Plannen, het is een taak waar ik nog steeds wel moeite mee heb. Nu kun je plannen uiteen zetten in 2 delen. Deel 1 is het bijhouden van je agenda. Deel 2 is het opsommen van dingen die je moet doen, dus je todo-lijst maken. Je kunt dat tegenwoordig allemaal online doen, via Google Calendar, of via Outlook. Of via apps zoals Remember the Milk, Evernote of Wunderlist. Maar je kunt ook plannen op papier. Heerlijk om te schrijven en met kleurtjes te werken. Deze blogpost gaat daarom over de papieren variant.

Voor dit artikel heb ik een product ontvangen.

3 populaire manieren om te plannen | ©debbieschrijft.nl

Old school en gestructureerd: in een agenda

Iedereen is denk ik begonnen met een schoolagenda. Zo’n boekje met een jaaroverzicht en de 7 dagen van de week op 2 pagina’s. Ik heb er vroeger in ieder geval veel versleten. Ik plakte zo ook helemaal vol met stickers, bioscoopkaartjes en briefjes. Oldschool, maar erg leuk. Ook om later nog eens in terug te kijken. Een standaard agenda geeft mij tegenwoordig te weinig mogelijkheden. Per dag is er meestal maar weinig ruimte en extra notitieruimte is meestal ook niet voorhanden.

Agenda: +++ Todo: +

Hip en creatief: in een bullet journal

Vorig jaar ben ik begonnen met een bullet journal. Als je niet weet wat dat is, moet je deze video van Ryder Carrol eens bekijken. Hij heeft het systeem uitgedacht.

Je kunt een bullet journal gebruiken als agenda, todolijst en als dagboek. Die combinatie van alles in één maakt het zo leuk. Jij bepaalt. Je kiest zelf of je een jaar-, maand-, week- en/of dagoverzicht  wil gebruiken. Voordeel is dat je kunt beginnen met ieder notitieboek dat je nog in de kast hebt liggen, omdat je de lay-out zelf tekent. Je werkt dus niet het hele jaar uit in je boek, je gebruikt het papier zoals het komt. Ben je 2 dagen weg geweest, dan hoef je die 2 dagen ook niet in je bullet journal op te namen (spaart papier). Tenzij je wel wilt noteren wat je gedaan hebt die 2 dagen, als herinnering aan later.

Het leuke aan zo’n bullet journal is dat je het kunt vullen met wat JIJ wil. Boeken die je nog wilt lezen of een wishlist voor je verjaardag. Trackers om bij te houden of je gaat sporten en of je genoeg water drinkt. Of een mood tracker waarmee je je stemming bijhoudt. Het kan allemaal. Inspiratie kun je opdoen via Instagram en Pinterest, want er zijn duizenden mensen die hun creatieve pagina’s delen. Boho Berry van Kara is ook een goede plek om te beginnen.

3 populaire manieren om te plannen | ©debbieschrijft.nl

Een bullet journal is een ideale manier om je teken- en handlettervaardigheden te oefenen. Ik heb zelf ongeveer 4 maanden een bullet journal gebruikt in dit mooie roze notitieboek. Super leuk en je hebt alles wat je maar wilt bijhouden in 1 boekje. Het iedere week uittekenen van je weekkalender, etc. ging me op termijn echter tegenstaan, omdat het toch wel veel tijd kost.

Agenda: ++ Todo: +++

Creatief en gestructureerd: in een personal planner

Sinds afgelopen januari werk ik in een personal planner. Zo’n personal planner is zogezegd the best of both worlds. Je bestelt ‘m online en je kunt heel gedetailleerd bepalen hoe jouw personal planner er uit moet zien. Je bepaalt de maat (keuze uit 5), de voor-/achterkant, kleur van het elastiek en de vulling. Dan kies je kiezen uit 4 weeklayouts, met of zonder lijntjes, met of zonder voorgedrukte tijden. Verder kun je kiezen of je ook nog een dagelijkse sectie toevoegt om het weer of je workouts bij te houden. Daarnaast kun je nog persoonlijke datums toevoegen, zoals verjaardag, trouwdag of wat jij wil. Onderaan kun je ook nog allerlei modules toevoegen die dan voor die week gelden. Denk aan ideeën, todo, maaltijden of examens.

Iedere maand begint met een maandoverzicht. Het laatste deel van de planner, na alle maanden kun je ook nog indelen zoals jij wil. Kies uit een jaaroverzicht, kleurpagina’s, sudoku, landkaarten en/of adreslijst. Je kunt ook nog lege pagina’s toevoegen, blanco, gestreept, dotted, ruitjes of muziekpapier. Zit je in het onderwijs, dun kun je ook nog teachers pages toevoegen. Natuurlijk kunnen je persoonlijke gegevens niet ontbreken, zodat de vinder de planner aan je kan retourneren, mocht je ‘m verliezen.

Na bestelling kun je je planner binnen 3 weken verwachten. Hij wordt namelijk speciaal voor jou in Zweden gedrukt van daaruit verstuurd. Je kunt overigens kiezen met welke maand je wil beginnen, dus je kunt desnoods midden in het jaar met je personal planner beginnen.

3 populaire manieren om te plannen | ©debbieschrijft.nl

Ik ben blij met mijn personal planner. Ik heb achterin ruimte voor lijstjes, maar ik merk dat ik ze toch niet meer maak. Terwijl ik dat in het bullet journal deed ik dat wel. Grappig om te zien hoe je behoefte steeds weer verandert. Je kunt een personal planner bestellen bij personal-planner.com/

Agenda: +++ Todo: ++

Wat gebruik jij om je weken en taken te plannen?

ondertekening
Volg me ook via ♥ Bloglovin’ ♥ Facebook ♥ Twitter ♥ Instagram ♥ Pinterest
Abonneer je via e-mail Dan mis je niks!