“Sometimes you just have to throw on a crown and remind them who they’re dealing with.” Goed advies voor een kersverse Queen Elizabeth in de nieuwe hitserie The Crown.

Serietip: The Crown - via Netflix

Het verhaal

Deze Netflix Original serie beschrijft het leven van Elizabeth Windsor in de periode van 1947 to 1955. Het is op dit moment de op een na duurste Netflix productie en dat zie je er ook aan af.

Elizabeth is getrouwd met Philip en moeder van 2 jonge kinderen als haar vader, King George VI overlijdt aan kanker. In 1953 wordt zij op 25-jarige leeftijd gekroond tot Queen Elizabeth II. De serie geeft een inkijk in het privé-leven van de nu nog altijd regerende koningin en haar familie.

IMDB.com:

The Crown focuses on Queen Elizabeth II as a 25-year-old newlywed faced with the daunting prospect of leading the world’s most famous monarchy while forging a relationship with legendary Prime Minister, Sir Winston Churchill. The British Empire is in decline, the political world is in disarray, and a young woman takes the throne….a new era is dawning. Peter Morgan’s masterfully researched scripts reveal the Queen’s private journey behind the public facade with daring frankness. Prepare to be welcomed into the coveted world of power and privilege and behind locked doors in Westminster and Buckingham Palace….the leaders of an empire await.

Mijn mening over The Crown

Ik ga er niet veel woorden aan vuil maken; I LOVE IT! Het is fascinerend om te zien hoe de verstandhouding tussen mannen en vrouwen zich ontwikkelt in die tijd. Philip, haar man, wordt na de kroning feitelijk op een zijspoor gezet. Hij is haar echtgenoot, maar hij wordt geacht zich in de eerste plaats als haar onderdaan te gedragen.

Haar zus Margaret is verliefd op de gescheiden group captain Pete Townsend, die een functie bekleedt in het huishouden van haar moeder. En scheiden is not done in die tijd.

De premier Winston Churchill (gespeeld door John Lithgow), die eigenlijk al met pensioen kan, krijgt te maken met een piepjonge koningin die nog niet klaar is voor haar taak. En dat is nog maar een greep uit de karakters en verwikkelingen waar je mee te maken krijgt als je gaat kijken.

Queen Elizabeth wordt gespeeld door Claire Foy. Prince Philip wordt gespeeld door Matt Smith, die je kunt kennen van zijn rol in de serie Doctor Who. Ik kende beide acteurs nog niet, maar ik vind ze in deze serie erg goed spelen.

Als je smult van Downton Abbey (een van mijn eerdere serietips) en als je houdt van kostuumdrama’s, dan zul je ook smullen van The Crown. Ooh how I love that strong British accent! De serie is te zien op Netflix in Nederland en in Duitsland. Van andere landen heb ik geen informatie.

Dit eerste seizoen heeft 10 afleveringen en er zullen in totaal 6 seizoenen worden uitgezonden. Ik hoop dat het volgende seizoen niet al te lang op zich zal laten wachten. Zou Queen Elizabeth II zelf ook kijken?!

Are you familiar with Her Royal Highness Queen Elizabeth II?

ondertekening
Volg me ook via ♥ Bloglovin’ ♥ Facebook ♥ Twitter ♥ Instagram ♥ Pinterest
Of abonneer je via e-mail Dan mis je niks!