“Jouw HelloFresh Box wordt morgen rond 20:35 bezorgd”. Als je vaak hebt zitten dubben over HelloFresh en dan eindelijk de knoop hebt doorgehakt, klinkt deze sms je als muziek in de oren. De volgende dag waren we rond 18:30 thuis en aten we frietjes, want “morgen eten we gezond”. Daarna kropen we allebei achter de pc, benieuwd naar wat er in de HelloFresh box zou zitten …

Het avontuur dat de HelloFresh proefbox heet

HelloFresh

Voor het geval je niet weet waar dit over gaat; HelloFresh is een maaltijddienst. Je kunt een abonnement nemen voor 3 of 5 maaltijden per week. Je krijg wekelijks een grote doos thuisgebracht waarin alle ingrediënten zitten die je nodig hebt. Niks geen pakjes en zakjes, maar groenten die je zelf nog moet snijden. Inclusief alle ‘rare’ ingrediënten die je waarschijnlijk normaal gesproken niet in huis hebt. Leuk om nieuwe gerechten te leren kennen en ook leuk om ‘echt’ te (leren) koken.

Proefbox

We hadden de afgelopen paar jaar al vaker naar HelloFresh gekeken, maar het nooit aangedurfd. In het begin waren er wat geruchten dat je weer moeilijk van zo’n abonnement afkwam. Daarnaast waren heel veel gerechten ook niet ‘frank-proof’ zoals wij dat noemen. Mijn vriend was namelijk best een lastige eter en dan is het zonde als de kans groot is dat je niet lust wat erin zit. Maar, de service van HelloFresh is nu flink uitgebreid. Je mag uit 9 gerechten zelf kiezen welke 3 (of 5) je voor die week wilt kiezen. Daarnaast kun je nu ook een proefbox bestellen, zonder verdere voorwaarden. Al met al reden voor ons om HelloFresh toch eens te proberen.

Terug naar die dinsdagavond. Het levertijdstip van 20:35 kon een uur afwijken (in beide richtingen), dus we hadden eerst niks in de gaten. Toen we rond 22:15 echter nog geen box gekregen hadden, heb ik maar eens geantwoord op de afleversms. Gelukkig kwam er snel bericht, maar dat luidde dat ze konden zien dat de box wel was afgeleverd. Huh?

De volgende dag maar met de klantenservice gebeld. Ze probeerden te achterhalen wat er was gebeurd, maar ze konden niet ontdekken waar onze box was gebleven. Maar, we zouden woensdagavond rond 19:30 een nieuwe krijgen. De bel ging inderdaad en een mooie doos werd afgeleverd, inclusief excuses. Wel eentje met recepten in het Frans, want ze hadden geen Nederlandstalige over. Die boxen worden op bestelling gemaakt, dus ik snap wel dat ze geen grote voorraad aan reserves hadden. Gelukkig had ik de recepten zelf ook afgedrukt, dus dat was geen probleem.

Het avontuur dat de HelloFresh proefbox heet

“Die doos is kleiner dan we hadden gedacht” zeiden we allebei na de aflevering. Toen ik ‘m openmaakte zag ik waarom. Er zaten maar drie gerechten in, in plaats van de bestelde vijf. Zucht … weer een smsje richting HelloFresh. Achteraf gezien was vijf gerechten voor 1 week ook een beetje ambitieus, dus dat was een geluk bij een ongeluk. HelloFresh heeft het restant ook netjes terugbetaald.

Het avontuur dat de HelloFresh proefbox heet

Gerechten

Maar dit artikel gaat natuurlijk om de gerechten en je bent vast nieuwsgierig naar wat we hebben gegeten. Toch? We kregen “couscous met kipgyros, koolrabi en frisse munt”, “zalm met bospeen en dukkah van wortelloof” en “gele rijst met curry van spinazie, tomaat en cashewnoten”. Omdat we de proefbox hadden besteld konden we niet zelf kiezen.

De couscous maakte ik op donderdag. Ik gebruikte maar liefst 4 pannen (meestal gebruik ik er maximaal 2 haha) en het was een hoop snijwerk. Koolrabi had ik nog nooit zelf gemaakt, maar het bereiden viel me heel erg mee. De garnering van yoghurt, limoen en munt gaf het gerecht een frisse smaak, maar de couscous zal ik een volgende keer wat beter kruiden. Het was best veel en ik heb de volgende dag nog een portie gehad voor de lunch. Ik heb het proces wel laten zien op Instagram Stories, maar ben vergeten een foto op te slaan. Sorry!

Zondag was de zalm aan de beurt. De bospeen moest je eerst koken en daarna in de oven bakken met wat olijfolie. Van ‘dukkah’ had ik nog nooit gehoord, maar dat bleek een mengsel te zijn van het groen van de wortel, pecannoten, knoflook en olijfolie. Het was best smakelijk, maar bij de opperdoezer aardappelen had ik toch liever een jus gehad. De zalm vond ik erg lekker en ik mocht 2 stukken, omdat Frank geen zalm lust.

Het avontuur dat de HelloFresh proefbox heet

Het laatste gerecht, de gele rijst aten we maandag. Dit vonden we het  eenvoudigst om te maken en ook nog het lekkerst. De vegetarische curry van verse spinazie, tomaat, cashewnoten en kokosmelk was erg smakelijk (al was ik de kokosmelk bijna vergeten :-S).

Het avontuur dat de HelloFresh proefbox heet

Mijn mening over HelloFresh

Is zo’n box het geld en de moeite waard?  Ja, vind ik wel. Ik weet niet of het me iedere week zou lukken om drie keer zo uitgebreid te koken, maar je hoeft ook niet iedere week een box af te nemen. We kozen HelloFresh omdat we nieuwe gerechten wilden leren kennen én leren koken en dat is gelukt. Maar alles dat kon misgaan is ook misgegaan, dus we gaan nu geen abonnement afnemen. Je zult je week maar gepland hebben en dan weer de box niet op tijd ontvangen. Misschien bestellen we wel nog eens een proefbox. Over een tijdje of zo. Of gaan we een andere maaltijddienst uitproberen.

Zelf proberen?

Wil jij je eigen mening vormen over HelloFresh? Probeer dan ook eens zo’n box. Met de code DLQCTK krijg je een tientje korting, zowel op je eerste als je tweede box. Ik ben benieuwd naar jouw ervaring! Meer informatie vind je op HelloFresh.nl.

HEMA woonmaand 1 728x90

Heb jij HelloFresh wel eens geprobeerd? En hoe is jou dat bevallen?

ondertekening
Volg me ook via ♥ Bloglovin’ ♥ Facebook ♥ Twitter ♥ Instagram ♥ Pinterest

Het avontuur dat de HelloFresh proefbox heet