Geïnspireerd door het Urban Jungle boek ben ik naar de kringloop geweest om voordelige, maar leuke bloempotten te scoren.  Ben je benieuwd of dat is gelukt?

Met het wisselen van de seizoenen krijg ik ook altijd zin om ons interieur een oppepper te geven. We hebben onze ‘eetkamer’ en onze ‘computerkamer’ omgedraaid waardoor de woonkamer ruimer lijkt. Maar naast het geschuif met meubels kan ook de aankleding een oppepper gebruiken.

Voorheen wilde ik accessoires en bloempotten altijd in een bepaald kleurschema. Alles moest met elkaar matchen. Met als resultaat dat ik voor 80% beige bloempotten had.  Saai! Ik heb nu diverse groepjes planten staan in verschillende kleuren potten. Per groepje hebben de potten dan wel nog dezelfde kleur. Dat matchy-matchy is moeilijk te bestrijden 😉

Onverwoestbare Sanseveria cylindrica

Op het muurtje dat onze woonkamer scheidt van de aanbouw staan twee sanseveria’s in hoge beige potten. Deze planten heb ik al jaren en ze zijn bijna niet kapot te krijgen. Ze waren te hoog geworden, dus ik heb de stelen bijgeknipt. Wist je dat deze plant tot het geslacht van de aspergeplanten behoort? Ik in ieder geval niet. De potten heb ik al heel lang en volgens mij komen ze bij (wijlen) Europatuin vandaan.
Botanische kringloop - ©debbieschrijft.nl

Familie Cactus

Ik heb wel al vaker vetplanten in huis gehad, maar nog nooit cactussen. Bij de RD4 kringloopwinkel in Heerlen kocht ik deze gele potten. Ik vind ze zo wel mooi bij elkaar passen, samen in een koperkleurig draadmaandje van (ik dacht) Xenos. De kleine met de roze kop is een maancactus en de bolvormige is een ferocactus. Naar de naam van de cactus aan de linkerkant heb ik lang moeten zoeken en volgens mij is dat een opuntia tuna. Wist je dat zo’n maancactus schijnt te bestaan uit twee cactussen die ze met elkaar hebben laten vergroeien?
Botanische kringloop - ©debbieschrijft.nl

Team Green

Deze vier groene potjes vond ik bij Kringloop Centrale Parkstad in Brunssum. Ik vond ze meteen super leuk, precies wat ik in gedachten had! De groene glazen vaas is van HEMA. Het lukte me niet om de naam van de grote plant te achterhalen. Linksvoor en rechtsachter zijn beiden een peperomia. Rechtsvoor is een vetplantje, maar ook daar kan ik de naam niet van achterhalen. Weet jij soms hoe ze heten? De ‘stokjes’ stonden eerst rechtop, maar sinds ik ‘m heb verpot hangen ze een beetje …
Botanische kringloop - ©debbieschrijft.nl

Kraamkamer

Bij het verpotten van die vetplant zijn ook een paar ‘stokjes’ gesneuveld en die probeer ik nu wortel te laten schieten. Ben benieuwd of dat gaat lukken!
Botanische kringloop - ©debbieschrijft.nl

Team rendier

Het linker plantje is een Mexicaanse dwergpalm. Deze huist in een beige vierkante pot die ik zelf koperkleurig heb gemaakt met een spuitbus. De rechter plant is een peperomia raindrop, die nam ik mee van IKEA. Het gele melkkannetje scoorde ik bij de kringloop in Brunssum. Rendieren, elanden en herten hebben we in verschillende variaties in ons interieur staan. Deze heb ik van Frank gekregen.

Botanische kringloop - ©debbieschrijft.nl

The white potted squad

Deze ‘witjes’ vond ik bij de kringloop in Brunssum. Linksvoor zie je een bladbegonia. In het midden een anthurium, mijn eerste bloeiende kamerplant. In het vaasje een paar gerbera’s, een mijn favoriete soorten snijbloemen. En omdat het herfst is heb ik ook kastanjes verzameld voor in de glazen vaas.

Botanische kringloop - ©debbieschrijft.nl

 

Team rendier – 2

Kijk, hier staan er nog 2. Ze vergezellen de lepelplant (spathiphyllum), ook in een gepimpte oude pot die ik al heel lang heb. Vooraan een andere kleur bladbegonia. Daar heb ik nog geen geschikt potje voor, voor nu mag hij rusten op een bordje van Rice.

Botanische kringloop - ©debbieschrijft.nl

Team Instagram

Links de calathea ornata op een schoteltje van Xenos. De pilea peperomioides staat in een pot die ik ook al heel lang heb, geen idee waar die vandaan komt. Omdat ze zo fotogeniek zijn kom je deze hippe plantjes veel tegen op Instagram. Ik kocht de pilea via Marktplaats bij iemand hier in Sittard, maar ik zag ze ook bij Intratuin vorige week. De pilea is een hele vruchtbare plant. Aan de rand van de pot heb ik al 4 baby’s gespot die ik in aparte potjes zal gaan kweken, zodra ze iets groter zijn.

Botanische kringloop - ©debbieschrijft.nl

Rood-groene pracht

Deze prachtige fittonia met zijn rood-groene blad wordt hier geflankeerd door de rhipsalis cassutha (of koraalcactus). Voor dit artikel heb ik flink wat onderzoek gedaan naar alle planten en hoe ik ze moet verzorgen. Ik kwam er daardoor achter dat ze niet op de goede plek staan. Ze staan nu voor een raam op het zuiden en daar krijgen ze veel te veel zon. Het groen is de laatste tijd ook erg licht en bleek geworden, dus deze ga ik op de vensterbank van het raam aan de voorkant zetten. Weer iets geleerd 🙂
Botanische kringloop - ©debbieschrijft.nl

Niet duur

Het huis ziet er veel gezelliger uit nu! Het was een goede zet om bij de kringloop te gaan kijken voor potjes. Ik heb er ook nog een paar over, die wel het juiste model, maar niet de juiste kleur hebben (iets met heul lelijk groen). Ik ben van plan om die een andere kleur te geven met een spuitbus. Weet alleen nog niet welke kleur ik ga kiezen.

Ik heb in totaal 12 potten gekocht. Bij de kringloop in Brunssum was ik 2 euro kwijt en bij de RD4 in Heerlen betaalde ik 10,30 euro. De plantjes waren duurder. Ik kocht 12 nieuwe bij IKEA, Hornbach en Intratuin en dat was bij elkaar iets van 45 euro.

Ik probeer ook iedere dag een paar minuten aan de planten te spenderen en te controleren of ze water nodig hebben. Zo probeer ik er een gewoonte van te maken qua plantverzorging. Want deze baby’s moet ik wel laten groeien en bloeien 🙂

Heb jij wel eens plantpotten bij de kringloop gehaald? En kun je de ontbrekende plantnamen voor me aanvullen?

ondertekening
Volg me ook via ♥ Bloglovin’ ♥ Facebook ♥ Twitter ♥ Instagram ♥ Pinterest

Botanische kringloop: Hoe je je huis kunt oppeppen met nieuwe planten en bloempotten van de kringloop. ©debbieschrijft.nl