Hallo! Long time no see. Or read 😛 In april van dit jaar heb ik het laatste artikel geschreven op deze blog. Ik ben per 1 maart gestart met mijn bedrijf VA for Adventure en daar is alle tijd in gaan zitten. In de afgelopen hebben maanden zijn jullie blijven reageren op artikelen. Ook krijg ik nog steeds aanmeldingen voor de nieuwsbrief, dus ik vond het weer eens tijd voor een nieuw blogbericht!

Day Zero Project update #11 ©debbieschrijft.nl

Mijn Day Zero Project ligt een beetje op zijn gat. Ik heb wel weer een aantal doelen gehaald, maar ik merk dat ik de doelen qua voeding, slaap en telefoongebruik niet echt orarm. Wellicht komt dat wel nog, ik heb nog tot 18 januari 😉

Stand van zaken

Deze doelen heb ik nu gehaald of bijgewerkt.

2. Stop voor ieder behaald doel €5,- euro in de spaarpot. (33/101)

Ik moet eerlijk zeggen dat ik dit niet altijd heb gedaan. Ik heb bijna geen cash meer bij me, gebruik bij 99% van alle betalingen mijn pinpas. Slap excuus misschien, maar goed. Ik houd het doel wel gewoon bij, dan weet ik in ieder geval hoeveel er in de spaarpot had kunnen zitten. Het had dus al 165 euro kunnen zijn haha.

4. Schrijf maandelijks over de doelen die behaald zijn. (10/33)

Maandelijks … laten we er maar van uitgaan dat ik dit doel nooit meer ga halen 😀

9. Bezoek jaarlijks 1x Zweden. (2/3)

In 2016 ben ik helemaal niet in mijn geliefde vakantieland geweest, maar deze zomer gingen we gelukkig weer terug. We hebben Zweden gecombineerd met Noorwegen en hebben een geweldige vakantie gehad! Noorwegen is ook schitterend. Veel ruiger qua natuur en helaas ook veel natter qua weer. Maar het heeft de pret niet mogen drukken. Volgend jaar zomer gaan we waarschijnlijk weer Zweden en Noorwegen combineren. Als je vriendjes met me bent op Facebook kun je hier de foto’s bekijken.

Day Zero Project update #11 ©debbieschrijft.nl

20. Ga 2x naar een concert. (2/2)

Op 4 juli ging ik met Marjoleine naar Nijmegen voor de Heavy Entertainment Tour van Robbie Williams. 11 Jaar geleden waren we ook als eens naar een concert van RW geweest, in Brussel. Toen heeft het flink geregend, maar deze keer was het super lekker weer. We hebben genoten, die Robbie weet wel hoe hij een show moet neerzetten!

Day Zero Project update #11 ©debbieschrijft.nl

64. Ga één keer per kwartaal naar de schoonheidsspecialiste. (3/11)

Yup, ik ben nog eens geweest.

65. Ga één keer per half jaar naar de pedicure. (3/7)

Idem.

88. Ga 4 i.p.v. 5 dagen per week werken.

Yes! Dit ben ik dus gewoon gaan doen. Per 1 maart ben ik 1 dag minder gaan werken bij mijn huidige werkgever BCT. En die ene dag (en diverse avonden en weekenden) besteed ik nu aan mijn bedrijf. Ik ben heel blij dat ik deze stap heb genomen. Wil je me daar misschien ook volgen? Ga dan naar https://vaforadventure.com. Daar vind je onderaan de homepage een inschrijfformulier voor nieuwsbrieven. De social mediakanalen staan in de rechter bovenhoek.

