Mijn eerste baantjes … dat is toch wel een Throwback Thursday, maar dan op woensdag!

Mijn eerste baantjes

Babysitten

Mijn allereerste baantje was babysitten. Ik denk dat ik een jaar of 12, 13 was? En ik mocht dan oppassen als de ouders een uurtje gingen tennissen. Wees gerust, no babies were harmed in the care of a twelve year old.

Toen ik wat ouder was paste ik ook hele avonden op, of bleef ik zelfs slapen op het oppasadres. Ik voelde me heel verantwoordelijk 🙂 Ik vond het ook echt leuk, dat moedertje spelen.  Zo jong als ik was probeerde ik de strenge, doch rechtvaardige oppas te zijn. Toch gek dat het er nooit van gekomen is om zelf kinderen te krijgen.

Vakantiebaantjes

Als eerste echte vakantiebaantje ging ik aardbeien plukken. Dat was bij een boer een dorp verderop. Ik weet niet meer hoeveel ik ermee verdiende, maar ik kreeg betaald per gevuld kistje. Het was geen vetpot neem ik aan.

Ik kan me herinneren dat ik verder nog eens een zomer kantoren heb gepoetst bij DSM. Of ja, poetsen was het niet echt. Een keer in de week werd gestofzuigd en de andere dagen was het alleen zaak om dingetjes als confetti uit een perforator op te rapen. Vuilnisbakken leegmaken, nat doekje over de bureaus: klaar!

Verder heb ik een aantal weken vakken gevuld bij de plaatselijke supermarkt. In de eerste week moest ik flessen ketjap bijvullen. Toen had ik nog niet door dat als je aan de ene kant van het rek aan flessen begint te duwen, je het risico loopt dat er aan de kant flessen uit het rek gaan vallen … Gelukkig heb ik daar van geleerd :-P. Ook heb ik een zomer op de afdeling vleeswaren van de Edah supermarkt gewerkt, in Geleen. Ook niet zo’n succes vond ik. Boterhamworst snijden en verpakken vond ik geen punt. Maar een kilo filet americain verdelen in kleinere porties … daar ging ik toch bijna van over mijn nek! Filet americain heb ik nooit gelust.

Waar gaf ik mijn geld aan uit?

Ik weet het eigenlijk niet meer precies, maar ik was in die tijd gek op pennen, gummen, stickers en dat soort dingetjes. Ik heb nog een aantal schoolagenda’s van de middelbare school en die zijn helemaal volgetekend en beplakt met stickers en bioscoopkaartjes en zo.

Een échte bijbaan

Op de middelbare school kreeg ik een bijbaan die ik jaren heb volgehouden. Via een klasgenootje kwam ik terecht bij een huisarts in Lindenheuvel, genaamd Odile. Haar man was apotheker en samen ontvingen ze veel post. Natuurlijk rekeningen, maar ook allerlei abonnementen van vakbladen en dergelijke.

Ik heb daar (ik denk zeker 6 jaar) het kasboek bijgehouden en de postadministratie verzorgd. Ook heb ik daar wel eens opgepast, want de jongste van 5 dochters was net geboren toen ik daar begon te werken.

Boh,

Ik merk dat ik toch zwaar mijn best moet doen om deze informatie uit mijn geheugen op te diepen. Maar volgens mij waren dit toch wel de belangrijkste (en volgens mij ook alle) baantjes die ik in mijn formative years heb gedaan. (In het Engels hebben ze toch altijd veel mooiere uitdrukkingen he, vind je niet?)

Wat kun jij je nog herinneren van je eerste baantje(s)?

30-Day-Blog-Challenge-NL-1-640x640Dit artikel is opdracht nr. 29 van de 30 Day Blog Challenge (zonder spelregels!) die Maris van HareMaristeit.nl onlangs heeft gelanceerd.
Heb je inspiratie nodig voor je eigen blog of zoek je leuke onderwerpen om in Komkommertijd over te bloggen? Lees er HIER meer over. Gebruik op social media de HASHTAG #30DayBlogChallengeNL

ondertekening
Volg me ook via ♥ Bloglovin’ ♥ Facebook ♥ Twitter ♥ Instagram ♥ Pinterest
Of abonneer je via e-mail. Dan mis je niks!