Ken jij Imakin al? Dit bedrijfje is in handen van Jinske Verpalen en zij verkoopt allerlei DIY-pakketten in haar webshop en bij stenen verkooppunten. Ik reviewde begin dit jaar nog het DIY handletteringpakket. Het assortiment wordt nu uitgebreid met een heleboel DIY-materialen die je ook los kunt kopen in haar webshop. Ze noemt dit assortiment de DIY Selection. Gisteren ging ik met mijn vriendin Carla naar Amsterdam om bij de presentatie van deze nieuwe lijn te zijn.

We vertrokken rond 09:45 uur uit Sittard en hadden een soepele reis naar Aboude.

Imakin DIY & Drinks - 17 september 2016

Daar hebben we de auto gratis geparkeerd om vervolgens de trein te nemen naar Amsterdam Amstel.

Imakin DIY & Drinks - 17 september 2016

Vanuit het station wandelden we naar het Sarphatipark, waar we een uur te vroeg arriveerden. De presentatie vond plaats bij Studio Sarphaat. Een super leuke locatie die dienst doet als fotostudio, maar waar ook workshops en dergelijke kunnen worden gegeven. Om de tijd te doden zijn we even over de Albert Cuyp markt gelopen. Super gezellig daar in de Amsterdamse Pijp!

Imakin DIY & Drinks - 17 september 2016

Om 13:30 uur mochten we naar binnen bij Studio Sarphaat, waar we werden ontvangen met lekkere hapjes en heerlijk fruitwater.

Imakin DIY & Drinks - 17 september 2016

Trendlezing

Eigenaresse Jinske trapte af met een trendlezing waarin typografie, grafisch elementen, colour blocking, applicaties en kurk als trends langskwamen. Imaking biedt materialen om heel eenvoudig zelf dingen te maken die in deze trends passen. In het super leuke magazine dat in de goodiebag zat worden 10 leuke DIY’s besproken.

Imakin DIY & Drinks - 17 september 2016

DIY

Na de trendlezing mochten we zelf aan de slag. We konden kiezen tussen:

  • ♥ een wallhanger maken van wol en een borduurring;
  • ♥ een metalen armbandje voorzien van tekst;
  • ♥ een sleutelhanger in de vorm van een kwastje maken van leer.

 

Imakin DIY & Drinks - 17 september 2016

Materialen voor het armbandje.

Ik koos ervoor om de wallhanger van wol te gaan maken. Heel eenvoudig, maar heel leuk om te doen. Het moeilijkste was het kiezen van de kleuren 😉

Imakin DIY & Drinks - 17 september 2016

Carla moest nog even wachten voordat zij het armbandje kon gaan maken.

Imakin DIY & Drinks - 17 september 2016

Mijn wallhanger is af. Ik heb gekozen voor wolwit en grijs, met een accentje in felroze.

Imakin DIY & Drinks - 17 september 2016

DIY Selection

De DIY Selection bevat hele leuke producten! Denk aan notitieboekjes in diverse uitvoeringen, houten dienbladen en huisjes, kartonnen doosjes, fotolijstjes, rollen kurk en marmerfolie.

Imakin DIY & Drinks - 17 september 2016

Daarnaast bevat de Trend Selection acrylverf, textieflverf en diverse soorten lijm. Allemaal in kleine verpakkingen, zodat je die eens kunt uitproberen zonder meteen een halve liter te hoeven kopen. Er waren echt een heleboel leuke dingen en in de Imakin webshop vind je nog meer!

Imakin DIY & Drinks - 17 september 2016

Natuurlijk moesten er ook foto’s gemaakt worden. Dit zijn Jinske en ik.

Imakin DIY & Drinks - 17 september 2016

En dit ben ik met Carla.

Imakin DIY & Drinks - 17 september 2016

Rond 15:30 vertrokken we weer bij Studio Sarphaat. Na een drankje op het terras aan de overkant van de straat zijn we nog naar Amstel Boathouse gewandeld, in het Martin Luther King park aan de oever van de Amstel. Mede-eigenaresse Jeanine Geurts is een oude bekende van Carla en zij en haar vriend openden gisteren het restaurant van deze mooie evenementenlocatie. Helaas ben ik vergeten foto’s te maken.

Rond een uur of 5 werden we door Saskia, de zus van Jeanine naar station Amstel gebracht. Mijn voeten waren haar dankbaar haha. Daar namen de trein terug naar Abcoude. Tenminste, dat dachten we! We zaten namelijk in de intercity naar Utrecht, in plaats van in de stoptrein naar Abcoude … Dat komt ervan als je zelden met de trein reist 😉 Vanuit Utrecht konden we dan met een overstap in Breukelen weer terug naar Abcoude.

Imakin DIY & Drinks - 17 september 2016

Ondertussen was het bijna half zeven en hadden we honger. Bij restaurant Jasmijn in Abcoude aten we een heerlijke Chinese maaltijd, waarna we aan de terugrit naar Limburg begonnen.

Imakin DIY & Drinks - 17 september 2016

Rond 21:45 waren we in Sittard. Het was een lange, maar leuke en gezellige dag!

Aankoopjes

Ik kon het niet nalaten om iets mee te nemen van de Imakin DIY Selection. Na lang dubben koos ik voor een unicorn patch, een stoffen tasje, een potje zwarte textielverf en een zwarte textielstift. Nu nog een leuke quote bedenken voor op de tas. Weet jij iets leuks?

Imakin DIY & Drinks - 17 september 2016

Goodiebag

We kregen ook een leuke goodiebag mee naar huis. Deze bevatte informatie over de DIY-pakketten, een pakje letterstickers, een patch, een zakje thee, een reep Daim (maar die is gisteren al gesneuveld haha). En natuurlijk het DOE HET LEKKER ZELF! magazine met informatie over de trends én 10 DIY’s. Erg leuk gemaakt!

Imakin DIY & Drinks - 17 september 2016

Vind jij het leuk om te DIY’en? Neem dan zeker een kijkje op Imakin.nl. Heb je iets gemaakt met producten van Imakin? Gebruik dan de hashtag #deeljeDIY op Facebook, Instragram of Twitter. Vindt Jinske heel leuk!

Oh en weet je een leuke quote voor mijn tas? Laat dan een reactie achter!

ondertekening
Volg me ook via ♥ Bloglovin’ ♥ Facebook ♥ Twitter ♥ Instagram ♥ Pinterest
Of abonneer je via e-mail. Dan mis je niks!