94. Kijk 50 films die ik nog niet had gezien. (50/50)

Poeh, dit doel heeft veel tijd gekost, maar ik heb eindelijk 50 films gekeken. Moest er ook iedere keer aan denken om de titel van de film alvast in het concept van deze blog te noteren. Ik link deze keer geen trailers, die kun je zelf makkelijk opzoeken op Youtube. Here we go:

I don’t feel at home in this world anymore

Een film met Elijah Wood en Melanie Lynskey. Ik moest even IMDB checken want ik wist van de titel niet meer direct waar deze film over ging. Ik vind het een leuke film. De hoofdpersonen storen zich eraan dat mensen op vandaag niks meer van elkaar kunnen verdragen en ook geen echt contact meer met elkaar hebben. Over dat concept is een grappig en absurd sausje gegoten en dat maakt deze film leuk.

Fantastic beasts and where to find them

Als je van de Harry Potter-serie houdt vind je deze film ook leuk, denk ik. De titel van deze film is een boek dat Harry Potter op Hogwarts te lezen krijgt. Het verhaal speelt 70 jaar eerder, in een maatschappij waarin witches en muggles al naast elkaar moeten leven. De special effects en de beasts zijn geweldig. Deze film heb ik in de bioscoop gezien en dat gaf wel een extra touch moet ik zeggen.

Why him!?

Deze film kan ik je aanraden als je zin hebt in een romcom. Stephanie (Zoe Deutch) is de dochter van Ned (Brian Cranston –  Breaking Bad). Als ze haar vader vertelt dat ze een vriendje heeft raakt vaders in paniek. Het hele gezin reist vlak voor kerst naar Californië waar Stephanie studeert aan Stanford University. Vriend Laird blijkt een stuk ouder dan Stephanie te zijn. Hij is bovendien internetmiljonair, woont in een mooie villa en gedraagt zich anders dan Ned voor zijn dochter in gedachten had.

Ik vond deze film wel erg grappig. Ok, er zitten veel platvloerse grappen in, maar de liefde van Laird en Stephanie is toch wel echt. See for yourself!

LIFE

LIFE gaat over een team van zes astronauten in het International Space Station dat een van de meest belangrijke ontdekkingen in de menselijke geschiedenis doet. Ze vinden het eerste bewijs van buitenaards leven op Mars. Wanneer de astronauten hun onderzoek beginnen, blijken hun methodes onbedoelde gevolgen te hebben en de levensvorm blijkt intelligenter te zijn dan iemand ooit had gedacht.

Dit is wel een film die je zelf moet kijken. Met een afgesloten space station en een alien aan boord kun je op je sloffen aanvoelen dat je veel gaat schrikken … Met Jake Gyllenhaal en Ryan Reynolds in de hoofdrollen. Need i say more?

Hunt for the wilder people

Dit is een aandoenlijk verhaal over Ricky Baker. Een jongen uit Nieuw Zeeland. Hij is een jeugddelinquent en groeit op in het jeugdzorgsysteem. Hij is Maori, houdt van hiphop en schrijft haiku’s om met zijn emoties om te kunnen gaan. Hij komt terecht in een pleeggezin dat hem met liefde opvangt, maar voor Ricky hoeft het niet zo. Hij loopt meermaals weg, maar de boerderij van het pleeggezin ligt in de middle of nowhere en Ricky kan daar niet overleven. De band met zijn pleegmoeder verbetert aanzienlijk, maar zijn pleegvader is hem liever kwijt dan rijk. Om niks te verklappen schrijf ik nu niet verder, je kunt deze film beter zelf kijken. Ik vind het een pareltje!

Her

Op IMDB staat:

Theodore is a lonely man in the final stages of his divorce. When he’s not working as a letter writer, his down time is spent playing video games and occasionally hanging out with friends. He decides to purchase the new OS1, which is advertised as the world’s first artificially intelligent operating system, “It’s not just an operating system, it’s a consciousness,” the ad states. Theodore quickly finds himself drawn in with Samantha, the voice behind his OS1. As they start spending time together they grow closer and closer and eventually find themselves in love. Having fallen in love with his OS, Theodore finds himself dealing with feelings of both great joy and doubt. As an OS, Samantha has powerful intelligence that she uses to help Theodore in ways others hadn’t, but how does she help him deal with his inner conflict of being in love with an OS?

