge (zonder spelregels!) die Maris van HareMaristeit.nl onlangs heeft gelanceerd.
Heb je inspiratie nodig voor je eigen blog of zoek je leuke onderwerpen om in Komkommertijd over te bloggen? Lees er HIER meer over. Gebruik op social media de HASHTAG #30DayBlogChallengeNL

ondertekening
Volg me ook via ‚ô•¬†Bloglovin’¬†‚ô•¬†Facebook¬†‚ô•¬†Twitter¬†‚ô•¬†Instagram¬†‚ô•¬†Pinterest
Of abonneer je via e-mail. Dan mis je niks!