Genante momenten … leuk onderwerp! Heb je daar zelf al eens over nagedacht? Of ben jij zo iemand die meteen een hele lijst kan opnoemen?

Genante momenten - #30DayBlogChallengeNL - ©debbieschrijft.nl

Knoeien

Knoeien staat toch wel met stip op nummer 1. Als ik 5 euro had gekregen voor iedere keer dat ik een glas water omver gooi, dan was ik nu al rijk. Of nog erger, een kop koffie! Vooral op het werk gebeurt me dat zeer regelmatig. Ik heb menige keer mijn toetsenbord moeten afdrogen haha. Gelukkig is er nog nooit echt iets gesneuveld daardoor. En het valt de laatste tijd mee, afkloppen!

Toen ik voor mijn werk als consultant naar klanten ging heb ik op een gegeven moment de regel ingevoerd dat ik in de auto alleen nog maar water drink. Water droogt onzichtbaar op (op de meeste stoffen dan he..) en is het meest veilig. Cola, jus of yoghurtdrank geven allemaal vlekken. I’m speaking from experience.

Ik ben ook wel eens onhandig met drinken. Geen idee hoe het steeds gebeurt. Of ik beweeg mijn glas te snel omhoog, of ik heb mijn mond nog niet goed open. In ieder geval stroomt er dan water langs mijn mondhoeken naar buiten. Niet al te hard gelukkig, maar wel zodat je denkt “oeps, hoop dat niemand dat heeft gezien”. Dat zijn toch wel wel redelijk genante momenten.

Mailbox verwijderen

Het is me op het werk gelukt om mijn complete mailbox te verwijderen. Met SHIFT – Delete he, no going back! Twee keer heb ik dat voor elkaar gekregen! Dat was in de tijd dat de grootte van onze mailbox (te klein was) beperkt werd. Ik moest dan regelmatig een opschoonactie doen en dan selecteerde ik complete heen-en-weer mails en bewaarde ik alleen het meest recente bericht. Geen fijn werkje, dus daar wilde ik dan zo snel mogelijk mee klaar zijn. Op de een of andere was Outlook mij niet goed gezind en deed het programma CTRL-A (selecteer alles) vlák voordat ik op Shift-Delete drukte. ICT beheer kon dan gelukkig een backup terugzetten, maar het is pretty embarrassing als je dat moet gaan vragen haha. Gelukkig heeft mijn mailbox nu meer ruimte én wordt er automatisch gearchiveerd.

Dingen laten vallen

Dingen laten vallen zorgt ook regelmatig voor genante momenten. Mijn eerste iPhone (model 4) viel me de eerste avond al uit mijn handen, zo op de grindvloer hier in de woonkamer. Het was de eerste telefoon die ik zelf kocht en hij was meteen beschadigd. Kon wel janken. Gelukkig deed hij het verder wel en was alleen het randje beschadigd, maar toch. De Samsung S4 die ik daarna had viel ook op de grindvloer -> scherm kapot. Misschien moeten we er maar van die rubberen tegels overheen leggen, die je ook in de speeltuin ziet.

Genante momenten - #30DayBlogChallengeNL - ©debbieschrijft.nl

En mijn vorige iPhone had zin om te gaan zwemmen, in de wc. Hij zat in de zak van een losse joggingbroek die ik droeg en zag zijn kans schoon. Nu heb ik er maar een verzekering bij genomen, maar tot nu toe is er (wederom afkloppen!) gelukkig nog niks mee gebeurd.

Camera’s en lenzen zijn ook van die items waar de zwaartekracht in mijn aanwezigheid sterker op werkt. Afgelopen zondag nog. Toen had ik foto’s gemaakt en ik wilde de camera terugstoppen in zijn tas. Ik pak die tas (klaarblijkelijk) een beetje onhandig van de grond, want – kletter de kletter – er valt een lens uit. Weer op die grindvloer! vraagtofferteopvoorrubberentegels

Mijn vriend riep al, ‘pas toch eens op!’. Alsof ik dat zelf niet dacht op dat moment :-P. Maar gelukkig is de lens niet beschadigd.

Opmerkingen

Maar het meest genante dat me is overkomen is dat ik een vriendinnetje van vroeger tegenkwam die ik al jaren niet meer had gezien. En ze vroeg, “Ben je zwanger?”. Is me ooit één keer overkomen. Kon wel door de grond zakken. Was toen niet zo ad rem om een gevatte opmerking terug te geven. En ze bedoelde het goed hoor, daar twijfel ik nu niet aan. Maar toch.

Vertel eens over jouw genante momenten … kun jij er ook wat van?

30-Day-Blog-Challenge-NL-1-640x640Dit artikel is opdracht nr. 9 van de 30 Day Blog Challenge (zonder spelregels!) die Maris van HareMaristeit.nl onlangs heeft gelanceerd.
Heb je inspiratie nodig voor je eigen blog of zoek je leuke onderwerpen om in Komkommertijd over te bloggen? Lees er HIER meer over. Gebruik op social media de HASHTAG #30DayBlogChallengeNL

ondertekening
Volg me ook via ♥ Bloglovin’ ♥ Facebook ♥ Twitter ♥ Instagram ♥ Pinterest
Of abonneer je via e-mail. Dan mis je niks!

Genante momenten - #30DayBlogChallengeNL - ©debbieschrijft.nl