Doel nummer 4 van het DZP is ‘Schrijf maandelijks over de doelen die zijn behaald’. Dat maandelijkse lukt dus niet. Ben nu anderhalf jaar bezig en dit is pas Day Zero Project update #9. Maar goed, het kost maar 1 euro per niet-behaalde doel, dus geen man over boord hahaha. Ik zal vanaf nu maandelijks een update gaan inplannen, misschien is dat wel slimmer. Maar nu verder met de voortgang in deze 9e update. Lees je mee?

Day Zero Project update #9

Day Zero Project update 9

12. Bezoek een theatervoorstelling.

Op vrijdag 11 november gingen we naar Theater De Domeinen hier in Sittard voor de premiere van de Zittesje Revuu “Oppe Tied”.

De rode draad van de nieuwe productie vormt de familie Op de Linj die de universele gezinsproblematiek van elk willekeurig huishouden doormaakt. Het gezin staat midden in de Sittardse samenleving en steekt hun liefde voor de stad niet onder stoelen of banken. Dit blijkt met name door hun actieve deelname aan het verenigingsleven en de verschillende evenementen die zich in Sittard afspelen. De factor tijd, de vier jaargetijden en een loterij spelen eveneens een grote rol in deze nieuwe productie.

Om de 3 jaar wordt er een nieuwe revue opgevoerd en dit jaar speelde mijn zus Esther voor de eerste keer mee. Daar moesten wij natuurlijk bij zijn! Ik wist van te voren niet zo goed wat ik ervan moest verwachten, maar ik werd heel positief verrast. Het was echt een knappe voorstelling, met bewegende decordelen en goed acterende (en zingende) acteurs. Mijn zus was in veel scenes figurant, maar speelde ook een bijrol als Koningin Maxima, mét een eigen liedje.

Day Zero Project update 9

Visagiste Sasja Jans (l) en Esther van Cleef (r)

35. Koop een nieuwe keukenkraan en laat die monteren.

Dit was typisch zo’n klusje dat veeeeeeeel te lang is blijven liggen. De keukenkraan die we hadden lekte al een hele tijd. Je moest de hendel en de uitvoer in een bepaalde hoek zetten om het lekken te beperken, maar op een gegeven moment werkte dat ook niet meer. Ik vond op internet een filmpje over hoe je de kraan uit elkaar kon halen om ‘m te onderhouden, dus ik haalde alle onderdelen los. Het was duidelijk dat de kraan gewoon helemaal op was. Totaal verkalkt en een rubberen ring was aan het vergaan. Ik heb ‘m weer in elkaar gekregen (yay!), maar het was duidelijk dat de kraan toch echt moest worden vervangen.

Bij de lokale sanitairhandel Warmteservice hebben we een nieuw kraan van het merk Grohe gekocht. Omdat de situatie in het keukenkastje onder de kraan vrij ‘druk’ is (lees: aansluiting kraan, vaatwasser èn close-in boiler in een beperkte ruimte) durfden we het niet aan om het zelf te doen. Sommige dingen moet je aan de specialist overlaten vind ik. Daarom hebben we Peter Salvino van het gelijknamige klusbedrijf ingeschakeld en die heeft de kraan geïnstalleerd.

Day Zero Project update 9

Zó fijn, ik ben er nog steeds blij mee. Deze nieuwe kraan heeft zo’n hoge boog, waardoor je er ook heel makkelijk een emmer onder zet. Achteraf denk je dan “Waarom hebben we hier zò lang mee gewacht?!”

46. Maak 3x vooraf een complete blogplanning voor één maand. (3/3)

De twee weken kerstvakantie hebben goed geholpen. De eerste week ben ik helemaal niet met bloggen bezig geweest, maar heb ik wel alle ideetjes die in me opkwamen genoteerd. In de week tussen kerst en oud&nieuw was ik lekker aan het schrijven en had ik de planning voor januari al helemaal klaar. Ik heb in die week ook geprobeerd om zo veel mogelijk proberen vooruit te schrijven, zodat januari goed kon beginnen!

58. Help 5x een bevriende ZZP-er met site of social media. (2/5)

Vriendinnetje Marjoleine van Zonderfout.nl en haar creative partner Willy van Creataal.nl zijn samen ‘Team Tekst en Taal’ begonnen. Onder die naam verzorgen ze samen workshops voor ondernemers die wel wat hulp met hun teksten voor websites, social media, nieuwbrieven en blogs kunnen gebruiken. Tijdens een lunch met Marjoleine hadden we het over die workshops en hoe ze dat willen promoten via social media en video.

Daarop hebben we met zijn drieën een avondje gebrainstormd over het toepassen van video op Facebook en andere social media. Leuk! Gaan we vaker doen.

