Ik heb een soort van haat-liefdeverhouding met mijn wenkbrauwen. Het gedeelte vanaf de neus is goed gevuld, maar in het ‘staartje’ zitten vrij weinig haren. Ik ben dus altijd aan het bijtekenen en epileren. Ik ga ook wel met naakte wenkbrauwen de deur uit, maar ik vind mijn gezicht dan wel een beetje flets uitzien.

Deze behandeling heb ik gekregen.

Wenkbrauwen framen je gezicht. Als je wenkbrauwen goed in vorm en goed van kleur zijn ziet je gezicht er meteen goed uit. Maar de meesten van ons zijn niet gezegend met goede wenkbrauwen. Veel vrouwen epileren regelmatig om de juiste vorm te krijgen (of laten dit doen). Ze gebruiken potlood of poeder voor de gewenste kleur en gel om de haartjes in de juiste richting te dwingen. Als het zo’n warme zomer is als die van 2018 dan heeft dat allemaal geen nut, want de make-up zweet zo van je gezicht. Toch is er een oplossing en die heet PMU.

Wat is PMU?

PMU is permanente make-up. Je kunt met PMU je wenkbrauwen laten versterken, maar je kunt ook kiezen voor een lijntje aan je wimperrand, of je lippen laten inkleuren. PMU werkt met een techniek die lijkt op tatoeëren. Ik zeg ‘lijkt’ omdat PMU niet zo diep wordt gezet als een echte tatoeage. PMU is daardoor ook niet echt permanent, het vervaagt. Je kunt er echter een aantal jaren plezier van hebben. De duur is afhankelijk van de expertise van de persoon die de PMU zet, in combinatie met hoe jouw huid de behandeling verwerkt.

Hoe ziet de PMU-behandeling eruit?

PMU voor wenkbrauwen wordt gedaan in twee stappen; in de eerste behandeling wordt de vorm en de kleur bepaald. Je wenkbrauwen worden ingevuld met een naald. Bij de nabehandeling 6 weken later, kan de kleur worden bijgewerkt en de vorm worden geperfectioneerd.

Bij mij is een schaduwtechniek gebruikt, met allemaal kleine stipjes. Je hebt ook de hairstrokestechniek, waarbij fijne haartjes worden getekend.

Genezen

In de eerste week na de behandeling mag er absoluut geen zon aan je wenkbrauwen komen*. De huid is beschadigd en moet eerst genezen. Je mag niet met je vingers aan je wenkbrauwen en ze mogen ook niet te lang nat zijn. Kort douchen dus! Ik kreeg een leuke goodiebag mee met alle spulletjes die ik nodig had voor de verzorging; een verzorgende creme die ik de eerste week twee keer per dag heb gebruikt, een douchemasker en een stick met sunblock voor in je tas. In de goodiebag zaten verder uitgebreide instructies over de verzorging. Erg fijn, want zo kun je die thuis nog eens op je gemak nalezen.

*Dan moet je dus met een petje op naar buiten 😀

Voor, tijdens en na

Ik zal je nu wat foto’s laten zien. Het was die dag (half juli) ook bloedje heet, dus mijn huid glimt flink.

PMU voor wenkbrauwen_voor_frontaal_debbieschrijft

VOOR: hier zie je goed hoe mijn wenkbrauwen gevormd zijn. Links zie je goed het dunne stokje aan de buitenkant (zoals ik dat noem :-P). Rechts loopt de wenkbrauw ver door naar de buitenkant.

PMU voor wenkbrauwen_voor_closeup_debbieschrijft

VOOR: van de zijkant gezien

Hoe voelt ’t?

Het tatoeëren voelt alsof je door iemand wordt geëpileerd. Het voelt een beetje vervelend, maar niet pijnlijk.

Voor wie is PMU voor wenkbrauwen geschikt?

Eigenlijk voor iedereen die niet tevreden is over zijn/haar wenkbrauwen. Zijn jouw wenkbrauwen te licht en zijn ze bijna niet zichtbaar? Heb je vroeger veel geëpileerd en heb je nu nog maar weinig haartjes? Ben je niet tevreden over de vorm? Je kunt het allemaal laten corrigeren met PMU. Je eigen wenkbrauwen groeien wel gewoon door, dus je zult de vorm moeten (laten) bijhouden door te epileren. Ik heb nu een fijn sjabloon waar ik mee kan werken.

PMU voor wenkbrauwen_na_3_weken_#2_debbieschrijft

NA: na 3 weken. De wenkbrauwen waren na een dikke week helemaal geheeld.

PMU voor wenkbrauwen_na_3_weken_#1_debbieschrijft

NA: na 3 weken. Beide wenkbrauwen in beeld.

Ben ik blij met de PMU?

JA! Ik ben er erg tevreden mee. Als ik de foto hierboven zie mag mijn rechter wenkbrauw (links op de foto) iets meer gevuld worden. Maar dat kan ook door het licht zo lijken, het is me zelf nog niet opgevallen in de spiegel. Vooral nu het de hele zomer zo warm is geweest is het heerlijk als je toch een beetje kleur in je gezicht hebt. Een matterende SPF, een wimperkruller en mascara en klaar ben je! Over 3 weken moet ik nog terug voor de nabehandeling en daar zal ik ook nog een artikel over schrijven.

Waar kun je PMU laten zetten?

Ik ben in Roosteren geweest, bij Annemie Niessen van Studio Annemie. Zij is echt een topper en ze is in een paar jaar tijd uitgegroeid tot een echte specialiste. Ze verdiept zich regelmatig in nieuwe technieken en wisselt kennis uit met andere PMU-specialisten in Europa. Ze gaat heel zorgvuldig te werk, legt goed uit wat ze doet en ze stelt je helemaal op je gemak. Ik ben heel blij met haar!

PMU voor wenkbrauwen_Annemie_Niessen_debbieschrijft

Annemie Niessen van Studio Annemie in Roosteren.

Zou jij PMU voor je wenkbrauwen willen?