Kerstdecoratie! Dat was wat jullie antwoordden toen ik laatst op Facebook vroeg wat jullie aan kerstgerelateerde onderwerpen op deze blog zouden willen zien. Dus, lees verder!

Ik heb tot nu toe nog geen tijd (en fut) gehad om zelf aan de slag te gaan, maar andere bloggers hebben dat wel. Daarom deel ik in deze blogpost onder andere een aantal ideeën voor kerstdecoratie die ik bij collega bloggers heb gezien.

Inspiratie kerstdecoratie - ©debbieschrijft.nl

Sfeervol kerststuk

Arne en Frauke van het Belgische blog The Life Factory laten zien hoe je van eenvoudige materialen een sfeervolle kerstkrans kunt maken.

sfeervol kerststuk - ©thelifefactory.be

(klik op de foto om naar het blogartikel te gaan)

Bollen van mos

Deze DIY bij Christmaholic lijkt mij persoonlijk een uitdaging, maar het eindresultaat vind ik erg mooi. Aangezien ik echt een sucker voor rood en goud ben met kerst, zou ik de bollen van mos in die kleuren decoreren.

Bij Christmaholic vind je trouwens (de naam zegt het al) ont-zet-tend veel inspiratie en ideeën voor kerst. Neem eens een kijkje!

mosbollen kerststukje ©christmaholic.nl

(klik op de foto om naar het blogartikel te gaan)

Vitrinekastje met antieke kerstballen

Anki van de blog Zilverblauw heeft ieder jaar weer bijzondere ideeën. In deze DIY verzamelt ze antieke kerstballen en stalt ze die mooi uit in een glazen vitrinekastje. Je kunt dit natuurlijk ook doen met nieuwe ballen, in de kleuren die jij mooi vindt. Als je net als zij geen kerstboom zet vanwege de kat in huis, kun je je door deze DIY laten inspireren om een katveilige kerstdecoratie te maken.

kerst DIY glas en antieke ornamenten - ©zilverblauw.nl

(klik op de foto om naar het blogartikel te gaan)

Geen plek voor een kerstboom?

Heb je helemaal geen plek voor een kerstboom, of geen zin om ‘m op te zetten? Dan heb ik dé tip voor je! Bij Bonprix kwam ik dit hilarische (of hysterische) kerstgordijn tegen! Je hebt ‘m mét en zonder lichtjes. Ik zou met lichtjes kiezen, geen twijfel mogelijk haha.

LED kerstboomgordijn ©bomprix.nl

(klik op de foto om naar Bonprix te gaan)

Of je maakt een raamtekening in kerstsfeer, zoals ik ook gedaan heb. Maar let op; raamtekeningen maken is verslavend! (Don’t say i didn’t warn you!). Heb je de printable al gedownload?

Uit het archief

Zelf heb ik in de afgelopen jaren ook een paar kerstdecoraties gemaakt. Neem eens een kijkje bij kerstdecoraties onder een stolp, maak een kersttaart, of maak kerstsfeer in een lege pot.

 

Ik hoop dat ik komend weekend wat meer rust heb om zelf met de kerstdecoratie aan de gang te gaan. Als je iets gaat doen met deze ideeën, laat het dan zien op social media en tag mij én de bloggers van deze voorbeelden. Zouden we allemaal tof vinden!

Heb jij al kerstdecoratie gemaakt?

ondertekening
Volg me ook via ♥ Bloglovin’ ♥ Facebook ♥ Twitter ♥ Instagram ♥ Pinterest
Of abonneer je via e-mail. Dan mis je niks!