In de vorige update (#9) van mijn Day Zero Project had ik beloofd om wat frequenter updates te posten, dus daarom vandaag nummer 10! Ik dacht dat er niet veel te melden viel, maar dat valt toch wel mee. Lees je mee?

Day Zero Project update #10 | ©debbieschrijft.nl

41. Behaal 400 volgers op Twitter.

Twitter gebruik ik om mijn blogartikelen te promoten. Maar ik vind het ook een heerlijke plek om inspiratie op te doen, om te communiceren met helpdesks en om mee te doen aan diverse twitterchats. Ondanks dat ik zeker niet iedere dag actief ben op Twitter is het aantal volgers nu opgelopen tot 408. Mission accomplished!

Day Zero Project update #10 | ©debbieschrijft.nl

44. Behaal 200 likers op Facebook.

Facebook is lastiger qua aantal volgers (vind ik). Het aantal stijgt met mate. Al moet ik zeggen dat ik er niet meer bezig ben om zo veel mogelijk volgers te verzamelen. De mensen die mij volgen reageren regelmatig en dat vind ik het belangrijkst. Ik vind die interactie erg leuk.

Day Zero Project update #10 | ©debbieschrijft.nl

47. Bezoek 5 workshops of masterclasses of andere evenementen. (5/5)

Check! Dit item kan ik helemaal afstrepen, want in de afgelopen periode bezocht ik maar liefst een workshop én een evenement. Op 12 januari schoof ik aan bij de workshop Jouw tekst. Helemaal goed. van Team Tekst&Taal. Dit team bestaat uit tekstschrijver Willy Jansen en tekstcorrector (én vriendinnetje!) Marjoleine Schlösser. Op het programma stond:
✔ Overtuigendere webteksten schrijven.
✔ Sneller en doeltreffender schrijven.
✔ Taalfouten vermijden.
✔ Slimmer gebruikmaken van sociale media.
✔ Hoe je professioneler overkomt.

Ik vond het erg leuk en leerzaam om de workshop mee te maken. Willy en Marjoleine vroegen ons na de workshop om op camera te vertellen hoe de workshop was bevallen. Omdat ik samen met hen een tijdje geleden heb gebrainstormd over de inzet van video op social media, kon ik natuurlijk geen nee zeggen. (Maar het is wel hééél vreemd om jezelf zo sprekend op camera terug te zien 😛)

Op 27 januari was het tijd voor TEDxSittardGeleen. Als je nog niet bekend met het fenomeen TED talk, dan moet je dit YouTube-kanaal maar eens bekijken. Kort uitgelegd, een TED talk is een idea worth spreading.

Day Zero Project update #10 | ©Bert Kamphuis

©Bert Kamphuis

TED is a nonprofit devoted to spreading ideas, usually in the form of short, powerful talks (18 minutes or less). TED began in 1984 as a conference where Technology, Entertainment and Design converged, and today covers almost all topics — from science to business to global issues — in more than 100 languages. Meanwhile, independently run TEDx events help share ideas in communities around the world.

Toen ik zag dat er ook een editie in eigen dorp werd gehouden, moest ik daar natuurlijk bij zijn! Het was een super inspirerende, maar lange dag. Als je volgt op Twitter, Instagram of Facebook, dan heb je die dag vast berichten over TEDxSittardGeleen zien langskomen.

53. Doe 5 (commerciële) samenwerkingen voor mijn blog. (4/5)

Ik ontving een smartphone voor senioren van Doro, die mijn vader heeft getest en in gebruik heeft genomen. Klik op de link om het artikel te lezen.

62. Ga 25 keer minstens een uur wandelen in een natuurgebied. (8/25)

Laatst kon je al lezen over de ijzige korenwolf rondwandeling in het buitengebied van Valkenburg. Klik op de link om het artikel te lezen.
Wandeltip: korenwolf rondwandeling bij kasteel Schaloen in Oud-Valkenburg - ©debbieschrijft.nl

84. Maak zelf Limburgs zuurvlees.

In een ver verleden heb ik al eens een recept voor Limburgs zuurvlees gepubliceerd op debbieschrijft. Deze keer heb ik Limburgs zuurvlees gemaakt in een slowcooker! Ik had een specifiek recept gezocht voor de slowcooker, maar achteraf gezien wijkt dat niet veel af van mijn eigen recept. Het voordeel is dat je aan zuurvlees in de slowcooker nog minder aandacht hoeft te besteden. Je braadt alle ingrediënten even aan en de slowcooker doet de rest. Je hebt er een uurtje of 6 geen omkijken aan, totdat je het gerecht afmaakt met appelstroop en ontbijtkoek. Het was heerlijk!

