Tijd voor de 8e update van het Day Zero Project.

Ik heb best wel weer wat doelen gehaald, maar ik moet ook eerlijk toegeven dat ik er niet zo heel erg mee bezig ben. Vooral de doelen over vroeg naar bed gaan, iedere dag 10.000 stappen lopen, en een dag geen social media zijn doelen die ik eigenlijk steeds ‘vergeet’ ;-). Maar ik mag niet klagen, kijk maar hieronder naar wat er allemaal is afgestreept.

7. Bezoek Praag, Tsjechië

Afgelopen zomer zijn we niet naar Zweden geweest, maar hebben we een roadtrip gemaakt door Tsjechië, Slovenië en Kroatië. Een blogpost daarover is nog steeds in de maak, maar die komt nog wel. We zijn tijdens die vakantie ook 4 nachten in Praag geweest. Leuke stad, vooral als je langs de standaard toeristenattracties gaat kijken naar wat er verder allemaal te doen is. Aanrader!

Day Zero Project update #8

Praag

27. Schuur en verf de houten kozijnen (of laat dat doen)

Ik heb mijn vader ingeschakeld om dat te doen! De voordeur en het Frans balkon aan de voorkant van het huis zijn nu mooi rood en de kozijnen zijn weer fris wit. Voorheen waren ze donkergrijs (en boven nog donkerblauw), maar dit rood vind ik erg leuk.

Day Zero Project update #8

43. Behaal 300 volgers op Instagram

Yes, dat is gelukt. Ik ben niet actief op jacht naar meer volgers, maar als je reacties achterlaat bij andere accounts komen ze ook bij jou kijken. Als ze mijn foto’s dan leuk vinden beginnen ze mij ook te volgen. Ik heb niet zo’n gestyleerde feed zoals je bij veel bloggers ziet. Met allemaal foto’s in één stijl of één kleur. Mijn feed is gewoon een gezellige rommel 🙂

46. Maak 3x vooraf een complete blogplanning voor één maand. (2/3)

Ik ben pas geleden begonnen met bullet journaling en in mijn bullet journal neem ik nu een maandplanning op. Op zich kan de volgorde van de artikelen nog wel wijzigen, maar welke artikelen het gaan worden heb ik dan wel al bepaald, dus dat is makkelijker met vooruitwerken. Zoals je ziet zal ik binnenkort ook een artikel over bullet journaling schrijven.

Day Zero Project update #8

47. Bezoek 5 workshops of masterclasses of andere evenementen. (3/5)

In september bezocht ik de presentatie van de nieuwe DIY Collection van Imakin (klik voor het artikel). En twee weken later ging ik weer naar Amsterdam. Deze keer voor de jaarlijkse Meet the Blogger Conference. Een uitgebreid verslag, in het Engels, kun je hier lezen.

55. Laat op 20 willekeurige plaatsen mijn visitekaartje achter. (2/20)

Dit doe ik eigenlijk veel te weinig. Laatst liepen we even binnen bij de nieuwe zaak ‘Kop’ in Sittard (café, kapper, werkplek voor ZZP’ers, ontwerpbureau) waar we met de eigenaars een babbeltje maakten. Mijn vriend was toen degene die zei dat ik mijn visitekaartje moest achterlaten. 🙂

62. Ga 25 keer minstens een uur wandelen in een natuurgebied. (7/25)

We gaan best regelmatig wandelen, maar ik vergeet dat vaak hier te melden. We gaan regelmatig naar de Brunssummerheide en ook hier in Sittard kun je prachtig wandelen over het natuurgebied de Kollenberg en omstreken.

Day Zero Project update #8

Natuurgebied de Kollenberg – Sittard

92. Kijk het eerste seizoen van 15 series die ik nog niet had gezien. (15/15)

Het eerste langdurige doel dat ik helemaal heb afgerond! Nu is deze helemaal niet zo moeilijk, want ik houd van series hahaha. De Netflix Original ‘Stranger Things’ was nummer 14 in onze lijst. Ik was vanaf aflevering hooked. De eighties vibe vond ik geweldig en kind-acteurs speelden hun rollen super goed.

Check deze trailer als je de serie nog niet kent en ga snel kijken op Netflix!

De laatste in de rij is Cordon. Dit is een Belgische serie over een wijk in Antwerpen waar een persoon met een besmettelijke ziekte wordt ontdekt. Om te voorkomen dat de ziekte zich verspreidt wordt rond een aantal wijken een cordon geplaatst; een muur van containers die iedereen binnen moet houden, terwijl de geleerden uitzoeken wat er precies aan de hand is. Best een spannende serie, maar ik kan me het einde niet meer goed herinneren. In het buitenland heeft Cordon het ook goed gedaan. De serie is ook op BBC4 uitgezonden en de Amerikanen hebben zelfs een remake gemaakt, genaamd Containment. Er komt in maart 2017 een tweede seizoen van Cordon.

94. Kijk 50 films die ik nog niet had gezien. (30/50)

Recent schreef ik al over 4 films die ik heb gezien en daar is er nu nog eentje bijgekomen; Don’t Breathe. Een horror/thriller over een groepje jongeren die heel graag willen ontsnappen aan de plek waar ze wonen en geen toekomst hebben. Ze hebben via de beveiligingsfirma van een van hun vaders de toegang tot huissleutels en breken her en der in om aan geld te komen. Dan ontdekken ze het huis van een oude, blinde, oorlogsveteraan, die 200.000 dollar aan cash in huis zou meten hebben. Ook van dat huis hebben ze sleutels … piece of cake … toch?

Ik vond ‘m behoorlijk spannend en heb een paar keer met mijn jas voor mijn gezicht gezeten in de bioscoop. Zeker de moeite waard om te gaan kijken!

97. Laat de stamconifeer in de achtertuin snoeien

We hebben in de achtertuin een stamconifeer staan die een mooi kleinbolletje op een meter stam was, toen ik hier 10 jaar geleden kwam wonen. Het ding is snel gegroeid en mijn vader heeft ‘m een jaar of 5 geleden de eerste keer gesnoeid. Aangezien wij vrij laks zijn in dat soort dingen heeft dat boompje in de volgende 5 jaar weer welig kunnen tieren. (Wat een uitdrukking eigenlijk he? Of geldt die alleen voor onkruid?) De boom was ondertussen enorm uit de kluiten gewassen en stak veel te ver boven de schutting uit. ‘De stamconifeer snoeien’ stond dus ook al een hele lange tijd op de huis-to-do-list. Toen een van mijn beste vriendinnen me vertelde dat haar vriend graag tuinen onderhield in zijn vrije tijd, was de afspraak snel gemaakt.

De stamconifeer is nu nog groot, maar hij ziet er wel weer enigzins gestyleerd uit vind ik. Verder terugsnoeien ging niet. Op de foto is het misschien niet heel duidelijk zie ik nu. Ik heb de na-foto vanmorgen genomen en de zon stond zodanig dat ik de foto niet uit dezelfde hoek als de voor-foto kon nemen. Neem maar van mij aan dat het weer netjes uitziet ;-).

Day Zero Project update #8

 

Heb jij ook een doelenproject?

ondertekening
Volg me ook via ♥ Bloglovin’ ♥ Facebook ♥ Twitter ♥ Instagram ♥ Pinterest