Over zombies, raamtekeningen, kersttruien en een gastcollege over bloggen. In ‘En dan is het zondag’ neem ik mijn week met je door met behulp van een aantal vaste voltooid deelwoorden.

En dan is het zondag #15 + gratis raamtekening printable - ©debbieschrijft.nl

Gezien

Vorige week was de eerste aflevering van het programma ‘Van A naar B’. Hierin moeten Katja Schuurman en Daan Nieber ieder apart met een taxi vanuit Sint- Petersburg in Rusland in 6 etappes terugreizen naar Nederland. Om benzine verdienen moeten ze taxi spelen. Door mensen die ze tegenkomen van A naar B te brengen verdienen ze per gereden kilometer een bedrag om de reis naar het volgende punt in de reis te kunnen betalen. De aflevering van deze week heb ik maar een stukje kunnen kijken, maar die ga ik nog terugkijken. Ik vind het een erg leuk programma door de gesprekken met de ‘vogels van allerlei pluimage’ die ze in hun auto krijgen. Je kijkt ‘Van A naar B’ op vrijdagavond om 21:35 uur op NPO1 en terugkijken kan hier.

Gelezen

In het boek Letters! (aff.) van Marjet Slingerland dat ik voor mijn verjaardag heb gekregen! Er staat heel informatie in over diverse manieren van schrijven, maar het is vooral gericht op de kroontjespen met losse inkt. Het is vooral ook een doe-boek, met verschillende opdrachten zodat je kunt achterhalen welke schrijfstijl je mooi vind, welk papier je het fijnst vind, welke pen, etc. Ik heb de opdrachten nog niet uitgevoerd, maar dat ga ik wel nog doen.

Geluisterd

Ik heb weer een leuke nieuwe podcast gevonden! Hij heet ‘We’re alive – A story of survival’ en het gaat over post-apocalyptic Los Angeles.

For Army Reserve Soldier Michael Cross, the world as he knew it ended in an instant. One minute, he’s in college, and in the next, rioters are roaming the highway around him, breaking into cars, and literally tearing people apart. This is the day the dead walk. This is the world of We’re Alive.

We’re Alive: Features chapters packing performances and sound effects that rival movies and prove that modern audio drama is undead and well. Join our survivors as they band together, struggle to fortify a safe haven known as the Tower, and discovers that zombies are far from the worst thing in a post-apocalyptic Los Angeles where the rules of human decency no longer apply.

Little food. Little water. Little hope. Who is lucky enough to say “We’re Alive?”

De afleveringen duren ongeveer 20 minuten en zijn goed te volgen. Ieder hoofdstuk duurt 3 afleveringen. Er zijn 47 hoofdstukken (!) en ik ben nu pas bij 4. Nog veel luisterplezier dus, yay!

Er is ook nog een andere serie “We’re Alive: Lockdown” die zich in een gevangens afspeelt. Misschien dat ik die ook nog wel eens ga luisteren. Je kunt de aflevering luisteren in je podcast app, of via de site.

Gedaan

Ik heb afgelopen vrijdag een gastcollege over bloggen gegeven voor studenten van Hogeschool Zuyd. Die studenten volgen de minor Professioneel Schrijven en ik heb ze verteld over waarom ik blog en hoe ik dat doe. Het was een interactieve sessie met vragen van mijn en van hun kant.

Dit soort dingen doe ik ook niet dagelijks, dus het was ook een stapje buiten mijn comfort zone. Maar ik vond het leuk  om te doen en erg leerzaam! Ik ben alleen helemaal vergeten om foto’s te maken (goeie blogger ben ik he?!). De enige foto’s van die dag vind je bij het volgende item 😉

Gegeten

Ik was voor het gastcollege uitgenodigd door een vriendin/ex-collega die nu les geeft aan Hogeschool Zuyd. Na het gastcollege zijn we nog samen gaan eten bij Dadawan in Maastricht en hebben we gezellig bijgekletst.

Dadawan is een grote, maar gezellig gerichte zaak. ‘Worldy food, small town prices’ is hun slogan. En dat klopt, ze hebben heerlijke gerechten en de prijzen vallen heel erg mee. Ik had gekozen voor de zalm, die wordt bereid op een hele hete stenen plaat en als toetje de chocolade lava cake. Allebei erg lekker! Dadawan is te vinden in Maastricht en in Arnhem. Ga daar zeker eens eten als je in de buurt bent!

En dan is het zondag #15: zombies, raamtekeningen, kersttruien en een gastcollege - ©debbieschrijft.nl

Zalm op de stone plate grill

En dan is het zondag #15: zombies, raamtekeningen, kersttruien en een gastcollege - ©debbieschrijft.nl

Chocolade lava cake

Gekocht

Van mijn verjaardagscentjes heb ik een paar zwarte veterlaarsjes gekocht bij Sacha. Ze lopen heerlijk, dus ik ben er erg blij mee. Verder ben ik op speurtocht geweest naar een foute kersttrui. Ik had een rode besteld bij Bonprix. Die heb ik al binnen. Hij is leuk, maar wel een beetje groot. De blauwe van Asos moet nog binnenkomen. Ik vind het erg lastig om in maat 46/48 een leuk kersttrui te vinden!

En dan is het zondag #15: zombies, raamtekeningen, kersttruien en een gastcollege - ©debbieschrijft.nl

Getekend

Sinds ik de raamtekeningen vorige week zondag heb ontdekt ben ik steeds meer ramen gaan betekenen haha. Het is echt zo leuk om te doen! Ik heb ook zelf een raamtekening gemaakt. Het is de tekst ‘it’s beginning to look a lot like Christmas’ in de vorm van een kerstboom. In de collage hieronder zie je ‘m in het midden.

En dan is het zondag #15: zombies, raamtekeningen, kersttruien en een gastcollege - ©debbieschrijft.nl

Download je gratis printable voor raamtekeningen!

Vanwege de enthousiaste reacties op Instagram en Facebook deel ik ‘m met jullie. De maat is A4, maar je kunt op je printer aangeven dat je ‘m groter of kleiner wil afdrukken.

It's beginning to ♦ It's beginning to-gespiegeld

Wat heb jij gedaan deze week?

ondertekening
Volg me ook via ♥ Bloglovin’ ♥ Facebook ♥ Twitter ♥ Instagram ♥ Pinterest
Of abonneer je via e-mail. Dan mis je niks!