Ik heb al heel wat jaren mijn rijbewijs en ik rijd graag auto. Deze Car Confession Tag is van Trendbubbles, maar ik kwam ‘m tegen bij 2WMN en ik heb de vragen meteen overgenomen. I love cars!

Car Confession Tag - ©debbieschrijft.nl

Hier is mijn car confession!

Heb je een auto?

Ja, ik heb een auto. Ik rij nu bijna een jaar in een Fiat 500.

Wat voor een kleur heeft je auto?

Mintgroen! Toen ik deze auto ging bestellen kwam er nieuw model uit dat op dat moment alleen verkrijgbaar was in wit, bordeaux-rood en mintgroen. De keuze was snel gemaakt! 😀

En dan is het zondag #13 - Fiat 500

Waarom heb je een auto?

Eigenlijk, omdat het kan. Ik woon op een kwartier lopen/5 minuten fietsen van mijn werk, dus ik gebruik de auto alleen als het regent. Verder gebruik ik ‘m ’s avonds en in het weekend natuurlijk wel regelmatig. Maar ik ben zo gewend om niet afhankelijk van anderen te zijn voor mijn vervoer, dat ik een auto maar moeilijk zou kunnen missen.

Zelf zou ik zo’n nieuwe Fiat 500 niet kunnen betalen, maar ik lease ‘m via mijn werk. Met mijn eerste lease-auto, de Opel Astra, heb ik 60.000 km in één jaar gereden dat was ook wel het toppunt qua kilometers. Meestal zat ik op de 40.000 per jaar. Nu hoef ik niet meer naar klanten.

Dit contract is in januari ingegaan en ik mag deze auto nu nog 3 jaar rijden. Voordat ik dit nieuwe contract aanging heb ik er goed over nagedacht. ‘Heb ik nog wel een auto nodig?’. ‘Kan ik niet beter zelf een tweedehandsje kopen?’. Maar met tweedehandsje weet je nooit wat je krijgt. Ik heb nu bewust gekozen voor een klein autootje, waarvan ik precies weet wat ik ervoor betaal iedere maand. En daar ben ik mijn werkgever heel dankbaar voor!

Heeft je auto een bijnaam?

Ja, meerdere haha. Fiatje, Minty en ‘Upkedupke’ (da’s Limburgs).

Wat was je eerste auto?

De eerste auto waarin ik zelf heb rondgereden was een knaloranje Ford Fiesta van mijn toenmalige ex-vriend. Na een tijdje kocht ik zelf mijn eerste auto en dat was een oude Fiat 127, in het wit. Die heb ik voor 500 gulden gekocht van iemand bij ons in de buurt. Die auto was al heel oud op dat moment en ik heb er ook maar 1 of 2 jaar in gereden. De foto is nog met een ouderwetse analoge camera gemaakt en ik heb er een foto van genomen met mijn telefoon.

Car Confession Tag - ©debbieschrijft.nl

Heb je al eens een botsing gemaakt? Wat gebeurde er en hoe liep dat af?

Toen ik pas mijn rijbewijs had heb ik een keer de spiegel van een geparkeerde auto af gereden. Ik reed altijd veel te ver naar rechts haha. Toen ik veel op de weg zat voor mijn werk heb ik een keer een bijna-botsing gehad op de ring rond Eindhoven. Ik reed toen geloof ik een Opel Astra. Het was vrij druk en ik reed op de linker baan. Ik zag dat auto’s voor me ineens begonnen te remmen. Ik moest ook flink op de rem trappen en de auto een beetje naar links richting de vangrail sturen, maar ik stond gelukkig op tijd stil. De auto achter mij gelukkig ook, maar de auto dáárachter knalde op mijn achterligger. Nou, dan rijd je verder met een flinke stoot adrenaline in je lijf. Ik heb een jaar of 8 zo’n 35.000 tot 60.000 km per jaar heb gereden, zonder enige schade, GELUKKIG.

Car Confession Tag - ©debbieschrijft.nl

De enige aanrijding maakte ik 5 jaar geleden mee, vlak bij huis. Ik had toen net een Citroen C4 en mijn vriend en ik gingen boodschappen doen. Hij wilde de nieuwe auto ook uitproberen, dus hij reed. Vlak bij ons huis is een vreemde kruising waarbij de wegen niet recht op elkaar aansluiten. De auto links van ons had ons niet gezien en die raakte ons juist op de hoek van de auto. Lak beschadigd, een deuk en een lamp kapot. Gelukkig kwamen wij van rechts en hadden we geen schuld. Wat een gedoe om dan alles geregeld te krijgen … Maar ik heb tot nu toe dus nog nooit een aanrijding veroorzaakt (afkloppen). Want dat is de vraag hierboven 😉

Heb je al eens een lekke band gehad? Hoe heb je het opgelost?

