Films kijk ik niet zo veel als series, maar eens in de zoveel tijd verzamel ik toch ook weer een lijstje. En er zitten een paar hele leuke bij! Kijk je mee?

4 films die ik recent heb gezien - debbieschrijft.nl

The Secret Life of Pets

Het eerste voorstukje van deze film zag ik vorig jaar juli of zo? Dat vind ik het vervelende van films tegenwoordig. Dat je al trailers te zien krijgt terwijl de film pas een jaar later gaat uitkomen. Deze wilde ik dus al heel lang zien en na onze zomervakantie was het zover!

Ik was een beetje bang dat alle leuke stukjes al in de trailer zaten, maar dat viel heel hard mee. Het is een animatiefilm die natuurlijk ook zeer geschikt (en misschien wel bedoeld is) voor kinderen, maar voor volwassenen zit er ook veel in. Super leuke muziek en veel verwijzingen die kinderen niet zullen snappen. Mijn favoriete karakter is het fluffy witte konijn Snowball! Heb jij The Secret Life of Pets al gezien?

Imperium

Ik houd de films die ik heb gezien bij in een lijstje en toen ik Imperium zag wist ik eerlijk even niet meer waar deze film over ging. Niet terecht, want het was best een goede film. Daniel Radcliffe speelt Nate, een jonge FBI agent die vooral kantoortaken doet. Angela Zampero, gespeeld door Toni Collette houdt al een tijdje een groep blanke racisten in de gaten. Er zijn vermoedens dat zij bestanddelen aan het verzamelen zijn voor een radioactieve bom. Nate is erg intelligent en heeft goede sociale vaardigheden, waardoor hij gevraag wordt om under cover te gaan in de groep.

Nate  speelt zijn rol erg goed, maar hij wordt een paar bijna betrapt, wat het erg spannend maakt. Het is geen film die je persé gezien moet hebben, maar als je je voor het onderwerp interesseert is hij wel de moeite waard. En het is leuk om Daniel Radcliffe eens in een andere rol dan Harry Potter te zien.

The Shallows

In The Shallows zie ik Blake Lively voor het eerst in een andere rol die van Serena Vanderwoodsen in Gossip Girl. Ze ziet er nog steeds erg goed uit en is ook zo ongeveer de hele film in bikini te zien.

Nancy is een medisch studente die graag surft. Ze twijfelt of ze door moet gaan met haar studie en besluit om het afgelegen, paradijselijke strand op te zoeken waar haar overleden moeder heel graag naartoe ging. Ter plekke treft ze nog 2 andere surfers die haar waarschuwen voor de verraderlijke stroming en de messcherpe rotsen die maar 200 meter van de kust liggen.

De twee andere surfers worden al snel aangevallen door een haai en hij neemt ook Nancy te pakken. Met een flinke bijtwond in haar been probeert ze op de rotsen te ontsnappen aan de haai. De haai blijkt zelf ook gewond te zijn, waardoor hij in het ondiepe water (the shallows) blijft om voedsel te zoeken. Zal het Nancy lukken om dit hekele avontuur te overleven door slimmer te zijn dan de haai?

Deze film is vermakelijk en best spannend af en toe, maar geen must see. Op IMDB scoort The Shallows een 6,5.

Bridget Jones’s baby

Dan de meest recente film, ik keek ‘m afgelopen woensdag in de bioscoop met Marjoleine. En wij vonden ‘m HI-LA-RISCH. Echt leuk. De humor is leuk, de muziek is leuk, de acteurs (waaronder Patrick ‘McDreamy’ Dempsey) zijn leuk. En het verhaal is ook wel leuk, alhoewel aan het einde nog niet helemaal duidelijk is wie nu de vader van Bridget’s baby is.

Want Bridget Jones, singleton extraordinaire, is zwanger! Even terug naar het begin. Haar relatie met Marc Darcy is al lang achter de rug (hij is met iemand anders getrouwd), Daniel Cleaver is missing and presumed dead bij een vliegtuigongeluk en Bridget wordt 43 maar is nog steeds single. Ze heeft een goede baan bij een nieuwsstation en gaat met collega Miranda naar een muziekfestival, want ze moet weer eens goed genomen worden volgens Miranda.

Op dat festival gebeuren er natuurlijk weer allerlei ongelukjes, waardoor ze uiteindelijk in bed beland bij Jack (Patrick Dempsey). Na het festival komt ze Marc tegen bij een doopfeest en blijkt hij in scheiding te liggen. Ze belanden ook samen in bed en als Bridget een poos later constateert dat ze zwanger is, weet ze dus niet van wie. Wat volgt is een soort ‘wie-is-de-beste-vader-en-partner’ competitie tussen Marc en Jack. Ook weer erg leuke scènes, die worden versterkt door Emma Thompson, die Bridget’s gynaecologe speelt.

Wat opviel was dat Renée Zellweger en Colin Firth toch wel oud aan het worden zijn. Patrick Dempsey ook, maar die vind ik alleen maar méér charmant worden haha. Ik zal verder niks meer verklappen! Als je de vorige Bridget Jones films leuk vond, moet je deze feel good comedy zeker gaan kijken.

Welke films heb jij recent nog gezien? Heb je nog aanraders?

ondertekening
Volg me ook via ♥ Bloglovin’ ♥ Facebook ♥ Twitter ♥ Instagram ♥ Pinterest
Of abonneer je via e-mail. Dan mis je niks!