In de rubriek ‘creatief met …’ kwam ik afgelopen weekend iets tegen op Facebook waar ik meteen enthousiast van werd: raamtekeningen! Heel eenvoudig uit te voeren, maar super leuk.

Creatief met krijtstift

Ik heb laatst bij Hema een krijtstift gekocht. Toen ik thuiskwam bleek die voor glas te zijn, in plaats van voor zwart papier. “Hmm, dan maar opbergen, wie weet waar ik ‘m nog voor kan gebruiken …”

Toen ik raamtekening.nl tegenkwam viel het kwartje. Voor een tekening dus! Ik heb meteen een kerstdecoratie uitgezocht en besteld. Het concept is heel simpel. Je drukt een ontwerp af, plakt het aan de buitenkant tegen het raam en je trekt de tekening aan de binnenkant als het ware over met krijtstift.

Stap 1: afdrukken

Iedere tekening wordt standaard geleverd in een aantal formaten. Als de tekening tekst bevat zit er een versie in spiegelschrift bij. Je kunt dus zelf bepalen of de tekst  aan de buiten- of binnenkant leesbaar moet zijn. Kies de grootte die je nodig hebt en print op A4. Grote afbeeldingen kunnen over 2 A4-tjes zijn verdeeld. Die kun je aan elkaar plakken met plakband. De bijgesloten instructies zijn heel duidelijk.

Creatief met krijtstift: kerstige raamtekening | ©debbieschrijft.nl

Stap 2: ophangen

Nu kun je de tekeningen buiten ophangen. Probeer goed te bepalen waar je elk onderdeel wil tekenen. Ik heb zo’n lattenwerk in het woonkamerraam, dus ik laat alle ornamenten vanaf zo’n lat bungelen.

TIP: gebruik washitape of schilderstape om de tekeningen op te hangen. Dat gaat weer makkelijker van het raam dan gewone transparante plakband #speakingfromexperience

Creatief met krijtstift: kerstige raamtekening | ©debbieschrijft.nl

Stap 3: tekenen

Nu kun je aan de binnenkant gaan tekenen. De raamtekening die ik heb gekozen heeft redelijk eenvoudige lijnen en vormen, dus het was niet moeilijk. En het ging ook best snel. Foutjes kun je makkelijk wegvegen. Maar het hoeven ook geen perfect strakke lijnen te zijn. Je mag best zien dat het met de hand is (na)getekend.

TIP: trek bij het tekenen een handschoen aan, dan glij je makkelijk over het raam én je maakt geen vlekken!

Creatief met krijtstift: kerstige raamtekening | ©debbieschrijft.nl

Stap 4: genieten

Haal de voorbeelden buiten weer van het raam. Ik heb dat voorzichtig gedaan, zodat ik ze nog een keer kan gebruiken. De washitape heb ik er ook afgehaald. Opbergen in een envelop, bij de kerstspullen. En, genieten maar! Ik vind het erg leuk uitzien. Aan de buitenkant valt het niet meteen op denk ik, ligt eraan hoe de zon op het raam valt. Aan de binnenkant zie je het in ieder geval ook goed, leuk leuk!

Creatief met krijtstift: kerstige raamtekening | ©debbieschrijft.nl

Foto’s maken van spiegelende ruiten is nog best lastig …

Creatief met krijtstift: kerstige raamtekening | ©debbieschrijft.nl

En zo ziet het uit van binnen naar buiten. Leuk toch!?

Waar te koop?

Deze raamtekeningen kun je dus kopen bij http://www.raamtekening.nl en ze kosten 2,50 of 5 euro. Vind ik niet te duur. Betalen kan met Ideal, Paypal, Bancontact, creditcard en vooruitbetaling. Dus voor ieder wat wils, ook voor onze Belgische buren. Je krijgt na het bestellen meteen via de mail een link waarmee je de voorbeelden kunt downloaden. Mijn krijtstift is van Hema en hij kost 1 euro. Op glas doet deze stift het prima en foutjes veeg je zo weg. De punt van deze stift is wel een beetje dun. Je hebt ook krijtstiften van Edding. Die drogen veegvast op en je kunt de lijnen verwijderen met een natte doek. De Edding stiften kosten 3,75 euro en zijn verkrijgbaar in veel kleuren, ook bij raamtekening.nl, of bij zaken als Bruna.

Heb jij al een tekening op je raam?

ondertekening
Volg me ook via ♥ Bloglovin’ ♥ Facebook ♥ Twitter ♥ Instagram ♥ Pinterest
Of abonneer je via e-mail. Dan mis je niks!