Ja en gelukkig voor de deur. Het was in de kerstvakantie en de buurvrouw kwam zeggen dat ze had gezien dat mijn auto een lekke band had. Ik ben er toen mee naar Kwikfit gereden, 600 meter verderop. Er zat een spijker in en ze hebben de band kunnen plakken.

In wat voor auto rijd je over 10 jaar?

Poeh, geen idee. Ik zou nog wel graag een Volvo willen rijden. Maar het meest cool lijkt me een Tesla. Een combinatie van een mooie auto én technische gadgets; car heaven!

Hoe vaak was je je auto?

Te weinig denk ik. Ik heb hiervoor steeds donkere auto’s gehad en daarbij viel het niet zo op als ze vies waren. Toen ging ik een keer in de 3 maanden door de wasstraat. Minty wordt sneller vuil, dus nu ga ik iets vaker.

In welke auto reed je als je 20 jaar geleden leefde?

Nou, 20 jaar geleden had ik al een auto en dat was vlak voordat ik mijn eerste lease-auto kreeg. Het was een rode Peugeot 205. Deze foto is analoog én wazig haha. Toen kon je nog niet terugkijken of je foto gelukt was.

Car Confession Tag - ©debbieschrijft.nl

Welke van de 3 kun je wel missen: airconditioning, automaat of 5 deuren?

5 Deuren, want die ik heb ik nu niet. Het Fiatje is driedeurs. Ik moet zeggen dat ik het niet erg mis. Boodschappen passen in principe in de bak en wat niet past zet ik op de stoel naast me, of op de achterbank.

Automaat of versnelling?

Ik rij versnelling, maar mijn vriend rijdt automaat. Toch wel zalig als je lange stukken moet rijden. Maar sinds ik dat niet meer vaak hoef te doen is versnelling rijden prima.

Heb je wel eens gelift?

Nee! Die ervaring heb ik nooit opgedaan. Toen ik samen met mijn vriend naar Maastricht reed hebben we wel eens een lifter meegenomen. Grappig om zo onverwachte gesprekken te voeren.

Wat kun je het minst goed: achteruit inparkeren, hellingproef, keren op de weg?

Ik heb geen moeite met alledrie.

Hoe lang heb je je rijbewijs al?

Ik heb mijn rijbewijs gehaald vlak voordat ik 19 werd, dus dat is nu 24 jaar geleden.

Wat is je droom auto?

Dan kies ik toch voor die Tesla.

Zing je wel eens in de auto?

Jazeker! Heerlijk om gewoon voluit (vals) mee te zingen, zonder dat iemand anders je hoort.

Waar luister je naar in de auto?

De laatste tijd luister ik veel podcasts in de auto. Niet op korte stukjes naar het werk, dan luister ik radio 2, met Gerard Ekdom. Maar langere stukken zijn heerlijk voor podcasts. Ik schreef al eerder over podcasts, dus neem een kijkje als je die ook eens wil proberen.

Zou je de weg nog kunnen vinden met behulp van een ouderwetse wegenkaart?

Geen probleem! Ik ben zo oud (;-)) dat er nog geen navigatie was toen ik begon met autorijden. De eerste keer dat ik voor mijn werk vanuit Limburg naar Rotterdam moest, heb ik alle knooppunten van te voren opgeschreven. Dat was wel spannend haha. Amsterdam is makkelijker, dat staat hier al aangegeven als ik de A2 oprijdt. Ik vind het vaak nog fijn om de kaart erbij te pakken, voor een beetje overzicht. Want navigatie is super handig, maar je mist toch vaak overzicht van je omgeving vind ik.

 

Ik voeg zelf nog een vraag toe, omdat ik een aantal van mijn auto’s nu heb overgeslagen.

Hoeveel auto’s heb je tot nu toe gehad?

Ik heb gehad; een witte Fiat 127, een rode Peugeot 205, een blauwe Opel Astra, een zwarte Citroen C3, een zwarte Seat Leon, een zwarte Citroen C4 en nu de mintgroene Fiat 500.

Wat is jouw Car Confession? Wat voor auto rijd jij?

ondertekening
Volg me ook via ♥ Bloglovin’ ♥ Facebook ♥ Twitter ♥ Instagram ♥ Pinterest
Of abonneer je via e-mail. Dan mis je niks!