Day Zero Project update #10 | ©debbieschrijft.nl

94. Kijk 50 films die ik nog niet had gezien. (39/50)

Drie films deze keer. Een topper, een 😀 en een tegenvaller. Ik zet er een aantal sterretjes achter van 1 (meh) tot 5 (top!)

Passengers *****

Passengers gaat over het ruimteschip Avalon dat met bijna 2000 mensen aan boord, onderweg is naar een kolonie planeet. De reis duurt 120 jaar en de passagiers liggen ieder in hun eigen pod, in een soort van winterslaap. Als er iets mis gaat, wordt Jim Preston (gespeeld door Chris Pratt) voortijdig wakker. 90 jaar te vroeg, om precies te zijn. Hij dwaalt rond op het gigantische schip en komt al snel tot de conclusie dat hij alleen is. De enige waarmee hij kan praten is de ober-droid Arthur, die de bar bemant.

In het begin maakt hij gebruik van alle geweldige faciliteiten die het schip biedt, maar de eenzaamheid eist zijn tol. Hij begint de sollicitatievideo’s en bio’s van alle passagiers en crew te bekijken en raakt verliefd op Aurora Lane, een journaliste (gespeeld door Jennifer Lawrence).

Hij heeft instructies gevonden over hoe iemand kan wakker maken uit de winterslaap. Zal hij haar ook wakker maken? Maar dan verpest hij ook haar leven … Na een paar maanden dubben hakt hij de knoop door. Hij maakt Aurora wakker, maar laat het lijken of er weer iets mis is gegaan in het systeem. Wat er verder gebeurt zal ik niet verklappen, maar ik kan je wel vertellen dat ik dit een ontzettend gave film vond!

Arrival***

Arrival stond al even op onze movies-to-watch-lijst. Er was veel hype rond deze film en de meeste reviews waren erg positief. We begonnen met hoge verwachtingen te kijken, maar die verwachtingen werden niet waargemaakt.

De films begint met de aankomst van 12 mysterieuze ruimteschepen in de vorm van een doorgesneden baseball. De schepen hangen op willekeurige plekken in de lucht en de wereld staat op zijn kop. Komen ze in vrede, of zijn ze uit op oorlog? Als er een paar dagen na aankomst nog niks is gebeurt, wordt een expert in linguïstiek, dr. Louise Banks (gespeeld door Amy Adams) opgetrommeld om de taal van de aliens te leren. Samen met de wetenschapper Ian Donnelly gaat Louise het ruimteschip in om te leren converseren met de aliens. De hamvraag is ‘What is your purpose on this planet?’. De 12 landen waar de ruimteschepen zijn geland worden intussen zijn zenuwachtiger, vooral als het woord ‘wapen’ valt. Louis en Ian hebben steeds minder tijd om een inter-globale oorlog te voorkomen. Zal het ze lukken?

Ik zal niet te veel inhoudelijk uitweiden. De aliens en hun taal en hun non-lineaire gevoel voor tijd vond ik cool (daarom nog 3 sterren), maar dat maakte de film ook ingewikkeld. We hebben met zijn vieren gekeken en hadden aan het eind allemaal zoiets van ‘huh?’. Gelukkig waren op YouTube genoeg reviews te vinden die ook uitleg gaven over wat de clou van de film was.

Heb jij Arrival ook gezien? Wat vind jij ervan? Ik ben erg nieuwsgierig naar je mening.

How to be single***

Kan ik kort over zijn. Leuke romcom. Punt. Voor als je gewoon zin om te lachen. Watch it! Met Dakota Johnson als Alice en de hilarische Rebel Wilson als Robin.

Zo, dat was het weer voor deze keer. Weer vier doelen afgestreept. Hope you enjoyed it. See you next time!

ondertekening
Volg me ook via ♥ Bloglovin’ ♥ Facebook ♥ Twitter ♥ Instagram ♥ Pinterest
Of abonneer je via e-mail. Dan mis je niks!