De bezoekers van IMDB geven deze film een 8 en ik vind dat je deze inderdaad moet kijken! Dit verhaal had ook in Black Mirror (te zien op Netflix!) kunnen voorkomen.

Trolljegeren (Troll hunter)

Deze Noorse film hebben we gekeken nadat we terug waren van vakantie in Noorwegen. Het land heeft de trol als nationale mascotte, maar deze film geeft een kijkje achter de schermen. Wat niemand namelijk weet is dat de trollen echt zijn. Ze komen voor in alle vormen en maten en er is één man die ze onderzoekt en in de gaten houdt; Hans, trollenjager en in dienst van de Noorse overheid.

Incidenten met trollen worden in de media uitgelegd als incidenten met beren. Precies die incidenten doet een groepje studenten op onderzoek uitgaan. Ze maken een ‘Blair With Project’-achtige documentaire en komen tijdens hun onderzoek natuurlijk Hans tegen. Ze spreken hem aan en tot hun verbazing mogen ze Hans volgen en komen ze achter de waarheid.

Ik vond dit echt een vette film. De trollen (in allerlei vormen en maten) zijn geweldig gemaakt en het verhaal is gewoon leuk. Het coole is dat alles wat de trollen doen in de media wordt verklaard als zijnde veroorzaakt door gekke weersomstandigheden (zoals wervelwinden) of andere roofdieren. Het zou allemaal best echt kunnen zijn, die trollen 😛

Icarus

Documentaire van Brian Fogel die (eigelijk per ongeluk) het Russische dopingschandaal aan het licht brengt als hij in contact komt met Grigory Rodchenkov. Deze Russische meneer is het hoofd van het Anti-Dopinginstituut in Rusland. Fogel wil in zijn documentaire bewijzen dat het mogelijk is om doping te gebruiken en toch alle tests te omzeilen. Rodchenkov helpt hem daarbij. Tijdens dit proces bouwen Brian en Grigory een vertrouwensband op en als het dopingbedrog van Rusland groots in de media komt helpt Brian hem uit Rusland te ontsnappen naar Amerika. Grigory is zijn leven daar namelijk niet meer zeker.

Ik vind het een indrukwekkende documentaire die je zeker moet kijken. Ongelofelijk dat het dopinggebruik onder Russische atleten wordt gesponsord door de staat, maar dat de Russen glashard alles blijven ontkennen, tot aan president Putin toe.

The Program

Nog een film in de dopingsfeer; over de carrière van Lance Armstrong. Lance heeft heel lang stoïcijns ontkent dat hij doping gebruikt heeft, totdat hij in 2013 bij Oprah Winfrey bekende dat hij wel doping heeft gebruikt. (Net als een heel groot deel van de andere wielrenners.)

Ik heb niet echt een mening over deze film. Het verhaal van Lance is redelijk goed in beeld gebracht. Qua doping denk ik dat er meer achter de schermen gebeurt dat wij ons ooit zouden kunnen indenken. Het is niet goed wat Lance heeft gedaan, maar als iedereen doping gebruikt wordt dat zo’n beetje de nieuwe waarheid.

Meru en Everest

Een documentaire en een film over hetzelfde onderwerp; klimmers die Mount Everest/Mount Meru in de Himalay willen beklimmen. Het klimseizoen is kort en veel klimmers proberen met hun expeditie de top te bereiken. Maar slecht weer, gebrek aan zuurstof en ongelukken maken dat erg moeilijk. Als je 3 jaar hebt getraind, 30.000 euro hebt betaald en 10 meter onder de  top staat, wil je wel eens doorgaan terwijl dat eigenlijk niet verstandig is …

Dit blogartikel is een heel verhaal geworden! Ik hoop dat je tot hieronder bent geraakt 🙂

Tot de volgende keer!

 

ondertekening
Volg me ook via ♥ Bloglovin’ ♥ Facebook ♥ Twitter ♥ Instagram ♥ Pinterest
Of abonneer je via e-mail. Dan mis je niks!

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewarenBewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren