Het najaar is een excellent moment om series te kijken. Dit seizoen zijn twee nieuwe series uitgekomen die ik je echt kan aanraden. Daarnaast heb ik ook nog een echte must-see voor je van afgelopen zomer. Ben je klaar voor mijn serietips?

Serietips - ©debbieschrijft.nl

Westworld

Na de eerste aflevering van Westworld zette ik een bericht op Facebook. Met de opmerking dat het eindelijk weer eens iets origineels was. Wat blijkt? Deze serie is gebaseerd op een film uit 1973!

‘Westworld’ is een attractiepark waar je als bezoeker voor veel geld Cowboys and Indians mag spelen (voor 40000 dollar per dag). Je wordt volledig ondergedompeld in een omgeving uit de tijd van het Wilde Westen. Alle bewoners in die wereld zijn levensechte robots. Er zijn verhaallijnen die je als bezoeker doorloopt en kunt beïnvloeden. Het park wordt bestuurd en nauwgezet gemonitord door de medewerkers, waaronder dr. Robert Ford (gespeeld door Anthony Hopkins), de oprichter en bedenker van het park.

Als op een gegeven moment verhaallijnen worden aangepast, lijkt er iets mis te gaan. De robots lijken zich dingen te herinneren die niet in hun geheugen zijn geprogrammeerd. Lopen de bezoekers gevaar?

Westworld is op het eerste oog een vreemde serie, met een ultra high tech besturing van een leefomgeving van 150 (?) jaar geleden. Langzaam krijg je door wat er aan de hand is en wie wie is. Wat mij betreft een aanrader als je houdt van series waarbij je goed moet opletten en een beetje moet nadenken.

Designated Survivor

Wikipedia:

In the United States, a designated survivor (or designated successor) is an individual in the presidential line of succession, usually a member of the United States Cabinet, who is arranged to be at a physically distant, secure, and undisclosed location when the President and the country’s other top leaders (e.g., Vice President and Cabinet members) are gathered at a single location, such as during State of the Union addresses and presidential inaugurations. This is intended to guarantee continuity of governmentin the event of a catastrophic occurrence that kills the President and many officials in the presidential line of succession. If such an event occurred, killing both the President and Vice President, the surviving official highest in the line, possibly the designated survivor, would become the Acting President of the United States under the Presidential Succession Act.

Op dit feit is de nieuwe serie met Kiefer Sutherland in de hoofdrol gebaseerd. In plaats van de president beschermen als Jack Bauer in 24, is Kiefer nu zelf president.

Naar aanleiding van de trailer had ik deze serie op mijn ’to Watch’ lijst gezet. En Designated Survivor stelt me niet teleur. Als je graag naar 24 hebt gekeken, moet je deze zeker ook proberen. Kiefer Sutherland speelt Tom Kirkman, die dus plotsklaps wordt benoemd tot president nadat het Capitool is opgeblazen door terroristen.

Een doodgewone staatssecretaris van volkshuisvesting, die ineens door iedereen met ‘sir’ en ‘mr. president’ wordt aangesproken. Hij wordt geacht het land leiden en het leger aan te voeren, in de jacht op de terroristen van deze aanslag.

Ik ben erg gecharmeerd van deze serie en ik werd meteen in het verhaal gezogen. Er zijn nu 5 afleveringen geweest. Wat mij betreft een aanrader! De serie wordt in Amerika uitgezonden door ABC, maar in Nederland kun je kijken op Netflix. Iedere week wordt een aflevering uitgezonden.

Stranger Things

Deze Netflix Original is een schot in de roos. Het horror-fantasy verhaal speelt zich begin jaren tachtig af in een fictief plaatsje in de staat Indiana in Amerika. Als de twaalfjarige Will Byers wordt vermist probeert zijn instabiele moeder (Wynona Ryder) hem te vinden, samen met de lokale politie chief Jim Hopper.

Will’s 3 vriendjes proberen op hun eigen wijze mee te helpen aan de zoektocht naar Will. Ze komen Eleven tegen, een vreemd meisje dat telekinetische gaven heeft en kan communiceren met de andere dimensie.

Deze serie is gewoon geweldig qua muziek, qua sfeer, qua aankleding en qua (herkenbare) eighties kleding, haar en apparaten. AANRADER dus!

Ik hoop dat ik je help met deze serietips. Welke nieuwe series kun jij me nog aanraden?

ondertekening
Volg me ook via ♥ Bloglovin’ ♥ Facebook ♥ Twitter ♥ Instagram ♥ Pinterest
Of abonneer je via e-mail. Dan mis je niks!

Serietips: Westworld, Designated Survivor + Stranger Things - ©debbieschrijft.nl