Ken jij de vier cadeautjes regel al? Ik kwam ‘m zelf vorige week tegen op het internet.

Cadeautip: de vier cadeautjes regel

De vier cadeautjes regel

Dit fenomeen is over komen waaien uit Amerika, waar ze het the four gift rule noemen. Het houdt in dat je kinderen en andere familieleden geen bergen cadeautjes hoeft te kopen, maar dat vier cadeautjes ook genoeg zijn.

Welke dan? Dat bepaal je zo (ik zet het Engels erachter, want dat rijmt zo leuk):

  • één ding dat ze willen (one thing they want)
  • één ding dat ze nodig hebben (one thing they need)
  • één ding dat ze dragen (one thing they wear)
  • één ding om te lezen (one thing they read)

Deze blogpost bevat affilliate links. Als je iets koopt via deze links betaal je zelf niks extra, maar help je mij wel met het dekken van de kosten van dit blog.

één ding dat ze willen

Dit kan iets zijn waar ze al vaak naar hebben gevraagd, maar niet voor zich zelf zouden kopen. Voor je ouders zou je dan bijvoorbeeld kunnen denken aan een mobiele telefoon. En niet zo maar een telefoon, maar een seniorentelefoon van het Zweedse merk Doro. Zij bieden Android smartphones aan die zijn voorzien van een extra ‘laag’ functionaliteit. Speciaal voor mensen die niet zo goed om kunnen gaan met een normale smartphone omdat er misschien te veel functies op zitten.

Cadeautip: de vier cadeautjes regel

Mijn vader heeft nu de Doro 8031 en hij is die aan het uitproberen. Ik zal er binnenkort meer over vertellen. Zo’n Doro smartphone kun je voor 189 euro kopen bij onder andere Bol.com of bij Coolblue.

één ding dat ze nodig hebben

Een goed begin is het halve werk. Om het nieuwe jaar goed gestructureerd te beginnen zou je voor iemand een planner of een bullet journal kunnen kopen.  Een bullet journal kun je starten in ieder notitieboek. De bedoeling is dat je dan zelf je maand-, dag- en weekoverzichten tekent en daarbij niet te ver vooruit werkt. In je bullet journal kun je verder ook je takenlijsten toevoegen en lijstjes van boeken, films, series, etc die je nog wil lezen of zien bijhouden. Zeer flexibel, maar erg leuk als je zelf creatief aan de slag wil. Hier vind je meer informatie over bullet journaling.

Als je iets meer structuur nodig hebt zou je ook kunnen kijken naar een personal planner. Die kun je hier bestellen. Je kiest zelf het formaat, de voor- en achterkant en de vulling. Je kunt zelf bepalen hoe je de weken wil indelen (kolommen of blokken), je kun extra blokken toevoegen voor to do, sporten, het weer, maaltijdplanning en nog veel meer. Daarnaast kun je belangrijke data zoals verjaardag ook al toevoegen. Verder kun je nog extra vulling kiezen, zoals extra papier (ook dotted!), kleurplaten of sudoku, of een jaaroverzicht van het jaar erna. Standaard wordt de planner gevuld met 12 maanden en je mag zelf de startmaand kiezen. Je hoeft met deze personal planner dus niet persé in januari te starten.

Cadeautip: de vier cadeautjes regel

één ding dat ze dragen

Dit kan iets praktisch zijn, zoals een pyjama, een trui, sokken, sloffen of zelfs ondergoed. De keuze is reuze. Nu de uitverkoop ook is begonnen kun je vast een vriendelijk geprijsd kledingstuk cadeau doen. Misschien een fijne outfit om in te relaxen van bij Hema?

één ding om te lezen

Een boek is altijd goed. Een digitaal boek cadeau doen is iets lastiger, maar bij Bol kun je cadeaukaarten speciaal voor ebooks bestellen. Ook leuk is een (proef)abonnement op een tijdschrift naar keuze. Ik heb het boek Anoniem van Sandra Berg voor mijn verjaardag gekregen, dat moet ik nog lezen. Als je Limburgs kunt lezen is de nieuwe thriller ‘Mo’ misschien leuk? Hij is geschreven in het Sittards dialect, maar er zit ook een Nederlandse versie bij. Voor iedereen geschikt dus!

 

Hoe kies jij cadeautjes uit? Pas jij de vier cadeautjes regel toe?

ondertekening
Volg me ook via ♥ Bloglovin’ ♥ Facebook ♥ Twitter ♥ Instagram ♥ Pinterest
Of abonneer je via e-mail. Dan mis je niks!