59. Zorg dat ik in minstens 15 werkweken 10.000 stappen per dag loop. (2/15)

Tot december ging ik iedere dag met de fiets naar mijn werk, of (als het regende) met de auto. Fietsen duurt 8 minuten, van deur tot deur. In december ben ik begonnen met wandelen naar mijn werk. Duurt maar een kwartiertje en ik kan heerlijk podcasts luisteren. Als het regent ga ik alsnog met de auto.

Ik moet zeggen dat ik het wandelen heerlijk vind. Ik ben toch meer/langer buiten en die frisse lucht heb ik echt nodig. De dagen beginnen nu weer te lengen, dus wellicht vang ik binnenkort op de terugweg al meer daglicht. ’s Morgens is de zon al op als ik vertrek rond 8:00/8:15. Ik meet de stappen met mijn Apple Watch. 25 November is hier nog oranje, maar dat komt omdat mijn Apple Watch helemaal leeg was rond 19:00 uur. Maar die 400 stappen heb ik ook nog gezet. Ik wandel dus nu ’s morgens en ’s middags een klein kwartier woon-werkverkeer en in de lunchpauze ga ik ook meestal even naar buiten, de stad in voor een broodje of andere boodschapjes. Samen met de stappen die ik door de dag heen op het werk zet kom ik meestal aan de 9000. Als ik de 10.000 nog niet heb gered wandel ik ’s avonds een blokje om in onze buurt. Goed he?!

Day Zero Project update 9

83. Maak vijf keer een gerecht dat ik nog nooit hebt gemaakt (5/5) (#ikkookboek challenge)

Ik ben de laatste tijd wat meer aandacht aan het besteden aan koken. Na de Hello Fresh proefbox (lees review hier) hebben we ook nog de Allerhande box uitgeprobeerd. Hierdoor heb ik een hoop nieuwe recepten gemaakt. Om te onthouden waar ik die recepten vandaan heb, heb ik een pagina in mijn bullet journal gemaakt.

Day Zero Project update 9

Dit item verklaar ik hierdoor dan ook als afgerond. Stom genoeg heb ik geen foto’s van de gerechten gemaakt, dus moeten jullie het doen met deze foto.

94. Kijk 50 films die ik nog niet had gezien. (36/50)

Het aantal films begint op te schieten. Deze keer heb ik een paar toppers, maar ook wat films die ik vond tegenvallen. Ik zet er een aantal sterretjes achter van 1 (meh) tot 5 (top!)

Don’t Breathe ****

Deze film is een horror thriller. Ik houd niet echt van horror, maar deze was toch wel erg cool. Kijk de trailer en besluit of je ‘m zelf wilt (of durft) kijken.

Frozen ***

Daarna keken we naar Frozen. Deze animatie van Disney had ik nog niet gezien, maar ik vond ‘m erg leuk.

Snowden ****

De film Snowden over de Amerikaanse klokkenluider Edward Snowden is best een beetje eng. Ik had niet gedacht dat de (Amerikaanse) overheid zó eenvoudig zó veel van je internet- en telefoongedrag kan achterhalen.

Batman vs Superman *

De volgende film die we keken was Batman vs Superman. Not my kinda movie … weet niet waarom, normaal vind ik superheldenfilms wel leuk, ben ze gaan waarderen. Maar deze vond ik gewoon saai. Heb ‘m ook niet afgekeken.

Soof 2 ***

De eerste film over Soof vond ik super leuk (lees maar in deze review), dus mijn verwachtingen voor deel 2 waren hoog gespannen. Deel 2 was leuk, maar niet zo hilarisch als de eerste film. In deze nieuwe film is Soof net gescheiden en een groot deel van de verhaallijn gaat over hoe de kinderen hiermee omgaan. Voor gescheiden ouders een feest van herkenning, maar ik had er minder aansluiting mee.

 

Rogue One: a Star Wars story **

De vorige Star Wars film die ik heb gezien (The Force Awakens) vond ik super cool, maar deze kom mij niet zo boeien. In het begin van de film ga je in snel tempo langs allerlei planeten en locaties, waar karakters worden voorgesteld. Dat kon ik al niet helemaal volgen. De typische actiescenes waren wel leuk, maar het verhaal greep mij eigenlijk niet zo. Ik had veel verwacht van Ben Mendelsohn in de rol van director Orson Krennic. Zijn spel vond ik echter houterig en zijn Britse accent was nep. In Bloodline speelde hij briljant als Danny, maar deze rol is niet zo zijn ding. Vind ik dan.

Wat ik wél leuk vind aan deze Star Wars film (en eigenlijk in alle delen) is dat er altijd sterke vrouwenkarakters in voorkomen.

 

Dat was de voortgang tot nu toe. Ik ga weer vrolijk verder met doelen halen!

Welke doelen heb jij pas nog behaald?

ondertekening
Volg me ook via ♥ Bloglovin’ ♥ Facebook ♥ Twitter ♥ Instagram ♥ Pinterest
Wil je geen Wallpaper Wednesday missen? Abonneer je via e-mail Dan mis je niks!